![;)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
Osu i powodzenia
![;)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tajowiec idź na trening kyoka, potrenuj, a potem walcz na miejscu w klubie, nie wyzywaj nikogo na sparing(ja tak to odczytałem)miej trochę pokory!!! Chcesz walczyć idź na trening, sprawdź się tam, pokaż że potrafisz trenować, że jesteś dobry, a może trener pozwoli Ci powalczyć! Pozdrawiam!!!
Napisano Ponad rok temu
A tu tak dla kontrastu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... Aczkolwiek pewna świadomość, pewna ilość sparingów w formule full contact wiele zmieniają, także samo założenie rękawic i dawaj na full contact nic nie da u karateki który nigdy wcześniej nie walczył z kontaktem na twarz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek pewna świadomość, pewna ilość sparingów w formule full contact wiele zmieniają, także samo założenie rękawic i dawaj na full contact nic nie da u karateki który nigdy wcześniej nie walczył z kontaktem na twarz.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czego nie rozumiesz, lekkie sparringi mają ten minus że człowiek często nie dostrzega swoich błędów, jak nie poczujesz że opuszczanie rąk w czasie walki naprawdę boli to sie nie nauczysz, tak samo z przekształceniem uderzeń do full contact, innaczej uderza się w knockdown innaczej w full contact. Jeżeli sam w walce tego nie doświadczysz że cepy niewiele dają nie nauczysz sie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szymon jakie w kyoku ataki na głowe? Macie sparringi w rekawicach czy poprostu zatrzymujecie ręke tuż przed głową? Bo nie rozumiem Zawodnicy kyoka z reguły mają złe nawyki Piszesz o gardzie ale założe sie że nie za często miałeś okazje zobaczyc czy naprawde jest szczelna Jesli piszesz że nie masz złych nawyków przejdz sie do sekcji bokserskiej lub kickboxerskiej (albo muay thai;) ) i wtedy jeszcze raz napisz o gardzie i o nawykach
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
We "starym kyoku" dopuszczano ataki na glowe. Dokladnie nie wiem kiedy zaostrzono przepisy. Slyszalem ze Steve Arneil przeszedl test 100 kumite z dopuszczeniem atakow reka na glowe. Moze to tylko glupia plotka, legenda jakich w historii kyoka niemalo. Specem nie jestem jesli chodzi o historie kyokushin. W 1964 kiedy uczniowie Mas Oyamy walczyli w tajlandii na 100% byli uczeni technik z wlaczeniem uderzen na glowe. Mysle ze moze wypowiedziec sie ktos bardziej kompetentny w tej kwestii (wyborowa ??)
Pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wątpie żeby sparowali na codzien na fulla na glowe golymi piesciami
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu