ok ale płacić organizacji za co? ja rozumiem jak się płaci składkę na organizacje ŚWIATOWĄ która organizuje mistrzosta świata, coś daje ludzoim którzy w niej są (przynajmniej tym na wysokim poziomie) problem pojawia się gdy płacisz na pseudo światową organizacje z honbu dojo w Krakowie która to organizacja od kilku lat nie organizuje mistrzostw świata europy ani żadnych zawodów na wysokim poziomie (np. zawody w Jeleniej Górze), zamiast tego kilku niezłych zawodników jeździ na przyczepke na zawody do holandi lub usa przemianowywane na nieoficjalne mś (gdzie nie ma nawet trójki zawodników wadze ciężkiej) lub me oyama karatenie spotkałem dotychczs klubu karate ,w którym by nie pobierano składki członkowskiej( czyli oplaty za zajęcia). Organizacje ogólnopolskie robią to samo tylko raz na rok ale w małej kwocie.. Nic nie jest za darmo za piwo też trzeba płacić.
Shigeru Oyama w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok ale płacić organizacji za co? ja rozumiem jak się płaci składkę na organizacje ŚWIATOWĄ która organizuje mistrzosta świata, coś daje ludzoim którzy w niej są (przynajmniej tym na wysokim poziomie) problem pojawia się gdy płacisz na pseudo światową organizacje z honbu dojo w Krakowie która to organizacja od kilku lat nie organizuje mistrzostw świata europy ani żadnych zawodów na wysokim poziomie (np. zawody w Jeleniej Górze), zamiast tego kilku niezłych zawodników jeździ na przyczepke na zawody do holandi lub usa przemianowywane na nieoficjalne mś (gdzie nie ma nawet trójki zawodników wadze ciężkiej) lub me oyama karate [/quote]
Jestem przerażony tym co czytam ,a z drugiej strony dziwi mnie milczący Kirin czarny pas Oyama karate blisko związany z shihan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie będąc złośliwym w OK kończy się chyba na płaceniu składki do Krakowa...młody chyba jesteś i naiwny, mama z tatą dają kase to płacisz...pozyjesz troche ,sam zapracujesz na takie skłądki to zrozumiesz o czym mówie...płacisz za nic, nic nie dostajesz w zamian...lubisz płacić za nic podam Ci numer mojego konta, chcesz dam Ci nawet naszywke PITMAN przyczepisz sobie gdzie tylko będziesz chciał tylko daj 20 PLN co roku (koledzy też niech dadzą).Z kolei szef krajowy płaci światowemu.
p.s. co w związku z przystapieniem do kankereikan? kiedy jakieś zawody z ramienia tej org? (bo to chyba czysto sportowa organizacja?)
Napisano Ponad rok temu
Organizacji krajowej ( czytaj przdstawicielowi na kraj) placi się za to że ćwiczy się ten styl a nie inny. Placi się za to że na kimonie masz takie logo a nie inne. Wszędzie tak jest na calym świecie . Niekiedy uczestnik zajęć nawet nie wie ,żę płaci bo koszty są ukryte w innych platnościech. Z kolei szef krajowy płaci światowemu.
Andrzejku sam nie wiesz o czym piszesz PITMAN siedział w Oyama kilka lat i dobrze na struktury OK.O czarnych pasach w OK tyle napisano,że wyszła by z tego trylogia :wink:
Napisano Ponad rok temu
mnie polityka nie interesuje, nie trenuje już karate, nie płace kasy wodzowi w Krakowie/Japoni czy Usa który ma mnie w dupie i przypomina sobie dopiero jak przychodzi styczeń i trzeba wyciągnąć łapę po składkę na nowy rok...prosze nie utożsamiać mnie z oyama karate- nic mnie z tą organizacją nie łączy od wielu latOrganizacji krajowej ( czytaj przdstawicielowi na kraj) placi się za to że ćwiczy się ten styl a nie inny. Placi się za to że na kimonie masz takie logo a nie inne. Wszędzie tak jest na calym świecie . Niekiedy uczestnik zajęć nawet nie wie ,żę płaci bo koszty są ukryte w innych platnościech. Z kolei szef krajowy płaci światowemu.
Andrzejku sam nie wiesz o czym piszesz PITMAN siedział w Oyama kilka lat i dobrze na struktury OK.O czarnych pasach w OK tyle napisano,że wyszła by z tego trylogia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W chili obecnj w żadnym krakowskim klubie karate nie mam takich warunków do treningu jakie mam u J.Dyducha.
Dla mnie przesądza to sprawę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a nie tego ze Oyama ma byc w Polsce ? :roll:no więc trenuj popieram.Ale temat nie dotyczył warunków treningowych tylko trzepania kasy !
Napisano Ponad rok temu
ok ale gdybyś był utalentowanym zawodnikiem który chce walczyć w prestiżowych zawodach i rywalizować w europie i na świecie z kims więcej niż koledzy z klubu/zgrupowań/sąsiedniego miasta to dalej tkwiłbyś w tej organizacji?Swoje stanowisko przedstaię tak, jak przedstawiłem je karateka1 w prywatnej wiadomości:
W chili obecnj w żadnym krakowskim klubie karate nie mam takich warunków do treningu jakie mam u J.Dyducha.
Dla mnie przesądza to sprawę.
andrzej 15- na czym dla Ciebie polega prestiż Oyama karate i noszenia ich nowych naszywek na karatedze?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i podaj te postacie ukryte ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A pytać chyba wolno no chyba,że informację sa tajne z IPN-u
Napisano Ponad rok temu
No pewnie , kazdy temat mozna sprowadzic do trzepania kasy , kryminalu ...
Brak slow , naprawde , brak slow.
Napisano Ponad rok temu
Może masz i rację . Jednak trochę świata zwiedziłem i wiem, że w każdym stylu musisz odprowadzić skladkę do krajowego szefa. Ona może mieć postać ukrytą ale jest od zawsze i zawsze będzie. Wracanie do tego tematu jest bezcelowe bo takie są fakty!
I tu się mylisz!! nie w każdej. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate a...JOga
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
TELEWIZJA a KARATE
- Ponad rok temu
-
Enshin karate - sabaki metod eMule
- Ponad rok temu
-
I Matsushima Cup Polska 2005
- Ponad rok temu
-
Przygotowanie do zawodów
- Ponad rok temu
-
Bubishi / Bubiši neboli BIBLE KARATE (czeski)
- Ponad rok temu
-
Renroku-waza
- Ponad rok temu
-
Czym dla mnie jest honor???
- Ponad rok temu
-
ASHIHARA POLSKA
- Ponad rok temu