z drugiej strony ci powiem, ze jak cwicze rano to wypicie tego litra wody z suplami dobrze mnie nawadnia :wink:Najgorzej jest gdy się tego troche nazbiera do wypicia przed treningiem a zwłaszcza jak masz wszystko w proszku ... proste aminy, stacki kreatynowe i przed treningowe, bcaa, boostery i inne ... niektóre rzeczy można zmieszać i wypić razem, ale niestety czasem trzeba jedno ,,przepijać,, drugim albo odczekać ... :?
suplementacja pod sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kojarzy ktoś tą firme i/lub kupował ich produkty?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PZDR
Napisano Ponad rok temu
ponieważ w ostatnim czasie troszeczkę szwankują mi stawy łokciowy, tzn wydaje mi się że to o stawy się rozchodzi. W ostatnim czasie na siłowni przy ostatnich ćwiczeniach czuje tak jakby cała siła opadła np z prawej ręki, a epicentrum tego jest w łokciu. Na SW przy końcu treningu jest podobnie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja biorę w porcji z Cloutem. Pieni się jak cholera - czasem nawet ponad 1/3 zawartości szejkera to piana. Dużych ilości nie ma sensu brać, bo w zupełności wystarcza normalna porcja 10g.Probowal ktos duzych ilosci aminokwasow, glutaminy i bcaa naraz po treningu. Jest jakis sens czy tylko pierdy beda
Napisano Ponad rok temu
Przed treningiem: 1miarka BSN NOExplode lub UNIVERSAL Shock Therapy, ewentualnie 3g glutaminy i 5g BCAA i oczywiście dobry posiłek przed treningowy 1,5-2 godzin wcześniej oraz BSN Cellmass lub MUSCLETECH Anabolic Halo po treningu, ewentualnie 5-10g BCAA i ponownie 3g L-Glutaminy oraz gainer lub bulk (50/50) godzinę później posiłek
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie mam zgryz bo nie znam sie za bardzo zapotrzebowaniu dziennym organizmu na rozne witaminy i mineraly dlatego chialem sie was zapytac czy aby nie przesada jest branie podczas okresu ciezkich dlugich intensywnych treningow witamin i mineralow firmy olimp dla sportowcow i do tego zma apteczne? W tym momencie nie mam az tak ciezkich treningow dlatego biore jakies witaminy i mineraly dla przecietnego czlowieka i do tego zma wydaje mi sie ze to jest ok ale zastanawia mnei ta pierwsza opcja Prosze o wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o minerały to dzienna zalecana dawka cynku wynosi bodajże 20mg, nie brałbym więcej niż te 40mg dziennie (popatrz ile cynku jest w witaminach i dodaj do tego cynk z zma). Przedawkowanie cynku będzie głównie skutkowało nudnościami, metalicznym smakiem w ustach, wymiotami itd.
Magnez- również porównaj zma z witaminami, ciężko jest przedawkować magnez, ale da się. Dzienna dawka powinna wynosić ok 300-400mg (zależnie od wysiłku)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Witamina B6
Generalnie nie polecam faszerować się witaminami i minerałami, o ile nie masz autentycznie ciężkiego okresu (treningi, stres, wyczerpanie, kłopoty ze snem, kłopoty z dietą).
Napisano Ponad rok temu
Generalnie nie polecam faszerować się witaminami i minerałami, o ile nie masz autentycznie ciężkiego okresu (treningi, stres, wyczerpanie, kłopoty ze snem, kłopoty z dietą).
Dokładnie. Nastaw się na witaminy z normalnego jedzenia. W ten sposób nie da się ich przedawkować. Preparaty witaminowe dla sportowców mają naprawdę końskie dawki (nawet do 2000% RDA), więc powinno się je stosować tylko w okresie naprawdę ostrych treningów, kiedy organizm nie nadąża z regeneracją i nie dłużej niż kilka tygodni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BCAA + G POWER 1000g i mam pytanie, czy trzeba to brać regularnie, czy można np. 2 dni w tygodniu przed i po treningu? Bo akurat mam 2x w tygodniu trening SW, bardzo intensywny i chciałbym brać tylko w te dni, żeby zregenerować organizm + okazyjnie na siłkę czy piłkę halową. Regularnie biorę multiwitaminę Vigor Plus i Biomarine, mam 180cm i 72 kg. Pzdr.
Napisano Ponad rok temu