Sztuki walki po kontuzji kolana
Napisano Ponad rok temu
Od 2 lat nie trenuje(wczesniej troche boksu,pozniej muay thai 3lata,5razy w tyg,jezdzilem tez na zawody) poniewaz podczas treningu wpadl na mnie kolego z boku,na moja noge i znowu mialem naderwane wiezadlo boczne.Lekarz,2 tygodnie gips(co bylo zupelna porazka) i dopiero po 2 latach uwazam,ze moglbym powrócic.USG wykazalo 80% sciegien zabliznionych..jesli mozecie,to doradzcie jaki sport walki bedzie dla mnie odpowiedni?Moze znacie kogos kto mial tak powazne problemy z kolanem i jednak wrocił?
Zastanawiałem się nad bjj,jednak duzo opinii jest takich,ze jednak gdzies tam w szarpaninie moze byc roznie.O muay thai na razie nie ma mowy.Myslałem tez o boksie-w sumie tu sie nie kopie,ale przeciez w boksie głownie sa ruchy skrętne na nogach..sam nie wiem.Dodam,ze mam 24 lata i chodzi mi o dobry klub,ale jednak rekreacja.Prosze o pomoc!
Z góry dziękuje!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale co do pytania to chyba tylko boks, bjj w ogóle nie bierz pod uwagę bo występują tam dźwignie na kolana, więc jeżeli masz słabą nogę może to się skończyć nieciekawie, zresztą większość chwytanych nie będzie dobra, bo wszystkie podcięcia, a nawet w parterze może się zdarzyć że przeciwnik przetoczy się po kolanie będą niezbyt bezpieczne
Napisano Ponad rok temu
Czekam na opinie,bo naprawde juz mam dosc chodzenia na siłke-nuda straszna.Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
jesli mozecie pomóc,to doradzcie jaki stabilizator wybrac na kolano,czym się kierować?oczywiście najlepiej jakby to była dobra jakośc za przystepna cenę.Wniosku o zrefundowanie tego sprzętu juz pewnie nie dostanę Gdzie w Wawie znajdzie sie miejsce(chodzi mi o boks) dla takich ,,emerytów" jak ja?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli macie jakieś namiary na dobrych trenerów boksu to poproszę o podzielenie się informacjami.Z góry dzięki!
Napisano Ponad rok temu
A stabilizator kup najdroższy
ee bez przesady cena nie świadczy o jakości, na allegro czasami zdarzają się dobre okazje
ja ortezę jak w linku kupiłem za 140, oczywiście nowa i sprawdza się świetnie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Mysle o takim,ale nie wiem,czy po bocznym to dobry pomysl..
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale wiem ze w stabilizator trzeba bedzie zainwestowac
Napisano Ponad rok temu
chyba jednak to nie jest aż tak bardzo poważna kontuzja, bo już mogę lekko obciążać tą nogę, mam problem tylko ze zginaniem, bo opuchlizna (woda w kolanie) dopiero powoli schodzi i to przez to, no ale w czwartek kontrola u ortopedy, potem na pewno rehabilitacja (i mam nadzieję że do września noga będzie sprawna, bo we wtorek się okazało że na 85% jadę właśnie we wrześniu na rok do Japonii )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy siłownia poważnie przeszkadza w treningu SW?
- Ponad rok temu
-
Kontuzja
- Ponad rok temu
-
FitExpo 2007 Poznan + TTM 2007
- Ponad rok temu
-
Robienie masy a sporty walki.
- Ponad rok temu
-
poczatki..