Karate shotokan, a karate tradycyjne
Napisano Ponad rok temu
Co do stawiania całej stopy w gyaku-zuki to nie tylko w Karate Tradycyjnym to jest praktykowane - podam te najbardziej znane -
Shorin-ryu, Goju-ryu, Gosoku-ryu, Shito-ryu, a że w Karate Tradycyjnym zrobili z tego jeden z elementów kryterium techniki na zawodach czy egzaminie - to tylko ich wewnętrzna sprawa - mają do tego prawo i trzeba to zaakceptować.
Poza tym czy ktoś z was był na treningu Karate Tradycyjnego albo innego stylu poza własnym?
Napisano Ponad rok temu
Ale pozwole sobie zauważyć,że realia tego stylu są bardzo daleko o d rzeczywistych spraw związanych z realna walka czy samoobroną
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to z iloma walczyłeś skoro mówisz że większość...
Poza tym niektórzy ćwiczą w ramach uzupełnienia bjj, judo, jiu-jitsu japońskie... Mógłbyś miieć z niektórymi duże problemy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Potwierdziłem tylko wypowiedź freestylera.Przeczytaj uważnie ostatnie posty.I co ma do mojej wypowiedzi czarny pas w kyokushin?
Chciałem tylko napisać,że tradycyjne to tradycyjne.Była mowa o fighterach z tego stylu-to ja też mogę wyjść w karatedze KK a zastosować techniki z dziesięciu innych systemów i powiedzieć,że wygrało KK.
Napisano Ponad rok temu
musisz rozróżnić dwa pojęcia:
karate tradycyjne jako dawna forma karate wywodząca się z Okinawy
karate tradycyjne jako orgabizacja karate - ITKF
Dopóki je swobodnie mieszasz można się kłócić do upadłego ... i każdy będzie miał rację z pewnego punktu widzenia. Kto powiedział że zawodnik KT nie może trenować Kyokushinkai i na odwrót. Znam przypadki że tak trenują nawet czarne pasy w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fakt zapomniałem że kai to organizacja, ale i tak wszyscy wiedzą o co chodzi...
Napisano Ponad rok temu
nie masz racji jeżeli ktoś trenuje kilka styli karate to cały czas trenuje karate, zapominasz że karate jest jedno, a styl to tylko pewne podejście do treningu.
Napisano Ponad rok temu
to sie odnosilo to tego co napisales a to juz nie jest karate...Poza tym niektórzy ćwiczą w ramach uzupełnienia bjj, judo, jiu-jitsu japońskie...
Napisano Ponad rok temu
wado-ryu również? przecież powstało z powiązania karate z yoshin-ryu jiu-jitsu? Chyba trochę za bardzo wszystko chcesz sprowadzić pod jedną kreskę al e to nie takie proste...
Napisano Ponad rok temu
zreszta to czlowiek wybiera co chce robic-uwazasz ze karate spelnia twoje oczekiwania to prosze bardzo nikt nie ma zamiaru komus narzucac swojej wizji realnej walki...
a skoro tak jak mowisz czerpia z innych systemow to cos z ta kompletnoscia nie jest tak...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Oyama Karate
- Ponad rok temu
-
Szkoly Karate w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Oszołomy w Karate
- Ponad rok temu
-
Jak mozecie...
- Ponad rok temu
-
GOJU RYU FILM
- Ponad rok temu
-
Oyama a Shidokan... ;)
- Ponad rok temu
-
Dlaczego Karate jest lepsze od Taekwondo?
- Ponad rok temu
-
Zawody w shotokanie
- Ponad rok temu
-
Życzenia
- Ponad rok temu
-
Uderzenia w Ryu-te
- Ponad rok temu