kettle - zacząć przygodę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Naprzemienny swing jednoracz
2. Pajacyki
Moze byc ale bez rewelacji
Napisano Ponad rok temu
Perfecting the Press!
How to Maximize Your Performance in the Military Press
By Kenneth Jay
??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wczoraj zrobilem sobie drabinke swingow jednoracz(L+P) 1,2,...15,15,14,...,1 + 20 oburacz aby dobic do 500. nawet meczace, dzisiaj czuje prostowniki i troche dwuglowe. ale ogolnie sredni trening - jakis taki bardziej aerobowy niz konkretny....
Napisano Ponad rok temu
Co do swingów to robiłeś piramidkę a nie drabinę. Swingi z 24 nigdy nie będą dla Ciebie bardziej niż "aerobowe", ale jeśli już musisz pracować na swingach to na drabince w dół, bardziej Ci się spodoba:)
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj sie zawzialem i zrobilem znowu "piramidkowa" superserie na obie strony c&j/24kg + wejscia na schodek 48cm/10kg w zakresie 1,2,...,10,10,9,...,1
Zobaczymy jak jutro bedzie na macie...
Napisano Ponad rok temu
mam plan aby teraz machac jak najczesciej a odpuscic sobie silke - chociaz jednak sie zastanawiam czy nie zostawic sobie jednego dnia na ciezkie przysiady i martwy bo tego jednak nie zrobie jednym 24-kg kettlem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ten drugi i trzeci sa kiepskie (squat-swingi)
i dlaczego przy bent over row nikt sie nie zbliza nwet do 90 stopni?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
20 min clean and press
20min swing
Napisano Ponad rok temu
Nie dam rady robic 20min non stop tego. Dzisiaj zrobilem interwaly 25/15. Przez pierwsze 10serii swing oburacz ale potem juz mi chwyt puszczal i przez drugie 10 serii zmienialem cwiczenia.
Najbardziej mi brakuje jakiegos fajnego zestawu angazujacego nogi. Mam poj...bana sasiadke u dolu i wszelkie burpies czy delfinki nie wchodza w gre. Musi byc statyka.
Napisano Ponad rok temu
single-leg-split-squat-rear-leg-elevated aka bulgarian squat, jesli nie mozesz pistols.
albo idz znajdz jakies wzniesienie i biegaj sprinty.
Napisano Ponad rok temu
Pożyczyłem ostatnio kettla 12kg do nauki techniki i szukam jakiegoś dobrego filmu instruktażowego. Zakupiłem Enter the Kettlebell Pavla + widziałem film o tym samym tytule, ale coś tutaj chyba nie jest za dobrze oceniany
Tekst sprzed paru stron. Nie bardzo wiem co mam rozumieć przez "oldschoolowego pavla". A na YT kupa różnych filmów, jednach troche różniących się wykonaniem z tego co przeglądałem jakis czas temu.szczerze, to wg mnie oldschoolowy pavel to jest zal zobacz sobie, jak robil TGU.
Help? ;-)
Napisano Ponad rok temu
tak teraz ucza TGU; w EtK to pavel od tak wstaje sobie po prostu.
reszty juz nie pamietam; ogolnie lubie dana johna interpretacje pavla.
Napisano Ponad rok temu
osobiście jestem wyznawcą teorii Pavla, czym prościej tym lepiej, zwłaszcza na początkuA na YT kupa różnych filmów, jednach troche różniących się wykonaniem z tego co przeglądałem jakis czas temu.
Help? ;-)
nie ekscytuj się więc zajefajnymi wynalazkami z YT i skup się na podstawach, poza wspominanym Danem J polecam gościa nazywającego się Steve Cotter
P.S. z tego co pamiętam Pavel pisał że TGU wymyślił Steve Maxwell ten od sławnej trzysetki ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Storng First jest tak:
and