A co z tą walką z savegnago w końcu? jakie stosowałeś techniki nożowe i jakie savegnago, możesz przytoczyć? czy jak zwykle napiszesz coś w stylu: "nie dałem mu rady"tak .. spodziewałem sie takiej odpowiedzi :-) )))
Aiki
Czy Aikido to jest kompletny system walki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm Kobayashi jak przyszedl do aikido to mial 8 dan karate .. no i co ? no nic.. dal mnie to żaden argument :-))0 ale jak sie szuka kija to sie go znajdzie.Szukajcie dalej. jak narazie nei widze zadnego sensownego argumentu przeciw ;-))
Aiki
PS.
natłok postow , robi sie chaos
Napisano Ponad rok temu
Posty mówią co innego, jakiś kompleks masz mahakala, niekt tu nie miesza z błotem aikido, twierdzimy tylko że to system niekompletny i nie nadający się do walki z fajterami.Dakhr. Tak się składa że już to robiłem w przypadku bjj, nie odczułem Dakhr większego problemu z tego powodu, ja mogłem się czegoś od nich nauczyć , a oni ode mnie. Szacunek z wzajemnością, każdy mógł coś na tatami wnieść i poazać od siebie, nawet w parterze. Z tym że trafiłem na bardzej tolerancyjnych i owartych ludzi którzy przekonani są że to co trenują (bjj) jest najlepsze ale innych sztuk walk nie lekceważą włącznie z aikido. Ty masz z tym mały problem.
Guest_budo_Dakhr_*
Napisano Ponad rok temu
Posty mówią co innego, jakiś kompleks masz mahakala...
Rzeczywiście Fighter, facet ma problem.
Napisano Ponad rok temu
hehe, nie no paranoja... już słyszę twoją odpowiedź pani która się pyta która godzina?To fajter:
hmm Kobayashi jak przyszedl do aikido to mial 8 dan karate .. no i co ? no nic.. dal mnie to żaden argument :-) )0 ale jak sie szuka kija to sie go znajdzie.Szukajcie dalej. jak narazie nei widze zadnego sensownego argumentu przeciw ;-) )
"godzina? wie pani, zegarek to rzecz która służy do odczytywania godziny..."
Guest_budo_Dakhr_*
Napisano Ponad rok temu
Sorka za przekręcenie ksywki .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie Mahakala, bo gdybyście nie czarowali o wyższości aikido itepe, odpowiedzieli jak to faktycznie jest z tą niekompletnością byłoby po sprawie, ale aikidoka nie może znieść że jego styl niekompletny? gorszy od judo, bjj w walce?Fajter no i czemu to służy?...
Guest_budo_Dakhr_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo gdybyście nie czarowali o wyższości aikido itepe
Narazie to wy cały czas mówicie o wyższości bjj.... nie odwracaj kota ogonem.
odpowiedzieli jak to faktycznie jest z tą niekompletnością byłoby po sprawie
wam wiele osób już to mówiło jak ta sprawa wygląda ale do was to poprostu nie trafia
ale aikidoka nie może znieść że jego styl niekompletny? gorszy od judo, bjj w walce?
Musisz być naprawde obeznany w wielu stylach walki i w samej walce skoro wygłaszasz takie tezy...
Adam
P.S. panowie prosze piszcie konkretnie i nie róbcie tutaj irc'a
Napisano Ponad rok temu
No ale tu jest pies pogrzebany. Ile chcesz tę sztukę walki studiować? 50 lat? i nie masz pewności czy będziesz mógł walczyć z fajterami, co ja mówie... przy okazji widziałeś koichi tohei w wywracankach z jakimś judoką? szarpanina, nic więcej...Jak będę miał 5 Dan aikido, 20 lat stażu, połowę z tego praktyki to Ci powiem czy aikido jest kompletne czy nie. Narazie uważam że aikido jako styl jest kompletny tylko ludzie ćwiczący tą sztukę są niekompletni. Tymbardziej niewiele na ten temat moga powiedziec osoby mało zaangażowane w aikido albo wcale.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Narazie to wy cały czas mówicie o wyższości bjj.... nie odwracaj kota ogonem.
No dobrze, wiemy zatem że to styl niekompletny, a teraz jak się aikidoka zachowa w przypadku trzymania w pozycji bocznej jak to Fiodor napisał, możesz odpowiedzieć?
ok, więc powiedz jak to jest jeszcze raz, czy aikido jest kompletne i jakie masz na to dowody.wam wiele osób już to mówiło jak ta sprawa wygląda ale do was to poprostu nie trafia
Musisz być naprawde obeznany w wielu stylach walki i w samej walce skoro wygłaszasz takie tezy...
dziękuję za uznanie...
Napisano Ponad rok temu
Ale po co się tak denerwujesz? no dobrze, nie dociera do mnie.A czy do Ciebie już nic nie dociera Fajter. Ja juz pisałem wczesniej że aikido nie trenuję z myślą o spotkaniu fajtera i udowodnieniu sobie że to co robię to nie strata czasu. Gdybym miał takie podejście do tego na aikido bym nie poszedł. Przeczytaj 3 długie posty które wceśniej napisałem powtarzac się nie będę, a jak nie dociera to już Twój problem.
Ciężko mi zrozumieć intencje aikidoków, zadaje się konkretne pytania a uzyskuje pokrętne odpowiedzi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i znowu odpowiedź nie na temat... Mahakala albo odpowiadasz konkretnie albo daj sobie spokój i daj pole popisu dla znających aikido.Jesli zadajesz pytania to bądź bardziej otwarty na odpowiedź a nie każdą i wyśmiewasz i krytykujesz, jak wiesz lepiej to sobie odpuść, skoro zadajesz pytania tylko po to żeby skrytykowac aikido i ludzi je trenujących.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
O`sensei
- Ponad rok temu
-
Treningi ekstremalne
- Ponad rok temu
-
LETNI OBÓZ AIKIDO PHILIPPE ORBAN 5 DAN - 17-22 sierpień 2002
- Ponad rok temu