Sztuki walki po kontuzji kolana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wygaja sie samo...?Wątpie:) Przy czym ci na bjj strzelilo?
a masz jakies podstawy zeby sadzic inaczej??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam,bo juz trzeci raz lecze kolano i zdecydowanie rehabilitacja i silownia zdecydownaie poprawia mozliwosci nogi jesli chodzi o nawet zwykla stabilnosc...a Ty leczysz czasem kolano.....?
ja jakoś nie narzekam na moje mimo iz miałem naderwane poboczne wiezadło... pismiennictwo mówi w miare podobnie... może to hipochondria?? chyba z e masz krzyz owe rozwalone misiu ale to zupełnie inna bajka już
Napisano Ponad rok temu
bo sie w porę zorientowałeś co się stało i nie uszkodziłes bardziej. wiekszość ludzi po takich kontuzjach ćwiczy do tej pory aż sobie całkowicie rozwali noge i wtedy juz się nie regenerujeja jakoś nie narzekam na moje mimo iz miałem naderwane poboczne wiezadło...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No cośw tym jest, ale nie uważasz ze to Ci w głowie siedzi? Ten brak zaufania. Czasem jest tak, że to co w głowie przekłada się ma (w tym przypadku) kolano. Będziesz myślał, że kolano jest o wiele gorsze to ono takie będzie....Nie,raczej nie jest mozliwe,zeby bylo tak samo mocne jak zdrowe..po prostu nie ma takiej opcji..zawsze jest ten dyskomfort i brak zaufania do tej chorej nogi,tym bardziej jak Cie zawiodla nie raz..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Źle mnie zrozumiałeśNie sadze....,ze niby bede dobrze myslal o nodze to ona sama bedzie sie goila i bedzie twarda jak stal,a wiezadla mi sie zregeneruja w 100%...prosze Cie,daj spokój:)
Chodzi o to, że jak cały czas będziesz myślał, że ta noga zaraz Ci walnie, to one pewnie walnie , bo sam ją osłabiasz....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
więc trzeba mieć pozytywne nastawienie, ale też po każdej kontuzji przechodzi się pewien okres niepewności co do miejsca uszkodzenia, trzeba go przejść i tyle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
masz niewatpliwie racje, ze bez wzmocnienia nie bedzie efektow, ale dorzuci do tego jeszcze pozytywne myslenie :-) wiem ze jest o to cholernie trudno sam to przechodze mowie Ci takie myslenie naprawde pomaga :-)bez wzmocnienia nogi mozesz sobie myslec jaka ona nie jest mocna i tak nic to nie pomoze. :roll:
Napisano Ponad rok temu
bo sie w porę zorientowałeś co się stało i nie uszkodziłes bardziej. wiekszość ludzi po takich kontuzjach ćwiczy do tej pory aż sobie całkowicie rozwali noge i wtedy juz się nie regeneruje
que?? bolało to se przerwe zrobiłem i tyle... a nie regeneruje sie tylko jak jest całkime zerwane a to dosyć rzadkie i jest to zazwyczaj częśc MEGA urazu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podczas gry w koszykówkę wyskoczyłem po piłkę i skurwysyn mi przyjebał lowkicka z za pleców. Myślałem, że po prostu krzywo stanąłem dopiero po jakiś 2 latach od wydarzenia dowiedziałem się, że to było kopnięcie z premedytacją. A w-fisty akurat nie było na sali.
Byłem u lekarza, powiedział że mam uważać na nogę, bo mogę ją bardzo poważnie uszkodzić i nie będę mógł normalnie chodzić. Od tamtej pory kolano było tak słabe ze kontuzja sie powtórzyła 4 razy
Lekarz, prywatny dopiero mi powiedział powinienem wzmocnić mięśnie uda. Codziennie jak mantrę robię krążenia i rozgrzewkę stawów. Napinam 4głów i puszczam. I tak 20 razy maksymalnego napięcia. I nadal kolano czasem mi przeskakuje nie tak jak trzeba, ale kontuzja się nie powtórzyła od 4 lat.
Może zainteresuj się jakimś kombatem, bjj bym odpuścił, bo najzwyczajniej w świecie ta szkoła mnie nie pociąga. Jeśli juz cos chwytanego to sambo. Choć najlepiej wybrać krav mage. . . lub ninjitsu 8)
Tai Chi ćwiczone jako suplement również poprawia kondycje wszelkich stawów. . . alternatywą jest joga. Ale można ćwiczyć jedno i drugie. Ja wolę tai chi. . . i wiercę dziurę w brzuchu instruktora o fa jin
Kung fu też nie powinno być złe, bo wzmocnisz mięśnie. . . ale za mało wiem o kung fu, zeby się wypowiadać.
ps: a z gnojem który mi uszkodził kolano mieliśmy przyjemność się spotkać. . . naturalnie, cała przyjemność po mojej stronie. . . za każdym razem :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy siłownia poważnie przeszkadza w treningu SW?
- Ponad rok temu
-
Kontuzja
- Ponad rok temu
-
FitExpo 2007 Poznan + TTM 2007
- Ponad rok temu
-
Robienie masy a sporty walki.
- Ponad rok temu
-
poczatki..