novocaine: trening, dieta, etc
Napisano Ponad rok temu
dla mnie max, i domyslam sie dla itosu tez.A walicie te stowy w seriach czy max?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla mnie max, i domyslam sie dla itosu tez.
max
Napisano Ponad rok temu
niekiepska. chociaz atmosfera beznadziejna.Fajna siłownia. Przez te okrągłe okna (czy co to tam jest na lewej ścianie) wygląda, jakby to było na statku wycieczkowym.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
najlepsza rzecza jest, ze jak juz zaczne robic kondycje, 100m bieznia wewnatrz, obok klatki i platformy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja zaczynam pracowac teraz nad sila. zobaczymy jak bedzie.
Napisano Ponad rok temu
w zasadzie 100 kg to powinien kazdy zdrowy wysportowany mezczyzna cisnac.
100 kg czy raczej równowartość cieżaru swojego ciała :wink: ?
Napisano Ponad rok temu
powiedz to tym, ktorzy nie robia martwychw zasadzie 100 kg to powinien kazdy zdrowy wysportowany mezczyzna cisnac. poki co to moj max ale nie ma czym sie chwalic.
Napisano Ponad rok temu
100 kg czy raczej równowartość cieżaru swojego ciała :wink: ?
ja waze 73-74 kg
Napisano Ponad rok temu
dzis siad 4x135
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], bardzi fajne cwiczenie. robie na rozgrzewke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
robisz cale 13 tygodni? powodzenia...chce sie teraz przymierzyc do treningu Smołowa ale mnie ciary przechodza na sama mysl...
jak dojde na 2x masy ciala to sie zastanowie
Napisano Ponad rok temu
robisz cale 13 tygodni? powodzenia...
jak dojde na 2x masy ciala to sie zastanowie
jeszcze nie zaczalem. przymierzam sie. poza tym nie moge nigdzie znalezc pelnego smolowa. byc moze troche zmodyfikuje. wciaz jestem w fazie planowania tego treningu.
Napisano Ponad rok temu
jest plik do exela
Napisano Ponad rok temu
http://stronglifts.com/how-to-add-100-pounds-to-your-squat-smolov/
jest plik do exela
thx man
mialem dotychczas uproszczoną wersję na przysiady.
tydzien poniedzialek czwartek
1 70%x9x4 * 75%x7x5
2 80%x5x7 85%x3x10
3 (70%+5kg)x9x4 (75%+5kg)x7x5
4 (80%+5kg)x5x7 (85%+5kg)x3x10
5 (70%+7,5kg)x9x4 (75%+7.5kg)x7x5
6 (80%+7.5kg)x5x7 (85%+7.5kg)x3x10
Podwoj dodawany ciezar, jesli twoje 1PM jest wieksze niz 140kg
* Procent 1CM x powtorzenie x serie
Pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
nie: the drill*, wyciskanie stojac, podciaganie na drazku, pompki na poreczach
pon: the drill, martwy ciag, ghr, biceps sztanga
wt: KB kondycja**
sr: the drill, wyciskanie lezac, wioslowanie sztangielka, wyciskanie francuskie
czw: the drill, siad, dzien dobry, biceps sztangielka
pt: KB kondycja
sob: wolne
a wiec.
*the drill, kilka postow wyzej filmik. jako rozgrzewka, lekka waga, uwaga zwrocona na technike i dynamike.
** KB snatch, 15s lewa, 15s przerwa, 15s prawa, 15s przerwa, cont.
czy widzicie jakies braki rzucajace sie w oczy? na koniec kazdego treningu mysle jeszcze jakis spacer farmera, kark, brzuch ze dwa cwiczenia.
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie trochę za dużo bicepsa.
Niedziela w sumie ok, ale na koniec dodałbym np. rwanie sztangielką połączone z wyciskaniem (czyli wyrywasz nad głowę, wyciskasz kilka razy i to jest jedna seria). Lub nawet robić to na zmianę z pompkami na poręczach. W jednym tygodniu wyciskanie, w drugiim pompki.
Biceps ze sztangą wyrzuciłbym całkiem. Zamiast tego np. podciąganie sztangi do brody (nie masz nic na barki).
Zamiast wyciskania francuskiego chyba lepsze będzie np. wyciskanie sztangielki na ławce skośnej.
Na czym polega kondycja z KB?
Napisano Ponad rok temu
nie. na sile.To trening pod mma, tak?
nie mam bicepsa dlatego robie.Jak dla mnie trochę za dużo bicepsa.
po wyciskaniu stojac nie dam rady znowu robic wyciskanie, no i po co powtarzac? a rwanie mam w rozgrzewce.Niedziela w sumie ok, ale na koniec dodałbym np. rwanie sztangielką połączone z wyciskaniem (czyli wyrywasz nad głowę, wyciskasz kilka razy i to jest jedna seria). Lub nawet robić to na zmianę z pompkami na poręczach. W jednym tygodniu wyciskanie, w drugiim pompki.
podciagania do brody nie moge bo mnie po tym bola barki. ale masz racje, przydaloby sie cos na boczne/tylnie. dodam chyba wznosy bokiem w niedziele i srode.Biceps ze sztangą wyrzuciłbym całkiem. Zamiast tego np. podciąganie sztangi do brody (nie masz nic na barki).
hmm ale chce na triceps, a nie dublowac klatke.Zamiast wyciskania francuskiego chyba lepsze będzie np. wyciskanie sztangielki na ławce skośnej.
opisalem rwanie KB, 15s lewa reka, 15s przerwy, 15s prawa, 15s przerwy, i tak przez 10-40 minut, zeleznie od zaawansowania. podobno dzialajacy protokol, ktory chce wyprobowac.Na czym polega kondycja z KB?
Napisano Ponad rok temu
Ale 4 razy w tygodniu to chyba trochę za dużo. Sam kiedyś pisałeś, że więcej nie znaczy lepiej. Biceps ze sztangielką będzie chyba najlepszym ćwiczeniem, zwłaszcza jak dorzucisz jeszcze do tego supinację. Do tego podciąganie i wiosłowanie i powinno wystarczyć.nie mam bicepsa dlatego robie.
Przy takiej ilość rwania w kondycji, to faktycznie tutaj rwanie możesz już sobie odpuścić.po wyciskaniu stojac nie dam rady znowu robic wyciskanie, no i po co powtarzac? a rwanie mam w rozgrzewce.
Jednak ja robię wyciskanie sztangielek po wyciskaniu sztangi i różnica między tymi ćwiczeniami jest na tyle duża, że nie ma problemu z powtarzaniem.
To może wyciskanie wąsko z łokciami na zewnątrz?hmm ale chce na triceps, a nie dublowac klatke.
Masz też mało ćwiczeń na górę klatki. Przy wyciskaniu na skosie będziesz miał i triceps i klatkę. Skoro to nie jest trening pod mma, to nie musi być sztangielka.
Jakiego cieżaru używasz? Nie przeciąża to pleców? Rwania dwa razy w tygodniu, drill, martwy, siady - sporo tego.opisalem rwanie KB, 15s lewa reka, 15s przerwy, 15s prawa, 15s przerwy, i tak przez 10-40 minut, zeleznie od zaawansowania. podobno dzialajacy protokol, ktory chce wyprobowac.