Rekonstrukcja wiązadeł - gdzie ??
Napisano Ponad rok temu
Ktos z was to przechodzil ?? Jakie kliniki polecacie (publiczne i prywatne) ?? Jak z treningiem (??) po rekonstrukcji ?
Napisano Ponad rok temu
Jakiś czas po rekonstrukcji ( 1-2 lata ) i jest tak jak przed zerwaniem.
Napisano Ponad rok temu
Zabrze Biskupice, dr Hawranek - ordynator ortopedii. Prywatnie przyjmuje w Knurowie. Polecam na podstawie wlasnych doswiadczen... mialem operowane kolano z powodu nawykowego zwichniecia rzepki. Po operacji moge normalnie cwiczyc...
Problem moze byc taki, ze Ty z warminsko-mazurskiego... czyli w sumie drugi koniec Polski...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W zeszłym roku w rankingu ( najlepsze prywatne kliniki ortopedyczne ) "WPROST" pierwszy był Enelmed, druga Carolina.nooo Carolina Medical Center wl. mnie jest najlepsze. Ale niestety to fakt ze drogie jak cholera.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym z tego co slyszalem(z wielu roznych zrodel) to dr. Śmigielski jest jednym z najlepszych specjalistow od stawow kolanowych w Europie, jesli nie na swiecie. Ja (nie z kolanem a z kregoslupem-odcinek szyjny) na wizyte cekalem jakies 3 miechy-Ale jesli jest nagly wypadek to nie czekasz praktycznie w ogole (Wspomnianego kumpla odrazu wzial na stol operacyjny)
Napisano Ponad rok temu
nooo Carolina Medical Center wl. mnie jest najlepsze. Ale niestety to fakt ze drogie jak cholera.
jakie sa tam mniej wiecej ceny za konsultacje?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obecnie studiuje w Poznaniu, dopiero od tego roku,ale w takim miescie tez musza byc dobrzy fachowcy... Polecacie kogos ??
Napisano Ponad rok temu
W Warszawie, ceny pewnie podobne jak w CMC. Sprawdź, pytaj o dr. Tramsia.A gdzie jest ten Enelmed i jakie tam sa ceny ??
Napisano Ponad rok temu
Świetnie zapowiadający się zapaśnik z Żar (Mistrz Europy Juniorów) miał operację w Warszawie (nie wiem kto go operował), ale spieprzono wszystko całkowicie, przechodził chyba jeszcze dwie operacje juz gdzie indziej. O treningu od dwóch lat może pomarzyć.
Dwie koleżanki, między innymi Monika Michalik-Rogien - dwukrotna Mistrzyni Europy w zapasach, która drugie złoto zdobyła w rok po rekonstrukcji - operację robiła w CZADROWIE, niedaleko Kamiennej Góry (Dolny Śląsk), podobnie druga znajoma, medalistka Mistrzostw Europy Kadetek.
A przy okazji...
mam od niedawna podobny problem z kolanem, prawdopodobnie wiązadła - w sierpniu podczas zawodów coś się z nim stało niedobrego... :? To chyba jeszcze nie było nic takiego, po kilku dniach przerwy weszłam na matę, dwa dni normalnie potrenowałam, aż trzeciego dnia jakoś źle stanęłam na tej nodze (na macie) i znowu "wyskoczyło" od tamtej pory na matę nie weszłam (skaczę jednak na skakance i nic mnie przy tym nie boli). Wydaje się, jakby było dużo lepiej, jednak przy gwałtownym wyprostowaniu kolana strasznie boli (za chwilę mija). Czy to mogą być tylko ponaciągane wiązadła czy coś jeszcze? :? Bo zamierzam za jakiś tydzień wejść w końcu na matę :-) pozdrawiam
Jo
Napisano Ponad rok temu
Co do tego zapasnika to gdzie dokladnie przechodzil zabieg w tej Warszawie??
A co do tego Czadrowa to rozumiem,ze jest to prywatna klinika ?? Jezeli tak to prosze,napisz , jezeli wiesz, ile kosztuje tam rekonstrukcja.
Chce miec wreszcie wzglednie sprawne kolano,a dluzej z tym czekac juz napewno nie powinienem...Musze wybrac dobrego lekarza i dobra klinike.Niesety jestem jeszcze na utrzymaniu rodzicow i nie chcialbym ich prosic o 20 tys. zł ...
