Shigeru Oyama w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobno nie chce aby ludzie z Oyama integrowali sie z innymi . Po co maja wysluchiwac negatywnych opinii.
Jesli to jednak prawda to to chyba glupota jakas jest.
Napisano Ponad rok temu
Tylko prosze nie doszukuj sie w tym pytaniu zaraz zamachu na dobre imię to tylko zwykłe pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież Oyama nie dotyczą te przepisy ,gdyż maja swoją organizację karate w KRS-sie. Przecież teraz robią zawody koledzy z seitedo i to jeszcze w ringu i dobrze wiedza ,że nikt im nie zabroni robienia nawe Mistrzostw Polski ( nazwa nigdzie nie zastrzezona) na przyszłość.Chodzi o ustawę o sporcie kwalifikowanym podobno tylko Polskie Związki Sportowe mogą organizować zawody.
Przepisy prawne na które sie powłujesz dotycza tylko Polskich Związków Sportowych ,a więc Shotokanu i Kyokushinkai, tak więc miał jakiś inny powód :wink:Prosze o wyjaśnienie
Napisano Ponad rok temu
ja nie wiem z oyama karate nie mam nic wspólnego od jakiś 10 lat oprócz znajmego trenera, którego szanuje i z szacunku dla niego nie chcę kmu juz zadawać trudnych i kłopotliwych pytań na które nie bardzo chce/ umie odpowiedzieć...dziwnie się troche bur****l zrobił w Oyama karate, nie wiem czyja to wina Dyducha czy Y. Oyamy? Wszyscy mówią że poszło o kase, ale jak na mój prosty rozumek to skoro na świecie oyama karate to głównie Polska (bo nigdzie nie ma tylu klubów co u nas) to ktoś tam w USA powinien się z Polakami liczyć (i bynajmniej nie chopdzi mi tylko o liczenie pieniążków), jeśli Y.Oyama podejmował jakieś znaczące decyzje bez konsultacji z przedstawicielami krajowymi ( a Dyduchowi za Polske- ostoje Oyama karate na świecie powinien lizać du***) to uważam że decyzja o opuiszczeniu WOKO była jak najbardzije słuszna. Inna kwestią jest iz bardzo mnie cieszy że poslkie oyama odcięło się od org. Y.Oyamy który to wymyśla internetowe kursy karate i inne cuda na kiju (obawiam się że wkrótce pod jego rządami Oyama karate zyska wizerunek bliski tsunami karate).Pitma Ty jesteś blisko shihanów odpowiedz jeżeli możesz i skomentuj
Tylko prosze nie doszukuj sie w tym pytaniu zaraz zamachu na dobre imię to tylko zwykłe pytanie
Co do zakazu zawodów to nie wiem co i jak, ale jak zawody mają być na tak żałosnym poziomie jak ostatni PP w Jeleniej Górze to może lepiej żeby ich wogóle nie było.
Napisano Ponad rok temu
Na cholere polskiej organizacji OK organizacja miedzynarodowa . Chyba ze nie maja gdzie wysylac kasy.
A Dyduch to jakis tam dupek zeby ciagle klaniac sie japoncom i dobrze ze postawil na swoim.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Organizowanie zawodów reaguluje w chwili obecnj ustawa o spoercie kwalifikowanym, w której jak byk stoi, że organizacją rywalizacji sportowej zajmują się odpowiednie Związki Sportowe - czyli w przypadku karate PZK i PZKT.
Jak powszechnie wiadomo Oyama karate w PZK zrzeszone nie jest...
Tak więc czekam jak się teraz sytuacja rozwinie
Napisano Ponad rok temu
Wszytko jest zapisane w ustawie o Kulturze Fizycznej z 18 stycznia 1996 roku wraz ze wzystkimi nowelizacjami. Polecam art. 8 tej ustawy ,a artykuł 10 na który próbują się powływac został zlikwidowany wszystko jest na stronach Ministerstwa Sportu.
Podsumowująć Ustawa o Sporcie Kwalifikowanym dotyczy tylko Polskich Związków Sportowych , które czerpia kasę z Państwa . Pozostała rywalizacja sportowa odbywa sie na zasadach ogólnych.
Ps. Dlatego Seitedo robi bez problemów Mistrzostwa Polski i Puchar Polski !, tak więc w OK chodzi o cos innego i chętnie dowiem się w całej prawdy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Weź w łapki pełny tekst ustawy o sporcie kwalifikowanym, poskładaj dobrze literki...
Napisano Ponad rok temu
Człowieku nie będe Cię uczył weź sobie w pazurki pełny teksy Ustawy o Kulturze Fizycznej( zwłaszcza art.8 ) i rodziel co dotyczy Polskich Związków Sportowych ,a Związków sportowych bo to dwie wielkie róznice no chyba,że fiat 126 p bedzie takim samym samochodem dla Ciebie jak Mercedes.Karateka1 - kurde człowieku : przecież nie będę Cię uczył czytać :?
Weź w łapki pełny tekst ustawy o sporcie kwalifikowanym, poskładaj dobrze literki...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pozdro i z góry dzięki za odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Według słów Dyducha w chwili obecnej Oyama karate NIE MOŻE zorganizować zawodów - prawo do organizowania zawodów mają tylko odpowiednie związki sportowe (czyli w naszej branży sa to PZK i PZKT).
O wspomnianych "komunikatach klubowych" nie słyszałem.
Wniosek: decyzja o nie organizowaniu zawodów jest wymuszona nowymi przepisami i nie podyktowana krakowskimi fanaberiami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skoro nie wolno to czy turniej Matsushima był nielegalny? czy to oznacza że oprócz zawodów kyokushin pzk w naszym kraju znikną wszystkie zawody robione np. przez shidokan,oyama,ifk kyokushin, inne kyokushiny i wiele wiele innych styli?Karateka1 - potwierdzam: to są tylko plotki.
Według słów Dyducha w chwili obecnej Oyama karate NIE MOŻE zorganizować zawodów - prawo do organizowania zawodów mają tylko odpowiednie związki sportowe (czyli w naszej branży sa to PZK i PZKT).
O wspomnianych "komunikatach klubowych" nie słyszałem.
Wniosek: decyzja o nie organizowaniu zawodów jest wymuszona nowymi przepisami i nie podyktowana krakowskimi fanaberiami
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate a...JOga
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
TELEWIZJA a KARATE
- Ponad rok temu
-
Enshin karate - sabaki metod eMule
- Ponad rok temu
-
I Matsushima Cup Polska 2005
- Ponad rok temu
-
Przygotowanie do zawodów
- Ponad rok temu
-
Bubishi / Bubiši neboli BIBLE KARATE (czeski)
- Ponad rok temu
-
Renroku-waza
- Ponad rok temu
-
Czym dla mnie jest honor???
- Ponad rok temu
-
ASHIHARA POLSKA
- Ponad rok temu