Raczej ma to na celu zwiekszenie widiwiskowoasci zawodow niz polaczenie z kimkolwiek.Cieszy mnie Gizmo że w WTF coś się zmienia na lepsze. Może take zmiany doprowadzą do zbliżenia tych dwuch systemów.
Zreszta zawsze ITF moze sie przylaczyc, hehehe
Jestes pewien? Skonstruowane do walki ulicznej? To chyba wszystkie powinny byc smiertelne, prawda?Wszystkie techniki ręczne są do wykorzystania w walce ulicznej po to zostały skonstruowane.
Nozne chyba tez, co? W koncu sa niby silniejsze...
A co w wojsku uczy sie jako system samoobrony?Zastanawiałeś się dlaczego Karate Kyokushin pomimo swej twardości nie jest tak często nauczane w wojsku jako system samoobrony
Moze TKD?
Tak z ciekawosci, probowales wykonac rzut na partnerze, ktory z Toba 'walczy'? No, szarpiecie sie na macie, on chce Ciebie 'rzucic' a Ty jego...Porucz tego przecież są żuty a przynajmniej u mnie w klubie się je dosyć często ćwiczy.
Ja osobiście na ulicy zastosowałbym przede wszystkim techniki pewne, czyli te które najbardziej ”czuje” nbiskie kopnięcia prosty ap palkup lub inny łokieć no i oczywiście mój ulubiony sonkal dunk, gdzie po dobrym trafieniu „czuje” że gościowi makówka by spadła.
Hej, a pozostale techniki reczne? Przeciez pisales, ze wszystkie zostaly 'skonstruowane do walki ulicznej'...
A jak przyjdzie Ci walczyc to i tak wykonasz ta technike, ktora masz najlepiej wycwiczona... Jesli bedziesz mial na to czas...
Hogo to jest ochraniacz, tulowia zreszta Pozwala mocniej kopnac ale z drugiej strony determinuje technike. Ma plusy i minusy, jak kazdy ochraniacz.Co do hogo [...]
Chroni zdrowie, co jest duuzym plusem, przynajmniej na zawodach
pozdro
E2rd