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem 18 tygodni po rekonstrukcji wiezadel na bizeni biegam gdzies 1,7 km z predkoscia 12-13 km na godzine, powoli zaczynam biegac w terenie
po 12 tygodniu sila miesnia czworoglowego nogi chorej stanowila 80 procent sily nogi zdrowej, w przypadku zginaczy bylo to ponad 70 procent .....
takze jesli chodzi o powrot do pelnej sprawnosci to nie tyle sam zabieg ale raczej dluga i kosztowna rehabilitacja
Napisano Ponad rok temu
Co do kosztow rehabilitacji to co masz na mysli ?? Basen,silownie czy moze korzystasz z uslug jakiegos rehabilitanta ??
To dla mnie bardzo wazna sprawa i staram sie dowiedziec na ten temat jak najwiecej zeby pozniej nie zalowac zadnej decyzji bo raz juz sie sparzylem w tej kwestii...
Pzdr !!
Napisano Ponad rok temu
wiesz co to jest rekonstrukcja wiezadla przedniego...w skrocie za pomoca 2 drutow i kamery lekarz umieszcza ci w kolanie obce cialo to cialo musi sie tam zakorzenic czytaj polaczyc z twoim organizmem za pomoca naczynek krwionosnych itp i ten etap jest wazniejszy niz sama operacja ...wg mnie operacja to 40 procent 50 to rehabilitacja i 10 wklad wlasny czyli sluchanie sie zalecen lekarza i cwiczenia w domu......
rehabilitacja to kurewsko istotna kwestia i jesli ja olejesz to a) zgiecie nogi uzyskasz sam po bog wie jakim czasie..na forum znalazlem kolesia ktory zgina noge do okolo 100-110 stopni po 2 latach ( ja ja zginalem do 120 stopni po 5,6 tygodniach)
przy pierwszym przysiadzie to wiezadlo ci lupnie
c) rozciagniesz je tak ze bedziesz mial gume w kolanie a nie cos co ci je stabilizuje
Rehabilitacja jest w zaleznosci od postepow i uplywu czasu..zaczynalem od krioterapii- zmrozenia kolana..pozniej cwiczenia z rehabilitantem....elektrostymulacja miesnia..............cwiczenia na takiej wielkiej pilce.....stopnieowe obciazanie nogi na platformie polaczonej do komputera.....mankiety w takiej klatce i na koniec laser......pozniej dochodzily rowerek bieznia stepter trampolina i tam powolne uginanie nogi az po stopniowe cwiczenia czwroroglowego i zginaczy
basen jest dopuszczalny gdy zagoja sie szwy po okolo 3 tygodniach
silownia po 20 tygodniu od zabiegu.......
Rada na tani zabieg szukaj panstwowych placowek zaklep terminy operacji i od razu po wyjsciu ze szpitala musisz zaczac rehabilitke..pochodz po forach i poszukaj opinii kto sie kroil w jakim szpitalu i jak ocenia lekarzy
Ja mialem 2 artro - pierwsza to diagnostyczna gdzie usuneli mi czesc lakotki i stwierdzili rozwalona chrzatske ( mialem po tej operacji 3 razy robiona punkcje czyli odsysana krew z kolana) i 2 artro to rekonstrukcja w prywatnej klinice- zabieg wykonany idealnie wg mnie
Generalnie kosztowalo mnie to jakies 10-11 tysiecy na rehabilitacje nadal chodze ale tylko raz w tygodniu....jestem z wroclawia wiec moge udzielic informacji jak to tu w miescie wyglada z lekarzami i rehabilitacja
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ile kilometrów dziennie można biegać?
- Ponad rok temu
-
trening a wplyw na rozwoj ciala ( i ducha jak kto woli)
- Ponad rok temu
-
Artroskopia
- Ponad rok temu
-
KROSTY NA DLONIACH,ALERGIA,CZY BRUD OD MATY?
- Ponad rok temu
-
worek treningowy
- Ponad rok temu
-
Trening
- Ponad rok temu
-
Palec u nogi-defekt :)
- Ponad rok temu
-
Trening w domu