Czas na regeneracje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Żeśmy się już przestraszyli, że Maxa w to wplątałeś...
Napisano Ponad rok temu
a wracając do tematu - słuchajcie, z tym stłuczonym kolanem poszedłem na rehabilitację. generalnie prześwietlenie nic nie pokazało, babka powiedziała ze warto by zrobić rezonans i chyba trzeba będzie zainwestować..
a co do samej rehabilitacji to też nie jestem przekonany. daje mi krio miejscowo i później prądy na to kolano ( nie pamiętam nazwy - kładzie lek a na coś co przewodzi prąd i ładunki mają przenosić ten lek wgłąb - tak to zrozumiałem ). po 4 zabiegach nie czuje żadnej poprawy, to raz. dwa, że normalnie po krio masowała to kolano (rozumiem, zeby przywrócic krążenie) a dziś miała jakiegoś gościa gdzieś tam i po krio od razu mi prądy podłączyła.
co byście poradzili? narazie olać rehabilitacje i zrobić rezonans, chodzić na rehabilitacje i odkładać na rezonans, zmienić rehabilitanta i zrobić rezonans czy jeszcze coś innego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
what ya think?
Napisano Ponad rok temu
i jak pisałem wcześniej, na granicy poważnej kontuzji (tak domniemywam bez wywiadu i badania)
Na razie nieźle się regenerujesz, może też trochę odpuściłeś.
Ja się np nauczyłem że nie mogę ćwiczyć na max ciężarach. Siła mi rośnie szybko, ale stawy się tak szybko nie adaptują. Miałem kilka kontuzji.
Miałeś jakąś przerwę od treningu? . Od każdego treningu. Biegania/pływania/każdej aktywności ruchowej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli jest szansa żebyś teraz zaczynał od zwykłej siłki a potem do ćwiczeń dynamicznych, to będzie najprostsza droga do powrotu w chwale
Napisano Ponad rok temu
Zazwyczaj pojawia się chęć "na więcej" poza siłką
Ja bym proponował 2 - 3 tyg na zmiennych obciążeniach 50 - 70 % Twoich możliwości. I nie robić teraz treningu do upadku mięśniowego.
Napisano Ponad rok temu