wzrost
Napisano Ponad rok temu
Mam 17 lat, 172 cm waże 63 kg (troche tłuszczu, mieśni nie za dużo, ale też troche)
co mam zrobić żeby urosnąć jeszcze z 5 - 6 cm, albo troche to przyspieszyć?? zacząłem pić mleczko, ale to samo chyba nie pomoże... jakieś rozciągania czy coś?? czy to w ogóle możliwe??
dzięki za wszelkie inf.
Pozdrawiam
Ian
Napisano Ponad rok temu
Mleko tez pij, najlepiej 2l dziennie, pomoze, nie pomoze, ale napewno nie zaszkodzi.
Napisano Ponad rok temu
Jedną pewną na 100% metodą by urosnąć jest terapia hgh
pzdr 8)
edit: tylko musisz mieć dużo pieniędzy na takową
Napisano Ponad rok temu
aha, i dodam jeszcze że mój ojciec i brat są ode mnie wyżsi o ok. 12 cm...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja cos czytalem, ze odpowiedni trening silowy zwieksza wydzielanie hormonu wzrostu, ale nie mam linku
na sfd gdzies chyba albo kulturystyka, sam nie wiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czytalem, ze odpowiedni trening silowy zwieksza wydzielanie hormonu wzrostu, ale nie mam linku
na sfd gdzies chyba
podobno najlepiej na hormon wzrostu dziala trening 5-6 powtorzen, zwlaszcza nog. rowniez czeste wiszenie na drazku slyszalem ze moze pomoc.
aczkolwiek czesto jest tak ze juz sie po prostu nie urosnie. ja przestalem rosnac jak mialem 15 lat :? i pozostalo mi to co radzi Dzika, po prostu trzeba sie pogodzic z tym ze nie ma sie tych paru cm wiecej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aha, i sztangi to do nóg sobie nie przyczepie, tylko chwyce w palce
może granie w kosza, albo coś... tylko do cholery cczemu mój ojciec i brat są wyżsi... to mnie wnerwia (z zazdrości ) i fajnie by było być wyższym chociaż od własnej matki
dobr czy ma ktoś konkretne rady?? na allegro jest jakiś zestaw ćwiczeń ale to pewnie lipa
i nie pale, nie pije nie ćpam i prowadze zdrowy tryb życia oprócz obrzerania się
Napisano Ponad rok temu
pzdr 8)
Napisano Ponad rok temu
Moge Ci dać jedną rade do, której powinieneś się zastosować pływaj sobie 3x w tyg. na basenie tak po godzince albo jak może to 1,5h. Wiadomo, że im częściej będziesz pływał tym lepiej. Kolega ze szkoły w Twoim wieku miał równe 170cm, a po 3 latach (pływał 2-3 w tyg.) ma 190cm. Nie wiem jak to jest z tym basenem, ale napewno nie zaszkodzi :-) .
btw. ja mam inny problem, mam 182 cm i zawsze miałem długie nogi, a ostatnio jak zacząłem rosnąć to doczekałem się długiego tułowia. Zbyt długiego w stosunku do nóg.
Napisano Ponad rok temu
To moze byc biologicznie pierdola i pewnie jest, mowie o obserwacjach.
M.
Ps. A dodam jeszcze, ze zawsze jak cwiczylem bolaly mnie stawy od obciazen, a podobno obciazajac stawy sie nie rosnie. To tez pewnie pierdola, lekarze, bez smiechow.
Napisano Ponad rok temu
Co do przechwałek wzrosowych, to ja mam lat 17 (lada dzień) i równe 179,5. Jednak wszystkich którzy mówią w podobnych sytuacjach: "jeszcze uroścniesz" poceszę. Przez ostatnie trzy lata urosłem równe 4 cm . Tak więc gdy kończyłem podstawówkę byłem wysoki, obecnie jestem średni (trochę naciągając). Z tym wzrostem, to pewnie też bez znaczenia, ale mało rosnę, odkąd trenuję.
Tak wiec do 21 roku życia rośnie pewnie niewielu i sprawą indywidualną jest czy sie najintensywniej rośnie mając 15, czy 17 lat. Wielu kończy wzrost na etapie własnie 17 lat.
PS Żeby tylko doszedł z centymetr, dwa to miałbym te 180 .
Wracjać do dziwczyn, to one nie powinny mieć raczej kompleksów. Ja tam znam naprawdę parę dziewczyn niższych niż 155 a mających ogromne powodzenie .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
odżywianie
- Ponad rok temu
-
Pytanie - bieganie a tłuszcz i mięsnie
- Ponad rok temu
-
Pytanie o Lekarza sportowego
- Ponad rok temu