Shigeru Oyama w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powtórzę jeszcze raz: NIE ZABRONIŁ.
Powiem inaczej zabronił oficjalnie swym sensei ale oni sie tego nie słuchaja i tak dzis jest turniej w Kłodawie koło Kutna -wiem bo jedzie mój kolega .Tak trzymac pozdrawiam.
Ps. Kirin pytanie czemu maja służyc składki w kwocie 20 złotych rocznie odprowadzane przez kazego trenującego OK w Polsce dla shihan Jana Dyducha ?
Przecież każdy płaci składki miesięczne w klubie ?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o składki: składki miesięćzne idą NA UTRZYMANIE KLUBU (wynajem sali, wymiana sprzętu, utrzymanie biura), składki roczne to jedno z niewielu źródeł utrzymania dla ORGANIZACJI (organizacja zawodów i takie tam) - oprócz nich zyski idą tylko z organizacji seminariów i opłat egzaminacyjnych. Jeśłi chodzi o wyjazdy reprezentacji to z pokrywanienm tych kosztów bywa różnie - kluby pokrywają wyjazdy swoich zawodników z własnej kieszeni, ale np. ekipy jadące na zawody zagraniczne imprezę - przynajmniej w części- mają opłacaną przez organizację (choć wiem, że J.D. nawet do tego dokłada czasem z własnej kieszeni). Wszelkie wypady reprezentacji krakowskiego klubu sa finansowane prywatnie przez J.D. (nooo - poza dojazdem na górskie treningi ).
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie wpłacanie przez każdego trenującego co rok 20 złotych do Krakowa to wielkie oszustwo i nic tego nie tłumaczy
Napisano Ponad rok temu
I nie mąć z powodu składek członkowskich, bo nie słyszałem jeszcze o takiej organizacji karate, która nie utrzymywała by się własnie z tych składek. Nawet Kyokushin-kan musi z czegoś opłacić organizację zawodów i pozdróże H.Royamy do krajów członkowskich (sam jeszcze nie tak dawno mówiłeś, że koszta organizacji seminariów z Japończykami są znacznie niższe właśnie dlatego, że organizacja bierze na siebie część obciążeń finansowych związnych z ich organizacją - co swoją drogą jest godne naśladowania i pochwalam to w 100%).
P.S. Jeśli choc trochę się orientujesz to powinienes się domyślać, że nie każdy z ok.2000 członków organizacji zdaje co roku egzamin, nie każdy jeździ na seminaria, zaś same seminaria nie są organzowane szczególnie często - więc wpływy z tego tytułu nie rzucają na kolana.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dajcie mu spokój niech odpoczywa , przeciez oficjalnie organizację przekazał Yosiko i to on jest obecnie autorytetem Światowej Oragnizacji OyamaOyama jest starszym czowiekiem, który zaczyna już odczuwać brzemię całego życia ciężkich treningów. Jego przyjazd jest planowany na marzec bodajże.
Napisano Ponad rok temu
powiem tak, ponieważ w miare Cie szanuje możesz sobie sam wybrać mój komentarz do tego co napisałeś:Z tego co wiem dla J.D. Oyama karate jest bardziej kosztownym hobby niż źródłem dochodu bo już niejednokrotnie musiał dokładac z własnej prywatnej kiesy dotego interesu.
1. nieźle mnie tym rozbawiłeś.
2. pier**** o Chopinie.
Jakby Janek miał dokładać do interesu to dawno by zwinął Oyama Karate w Polsce....znam jednego gościa który rzeczywiście dokłada do interesu i jest to mój trener od zapasów a to dlatego dokłada że prowadzi UKS gdzie trenuje około 20 osób płacących po 10 pln miesięcznie i średnio co 2 mce ktoś jeździ na zawody, z tej kasy pokrywany jest dojazd, start itp więc jak gość mówi że w zeszłym roku dołożył około 700 pln i może uda się je odzyskać może nie od związku to mu wierze, jak koleś który prowadzi organizacje która zrzesza kilka tysięcy osób, wszyscy płacą skladki, za egzaminy, książeczki i inne duperele to sory ale jakoś na tyle głupi ne jestem żeby uwierzyć że dokłada ze swoich pieniędzy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przypomina mi się taka sytuacja gdy mój szef wiecznie narzekał że on zarabia tylko przez wakacje a resztę roku doklada do interesu- po czym kupił Renault Kangoo i wybudował sobie chate
Napisano Ponad rok temu
No więc nic dodać nic ująć Kirin a jak twoie wiliczenia ?
Napisano Ponad rok temu
szok
Dla mnie wpłacanie przez każdego trenującego co rok 20 złotych do Krakowa to wielkie oszustwo i nic tego nie tłumaczy
To znaczy ze Dyduch to oszust , czy tak ?
Czlowieczku zastanow sie co piszesz bo znow Cie moderator postawi na miesiac do konta
Napisz w koncu cos madrego , chyba jestes juz duzy
A tak ... to czemu maja sluzyc te wyliczanki ?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli masz coś do powiedzenia to napisz ale nich to będzie coś mądrego prowokatorze!szok
To znaczy ze Dyduch to oszust , czy tak ?
Czlowieczku zastanow sie co piszesz bo znow Cie moderator postawi na miesiac do konta
Napisz w koncu cos madrego , chyba jestes juz duzy
A tak ... to czemu maja sluzyc te wyliczanki ?
Wszystko wiesz ,a tego nie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko widzisz powoli (mówię to z żalem) oyama karate przestaje byc renomowane...a zaczyna być poprostu żałosne (chodzi mi oczywiscie o organizacje a nie styl). Co do płacenia składek to OK co do bajania na temat filantropa z Krakowa sponsorującego organizacje z własnej kiesy NIEtak jest na całym świecie w renomowanych szkołach. Każdy kto korzysta np. z tego ,żę ćwiczy Oyama płaci roczną licencję .Wychodzi to zaledwie 2 zł ma miesiąc. inni biorą więcej. Jak się komuś nie podoba może iść grać w szachy lub kopać piłkę. Oss!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate a...JOga
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
TELEWIZJA a KARATE
- Ponad rok temu
-
Enshin karate - sabaki metod eMule
- Ponad rok temu
-
I Matsushima Cup Polska 2005
- Ponad rok temu
-
Przygotowanie do zawodów
- Ponad rok temu
-
Bubishi / Bubiši neboli BIBLE KARATE (czeski)
- Ponad rok temu
-
Renroku-waza
- Ponad rok temu
-
Czym dla mnie jest honor???
- Ponad rok temu
-
ASHIHARA POLSKA
- Ponad rok temu