Rekonstrukcja wiązadeł - gdzie ??
Napisano Ponad rok temu
ORTOPEDIA
a)Najlepsze szpitale:
- SP Wojewódzki Szpital Chirurgii Urazowej, Piekary Śląskie
- Szpital Kliniczny Dzieciątka Jezus, Warszawa
- Ortopedyczno-Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny nr 4 im.W.Degi AM, Poznań
b)Artoskopie:
- Dolnośląskie Centrum Rehabilitacji sp. z.o.o. NZOZ, Kamienna Góra
- Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 5, Sosnowiec
c)Wszczepienie endoprotezy stawu kolanowego:
- Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 5, Sosnowiec
- Szpital Kliniczny Dzieciątka Jezus,Centrum leczenia obrażeń, Warszawa
Napisano Ponad rok temu
liczba przeprowadzonych zabiegow, ankiety przeprowadzane z pacjetami czy jak......
nie przekonuja mnie tego typu zestawienia( lobbing)
...wole fora gdzie wypowiadaja sie pacjenci....
Napisano Ponad rok temu
Pozatym badano zagrożenie zakażeniami szpitalnymi i komfort pobytu pacjenta w szpitalu, zakres opieki pooperacyjnej i dostępność podstawowych zadań. Dużą wagę przywiązano również do zew. systemów oceny jakości(otrzymanie akredytacji CJM i certyfikat ISO).
Nie jest to więc ot tak sobie wymyślona kolejność...
Napisano Ponad rok temu
Na Podlasiu uważany za numer jeden. Jak z rankingami?
Tam właśnie będę miał robiony zabieg.
Napisano Ponad rok temu
ja z autopsji polecam Arthros w Naleczowie - prywatna Klinika z podpisanym kontraktem z NFZ zabiegi odbywaja sie w piatek, prowadzacy Krzysztof Gawęda (zespol lekarski dodatkowo opiekuje sie zespolem pilkarek recznych z Lublina),
jestem po rekonstrukcji krzyzowe przednie i przyszyta lekotka przysrodkowa na harpunach, robilem, to prywatnie koszt 6 200 w tym 1200 za biowchlanialne elementy sam zabieg jezeli decydujesz sie na tytanowe elementy 5 000, plus tygodniowy pobyt w Naleczowie wliczony w koszt zabiegu, maja na koncie ok 3000 zabiegow, oraz co dla mnie istotne kontakty z rehabilitantami w calym kraju, ktorzy mieli doczynienia (dobre wyniki) z tego typu powrotami do sprawnosci.
pozdrawiam
Jarek
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i życzę ZERO kontuzji.
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje ze wszyscy sie z tego wylizemy i bedziemy mlodzi,piekni i szcześliwi
Napisano Ponad rok temu
Po drugie, rankingi i sondaże dają jedynie przybliżony wynik. Mogą być mniej lub bardziej prawdopodobne- faktem jest że nie powinno się im 100% ufać, jednak jeśli chodzi o ranking "Wprost" myślę, że jest on zbliżony do prawdy ze względu na ilość faktów które były brane pod uwagę przy ocenie. Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Założono mi gips, i do domu, jak lekarz zdejmował mi w tym szpitalu gips, dostałem O.P.R. za to że nie skserowałem sobie dokumentacji, dla niego i pokazał jakieś tam ćwiczenia i wygonił do domu, nie zdążyłem zapytać nawet czy ktoś w ogóle wyleczy mnie i jak się zabrać za naprawienie kolana.
Noga po ściągnięciu gipsu była bez mięśnia, kolano sztywne, a mnie nachodzą myśli, jeśli ktoś zerwie achillesa, to także najpierw zakłada się gips a potem po kilku tygodniach rekonstruuje się go? a jeśli tak o, zgrozo, leczą tam wyrostek? he he.
Problem jest tego typu, że ktoś po takiej pomocy od lekarza staje się bezrobotny + kaleka.
Czym mogę się podzielić po kontakcie z tym szpitalem:
W RAZIE JAKIEJKOLWIEK KONTUZJI STAWóW (bo taką miałem) OMIJAć Z DALEKA!!!!
Napisano Ponad rok temu
Co mogę powiedzieć po pobycie tam:
Pierwsza klasa - obsługa, lekarze, szpital.
Na sali leżałem z piłkarzem siatkarzem i narciarzem (wszyscy zrobili sobie to w amatorskim sporcie) - ACL zerwane, wszyscy zrobieni bez komplikacji. Dużo wykonują tam rekonstrukcji, widziałem po tym jak ludzie chodzą o kulach po korytarzu, wszyscy z charakterystycznym plastrem, koło 20-stu osób tam, z tym było. Pobyłem tam koło 2 tyg. teraz mija 8-my tydzień od operacji.
Chodzę, czuję się dobrze, byłem na testach nogi 2 krotnie: szuflada, Lachmana i Pivota, tak się chyba zwą, wszystkie nie ukazują luzu, w zdrowej, którą przy okazji mi sprawdzili mam mniejszą stabilność, w normie oczywiście. Łapię się na tym, że zapominam o tym jak kolano uciekało, gdy za szybko brałem skręt podczas chodzenia.
Z całym spokojem mogę polecić tamto miejsce.
Acha rekonstrukcję robią metodą przeszczepu z rzepki.
- przepraszam admina za odgrzebywanie wątku.
Napisano Ponad rok temu
"( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] )"
Napisano Ponad rok temu
opis operacji, jeśli admin pozwoli:
"( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] )"
Bardzo ksztalcące.
Wiem już, ze mam zerwane acl bez uszkodzen łękotek. Chyba dam sie pociąć w Carolinie, rodzina sie dołoży...
Chce podkreślić, ze każdy kto skręcił sobie kolano w tri miga udal sie do dobrego lekarza, mnie ortopeda na ostrym dyżurze prawie wy...rzył z gabinetu: "skoro nie ma nic zlamanego, nie boli i nie puchnie "- zdrowa jestem.
Fakt, ktos juz tutaj napisal zerwane acl - nie muszą boleć!
Dopiero przy jak ashi-barai na treningu noga mi uciekła zrozumiałam, że coś jest nie tak (fakt, nie było to bolesne, ale fatalne dla psychiki - noga zachwala sie tak jakby jej nie było i znalazlam się na ziemi)
Teraz jestem po mri i wiem, że czeka mnie ....ruina finansowa, bo jestem przekonana, że sprawność odzyskam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystkim, którzy są przed ACL współczuje - a tym, którzy mają już to za sobą życzę wytrwałości w powracaniu do zdrowia :wink:
Jestem juz 4 tyg po ACL i im szybciej, tym lepiej -wg mnie.
Kroili mnie w legionowie lekarze z Dzieciątka Jezus. Operacja się udała
Podczas zabiegu wyszło, że miałem pęknięta łąktokę - jako iż się sama zrosła, to tylko nakłóli, aby sie lepiej zabliźniło.
Pozdrawiam i zyczę duuużo zdrowia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ile kilometrów dziennie można biegać?
- Ponad rok temu
-
trening a wplyw na rozwoj ciala ( i ducha jak kto woli)
- Ponad rok temu
-
Artroskopia
- Ponad rok temu
-
KROSTY NA DLONIACH,ALERGIA,CZY BRUD OD MATY?
- Ponad rok temu
-
worek treningowy
- Ponad rok temu
-
Trening
- Ponad rok temu
-
Palec u nogi-defekt :)
- Ponad rok temu
-
Trening w domu