aikidoka na wesoło
Napisano Ponad rok temu
akuratb robilam sobie z kolega maly sparing a on chcac go poprawic powiedzil mu " trzeba pchac rece w kazda dziure..."
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiscie nie jestem po czyms takim w stanie normalnie i spokojnie siedziec dalej i zanosze sie od smiechu, no chyba, ze akurat zamachowiec siedzial przy mnie obok, to wowczas smiejac sie probuje oddalic sie z pola widzenia :-)
Napisano Ponad rok temu
Ja mam problem ze skupieniem się podczas kokyuho bo zawsze mi się przypomina podpis jednego z użytkowników:
"Dla aikidoki bardzo ważne jest oddychanie. Jeśli aikidoka nie oddycha, robi sie siny i upada."
i następuje wydech połączony z parsknięciem...
No ale mnie łatwo rozśmieszyć... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tori Yamada sensei (?); wzorcowo oporujacy uke - nasz drogi Mod :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ten Pan, któremu nasz mod daje mężny słowiański odpór :wink: to prawdopodobnie Harvey Konigsberg Sensei ( 7 dan) - szef klubu w Woodstock.
Pancer (zastanawiający się czy to tak wygląda ćwiczenie na krawędzi :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Nie upieram sie - zdjęcie malutkie wiec dojrzec ciezko. A Yamada sensei juz dawno jest chyba bardziej siwawy niz czarniawy na głowie :wink: Zreszta liczy sie przede wszystkim uke bo to on jest postacia pogladowa 8)Jak sama nazwa wskazuje Yamada sensei powinien być zółty (na skórze) i czarniawy (na głowie) :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poklon poklon poklon poklon
To faktycznie Harvey probuje bezskutecznie zreszta, zrobic na mnie ikkyo. Prosze zauwazyc moja doskonale stabilna (jak Gora 8) ) ale jednoczesnie doskonale wyluzowana (Hi Jezyku!) sylwetke!!!! :wink:
Co do marszczenia czola na krawedzi, to z Harvey'em lepiej byc uwaznym, bo to byly zawodowy boxer wagi sredniej :peace: i uzywa czasem roznych, niestandardowych ze tak sie wyraze, sposobow kontroli atakujacego :paker:
Napisano Ponad rok temu
biegnie ostatnia trójka, reszta grupy żeby ich zdopingować wrzeszczy najgłośniej jak może : GAZU! GAZU!!!
Na co Sensei (pod nosem):" gazu, gazu....ja to bym ich wszystkich zagazował"
Napisano Ponad rok temu
Tak trzymaj SzczepanTo faktycznie Harvey probuje bezskutecznie zreszta, zrobic na mnie ikkyo
Rozumiem zatem, że po Twojej stronie oceanu tylko M. Tyson jest w stanie zrobić ma Tobie ikkyo. :wink: , nawet kiedy nie chcesz :wink:
Po prostu ten Gośc nie został przez Ciebie zaliczony do grupy shihanów i juz nic mu nie wychodzi....
Pancer (zazdroszczący takich kontaktów i takiej MOCY technik)
Napisano Ponad rok temu
Cos ty, tylko zartowalemPancer (zazdroszczący takich kontaktów i takiej MOCY technik)
Tak naprawde to Harvey akurat przyszedl jak dawalismy czadu z takim jednym bylym uchideshi Yamady sensei, i kazdy z nas mial spore klopoty zeby zrobic proste ikkyo ura. No i Harvey zademonstrowal "magiczny" sposob. Potem pokazywal na srodku co robic w wypadku trudnosci ze zrobieniem ikkyo ura.
Mowiac szczerze nie bardzo zrozumialem jego wyjasnienia. Ja jestem przyzwyczajony do atakowania Claude'a na full, a on fizycznie mi daje odczuc jak technika powinna dzialac. Harvey'a nie moglem tak atakowac Co spowodowalo, ze mogl robic techniki magiczne LOL. ale kiedys,jak bede z nim cwiczyl gdzies na boku, to sie sprawdzi jak nalezy wykonywac to ikkyo ura 8) 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
"Ikkyo ura - od prostoty do magii"
8)
Napisano Ponad rok temu
..z Harvey'em lepiej byc uwaznym, bo to byly zawodowy boxer wagi sredniej :peace:
Jasne Szczepan,No i Harvey zademonstrowal "magiczny" sposob. Ja jestem przyzwyczajony do atakowania Claude'a na full, a on fizycznie mi daje odczuc jak technika powinna dzialac. Harvey'a nie moglem tak atakowac
Bokserzy wagi średniej to cieniarze, którym strach przywalić - cóż takie życie :wink:
Pancer (współczujący bokserom :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem przyzwyczajony do atakowania Claude'a na full, a on fizycznie mi daje odczuc jak technika powinna dzialac
ROTFL
Napisano Ponad rok temu
na krawędzi to stan wewnętrzy - spójrzcie na to coło zmarszczone. szczepan normalnie jest na śmierć gotów w każdej chwili. jest na krawędzi - jakby zrobił jeszcze mały kroczek do przodu toby sie wywalił jak nic w przepaść... dziwie sie ze nie widzicie,,,,
I CAN ALWAYS COUNT ON YOU
Napisano Ponad rok temu
No i jeszcze kawał co mnie ostatnio rozwala może lekko OT ale nie do końca...
Kawał ze specjalną dedykacją dla mojego kolegi o wdzięcznej ksywce Jeżyk
Jest piekny słoneczny dzień na trawce opala sie naga panna.
Nagle miedzy jej nogami wykopuje sie krecik rozglada sie i pyta:
- ...Jeżyk...
Cisza wiec ślepawy krecik podchodzi blizej i pyta:
- .....Jeżyk...
Cisza wiec podchodzi jeszcze blizej wącha i pyta:
- .... Jeżyk żyjesz ???? :wink:
Sorry, nie mogłem sie powstrzymać :peace: :paker:
Napisano Ponad rok temu
A to już twój wybór. Co bardziej lubisz robić?smiac sie czy płakac?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Codzienny trening.
- Ponad rok temu
-
Egzaminy.
- Ponad rok temu
-
hakama
- Ponad rok temu
-
Słownik przebojów frazeologicznych moderatora
- Ponad rok temu
-
Jest taki koles u nas w Berlinie...
- Ponad rok temu
-
Klimaty z maty
- Ponad rok temu
-
Pomoc dla nowego ślązaka z przymusu
- Ponad rok temu
-
lektury obowiązkowe aikidoki
- Ponad rok temu
-
Kacik techniczny: atakujac za pomoca tanto....
- Ponad rok temu
-
Kacik techniczny: ikkyo
- Ponad rok temu