Nie umiem sie bic, trenuje sztuke walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli uczy nawyku, który pozwoli ci dostać wpierdol.
Why?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Why?
Może dlatego ze nie chronisz twarzy i ci wchodzi 90% ciosow na banke??? Widac, że uwielbiasz to swoje tsunami ale tez widac ze nigdy w zyciu nie byles na zadnym innym, PRAWDZIWYM, trneingu MA...ale zycze powodzenia!!(nie chcialbym zeby cie opuscilo przy pierwszej konfrontacji na ulicy...)
Napisano Ponad rok temu
Why?
Może dlatego ze nie chronisz twarzy i ci wchodzi 90% ciosow na banke??? Widac, że uwielbiasz to swoje tsunami ale tez widac ze nigdy w zyciu nie byles na zadnym innym, PRAWDZIWYM, trneingu MA...ale zycze powodzenia!!(nie chcialbym zeby cie opuscilo przy pierwszej konfrontacji na ulicy...)
Ehm...
Na ulicy to jakos inna garde sobie wybiore. Z reszta czy ktos stosuje gardy z karate na ulicy?
Wlasnie wracam ze sparinu... Kumpel mi niezle nastukal, ale co tam - zawsze byl lepszy, a ja cwicze pol roku. Ale widze poprawe i to duza.
I garde mialem bokserska. To samo tyczy sie postaw. Uzywam krotkich...
Pozdrawiam :>
Napisano Ponad rok temu
generalnie karate jako takie sie slabo nadaje do samoobrony gdyz jest to typowy sport z masa sztucznych ograniczen. powiem ci jedna rzecz: kilka osob tutaj juz ci to podpowiedzialo i faktycznie wydaje mi sie ze to najlepszy pomysl; idz sobie na trening kravmagi, boksu czy bjj. zobacz grupe zaawansowana i sam to oczen pod swoim kontem. jesli jestes rozsadnym chlopakiem to nie powinienes miec cienia watpliwosci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w boksie (nie mowie o tym zawodowym, wspolczesnym tylko ulicznym) od sily ciosu duzo bardziej liczy sie jego precyzja i szybkosc. co ci z tego ze (zreszta to wogole nie prawda jest, zle ci sie wydaje-walnij w czujnik z biodra i porzadnego sierpa z wysokosci ramion a sie przekonasz sam) z biodra cios jest niby silniejszy jak nikogo tym nie trafisz bo a) bedziesz juz mial nos zlamany gosciu sie odsunie czy zblokuje.
generalnie karate jako takie sie slabo nadaje do samoobrony gdyz jest to typowy sport z masa sztucznych ograniczen. powiem ci jedna rzecz: kilka osob tutaj juz ci to podpowiedzialo i faktycznie wydaje mi sie ze to najlepszy pomysl; idz sobie na trening kravmagi, boksu czy bjj. zobacz grupe zaawansowana i sam to oczen pod swoim kontem. jesli jestes rozsadnym chlopakiem to nie powinienes miec cienia watpliwosci.
Czyli co - samo karate jest nie dobre na ulice, czy tylko tsunami ?
A co do innych styli - jak juz mowilem nie mam takiej mozliwosci. Mieszkam w malym miescie. Mam tylko tsunami. Moze jezdzic na judo 20 km, znaczy juz nie moge Jak widzialem reklame to mozna sie zapisywac do 13 lat
A boks? osobiscie nie chcialbym tego cwiczyc... KickBoksing? a i owszem, ale nie sam boks.
Pozdrawiam :>
Napisano Ponad rok temu
począwszy od piesci lecącej w kierunku twojej twarzy, skonczywszy na sytuacji w ktorej to twoja piesc lecie w kierunku czyjes twarzy..
okey. nie kazda sekcja tsunami musi byc taka sama. ale kazda idzie programem ustalonym przez murata. i kazdy instruktor tsunami zdawał u mastera łopatki.
a jezeli u ciebie ejst inaczej to znaczy ze cwiczysz samodzielny styl, na wybrabnych elementach tsunami.
co rownie nie proweadzi do nieczego...
odpowiedz- na ulicy wybiore sobie inną garde jest...głupia.
głuuupia:)
Napisano Ponad rok temu
Ciekawostka. Ja aktualnie ćwiczę karate. Nadaje się na ulicę jak sie masz. Gardę mamy bokserską, i taką trzymamy niezależnie od tego, czy to sparring w rękawicach, czy walki zadaniowe bez rękawic, czy ćwiczenia w parach czy bez. Garda normalna jest.
Balachę też umiemy zrobić...
Karate nazywa się Shidokan
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
odpowiedz- na ulicy wybiore sobie inną garde jest...głupia.
głuuupia:)
No garda nie podoba mi sie w karate, ale to jest garda obecna chyba w kazdym karate. Przyznam sie ze w bujce uzylbym bokserskiej gardy, ale karate nadal prowadziloby ta walke. Z reszta na ulicy kto zrobi takie obszerne bloki? Krotki, waze zeby nie dostac.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
I od dawna cwiczysz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Adam- Lazisz na Shido w soboty?
I od dawna cwiczysz?
Nie, w soboty odsypiam ciężki tydzień, albo się kroję nożami
No... zacząłem jeszcze jak to się nazywało Hoenkai 8)
Zdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Mi niestety narazie wikend nie pasi :roll:
A gdzie sie mozna ciachac nozem? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A moze jakies konkrety? (cena, co trzeba wziasc ze soba, jakie dni [wnioskuje ze soboty:d] wg. jakiego schematu treningi sa prowadzone, cos o instruktorze i takie tam
Już odpowiadam. Mowa o ciachaniu nożem na Pradze. A więc zaczynamy:
- cena: za kompletną darmochę (chyba że będziesz miał przy sobie kasę, to wtedy kosztuje tyle ile masz)
- co trzeba wziąć: szalik Polonii Warszawa
- jakie dni: generalnie codziennie, najlepiej w sezonie piłkarskim w środy i w soboty (brawo, słusznie wnioskowałeś)
- wg. jakiego schematu są treningi: w sumie za dużo metodyki w tym nie ma, na ogół schematy są dwa:
a) gdy nie masz szalika:-Skąd jesteś?- Z Pragi- Komu kibicujesz?- PoloniiWyjmujecie sprzęt i jazda.
gdy masz szalik:
Wyjmujecie sprzęt i jazda.
- coś o instruktorze: samo życie
- takie tam: lepiej już zacznij trenować Tsunami
No dobra, koniec OT.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Napad
- Ponad rok temu
-
Nunchaku vs nóz
- Ponad rok temu
-
Panowie i Panie - potrzebna wasza opinia :|
- Ponad rok temu
-
solówka ;] -video-
- Ponad rok temu
-
Czy odkąd ćwiczycie SW, czujecie się bespieczniej na ulicy?
- Ponad rok temu
-
Zasady usuwania postow na przykladzie.
- Ponad rok temu
-
Sytacja w busie
- Ponad rok temu
-
Niesmialosc a ulica
- Ponad rok temu
-
Taksowki dla kobiet w Warszawie