Shigeru Oyama w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
daje link jak by ktoś nie wiedział o co chodzi
Napisano Ponad rok temu
To bardzo skomplikowana sprawa dla mnie bracia Oyama maja teraz swoje prywatne organizację , które ze sobą rywalizuja z tym,że w tej nowej rządzi kto inny ,a wielki mistrz jest tylko figurantem za co otrzymuję godziwą gaże 8)co popieram :wink: tylko jak to się będzie miało na przyszłośćJednak przyjeżdza, jakieś to dla mnie niejasne wszystko co dzieje się w OK ostanio.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ALn: ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekawi mnie tylko dlaczego patronuje nowo powstałej organizacji zamiast tej którą stworzył kilkanascie lat temu...Shigeru przekazał cała organizacje Oyama swemu bratu Yoshike ,a Polska Organizacja opuściła jej szeregi zakładając swoją światową organizację i honorowo patronuje temu Sigeru , który jest na tzw emeryturze karate.Mistrz ma poważne problemy zdrowotne w związku z tym życze mu powrotu do zdrowia.
Napisano Ponad rok temu
ciekawi mnie tylko dlaczego patronuje nowo powstałej organizacji zamiast tej którą stworzył kilkanascie lat temu...[/quote]
Koledzy z Ameryki twierdza,że chce jak najdłużej utrzymać w pokoju dwie frakcje oyama dlatego też próbuje poprzez swój autorytet wszystko załagodzić,a le znając polaków i tak ich własne ambicje wszystko zniweczą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shigeru przekazał cała organizacje Oyama swemu bratu Yoshike ,a Polska Organizacja opuściła jej szeregi zakładając swoją światową organizację i honorowo patronuje temu Sigeru , który jest na tzw emeryturze karate.Mistrz ma poważne problemy zdrowotne w związku z tym życze mu powrotu do zdrowia.
No to teraz mały test:
Które zdanie w wypowiedzi karateka1 jest w 100% zgodnie z prawdą?
A) pierwsze
drugie
C) żadne
Napisano Ponad rok temu
ODPOWIEDŹ C -ŻADNE
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jeszcze jedno ... wydaje mi sie ze Dyduch ma zastrzezona nazwe OYAMA KARATE.
I co wtedy ?
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się że znak jak również nazwa została przy Y.Oyama ,w USA ci którzy odeszli od Yosushiko nie mogą używać nazwy Oyama Karate dlatego założyli Kanreikai. Co do wojny to nie sądze by była ,chyba że J.Dyduch będzie na tyle głupi by ją podjąć. Taka wojna to rany dla obydwu stron i brak zwycięscy. Po prostu dwie organizacje tak jak teraz w Kyokushinkai jest ich kilka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate a...JOga
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
TELEWIZJA a KARATE
- Ponad rok temu
-
Enshin karate - sabaki metod eMule
- Ponad rok temu
-
I Matsushima Cup Polska 2005
- Ponad rok temu
-
Przygotowanie do zawodów
- Ponad rok temu
-
Bubishi / Bubiši neboli BIBLE KARATE (czeski)
- Ponad rok temu
-
Renroku-waza
- Ponad rok temu
-
Czym dla mnie jest honor???
- Ponad rok temu
-
ASHIHARA POLSKA
- Ponad rok temu