Pytania żółtodzioba o trójbój siłowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...
4c
zmienianie przechwytu takze moze prowadzic do skoliozy bo bodzce dalej sie nierownomiernie rozchodza,
Novo, moze i ograniczanie sie chwytem jest bez sensu, ale ja traktuje ten ogranicznik jako jakis STOP dla zdrowia,
Ze skoliozą to chyba nie, natomiast do zwyrodnień dużo szybciej ( dla zainteresowanych, jak ktoś już nie rośnie, to mu nie grozi skolioza)
Super akcja z tą zmianą chwytu. Zawodnik (i jego trener ) dba o sukcesy, ktoś kto ćwiczy dla siebie musi pamiętać o zdrowiu.
ps. Z tymi paskami ... w sporcie ok, oni bija rekordy kosztem zdrowia. Innym odradzam.
Jeśli chodzi o zdrowie to od dawna panuje przekonanie że jeśli czegoś nie jesteś w stanie utrzymać w dłoniach, to nie jest to jeszcze ciężar dla ciebie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prawie
Skoliozę można nabyć do czasu aż rośniesz. Późniejsze zmiany to deformacje.
ps. Zmiana chwytu to świetny pomysł. Właśnie dla równowagi biomechanicznej.
Mnie na szermierce opierdalali za to że ćwiczę do walki 2 ręce. (i pozycje również)
Ale nie mam żadnych kontuzji.
Napisano Ponad rok temu
Miałem też jakieś drugie pytanie, ale zapomniałem.
Napisano Ponad rok temu
Źle robiłem, oczywiście, bo stałem ze stopami na jednej linii, a nie w wykroku.
Druga rzecz jest taka, że tutaj kółko od kabla jest na wysokości klatki piersiowej, a u mnie chyba nie da się tego regulować i jest na wysokości ciut ponad głową. Sprawdzę to następnym razem, ale jeśli nie jest regulowane - to czy nie zmienia to za bardzo ćwiczenia? Bo wtedy ciągnę delikatnie w dół zamiast delikatnie w górę.
Napisano Ponad rok temu
co do tego ze ciezko ruszyc ciezar nie trzeba stac w rozkroku (przez co nierownomiernie sie bodzce rozchodza), mozna podlozyc cos przez co mozna sie zapszec zebyu nie leciec do przodu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w seriach laczonych nie laczymy cwiczen wykonywanych jednoracz z cwiczeniami oburacz, znow chodzi o zdrowie i zachowanie symetrii sil
takie ullozenie zaburza rownowage w trenowanych miesniach chciazby z tego powodu ze stabilizatory z jednej i drugiej strony w tym wypadku pracuja inaczej nie chodzilo mi o miesnie konkretnie trenowane (rotatory) a cala reszte ktora tu tez jednak pracuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam