Kto chętny na sparring????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli jednak uważasz, że na Thaiu jest dużo więcej twardości to chyba nie znasz dobrze Kyoka. Mnie nigdzie tak nie "poobijali" jak własnie na treningach tego stylu na ich zasadach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do bicia po twarzy powiem tak, że trener karate który nie naucza swoich podopiecznych chociaż podstaw boksu jest złym trenerem. Co jak co ale każdy karateka powinien przynajmniej wiedzieć jak ochraniać twarz, ostatnio w tej kwestii jest dobra tendencja w Oyama Karate, organizuje się zawody full contact, coraz więcej sekcji wprowadza elementy boksu.
Ćwiczę obecnie w dwóch sekcjach i w każdej naucza się podstaw boksu, a dziś nawet odwiedził nas pan bokser i można było posparować z zawodowcem;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz troche racji ale twoja egzaltacja Tajem jest lekko przesadzona. Oczywiscie nie odbieram ci prawa do takiej opinii. Tajski to piekny i twardy sport ale zasady walki w Taju sa dosyc dziwne: punkty dostaje sie tylko za kopniecia, w klinczu nie wolno podcinac!!! Gdyby bylo wolno to nie bylo by tych wszystkich "twardych" nierealistycznych klinczow, bo szybko by ladowano w parterze. Taktycznie walka w Tajskim jest tragiczna, dwie lokomotywy pedzace na siebie, czasem nawet gorzej niz w Kyoku. Ogolnie slabe przygotowanie bokserskie i wielkie 14sto uncjowe rekawice u zawodnikow wazacych po 70 kg. Dziwi mnie dlaczego nikt nie dostrzega tych ewidetnych mankamentow. Niezaleznie od tej mojej opinii szanuje MT i ludzi go cwiczacych bo to twarda i rzetelna walka. Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie moze lapac,podcinac i obalac, nie moze kopac i uderzac trzymajac przeciwnika np. za noge lub glowe.
Z tego co wiem, mozna chwycic za nogę i uderzyć w taju...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja od siebie powiem, że od niedawna przeszedłem na MT i jestem bardzo zadowolony, bardzo się to wszystko kupy trzyma.
Napisano Ponad rok temu
Takie małe sprostowanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
BTW wie ktos gdzie ten turniej mial miejsce i zna jakies szczegoly?
Napisano Ponad rok temu
A tu tak dla kontrastu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Moja uwaga nie była adresowana do Ciebie. Wez sobie jeszcze raz to przeczytaj 'kolego'.Rozumiem doskonale kolego Mesjasz znaczenie słowa sparring
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Puchar Polski Oyama Karate Semi-knockdown Jelenia Góra 29.11
- Ponad rok temu
-
MISTRZOSTWA EUROPY KYOKUSHIN KAN JUNIORÓW GDAŃSK 2008
- Ponad rok temu
-
Oficjalny międzystylowy trening