Woda - ile?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozycjonowanie stron internetowych Warszawa [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] nie jest łatwe, ale z drugiej strony nie potrzeba wielkiej specjalistycznej wiedzy, aby się tego fachu nauczyć. Najważniejsze jednak jest doświadczenie oraz sumienność i wytrwałość.
Napisano Ponad rok temu
Zgadza się, podawana ilość jest ogólna, co znaczy, że wchodzi w nią za równo woda, jak i herbata, kawa, itp.. Moim zdaniem minimum to 2 litry płynów dziennie.
Napisano Ponad rok temu
Nie bardzo Osoby ćwiczące powinny pić 3 litry wody dziennie nie wliczając w to innych płynów,jak np. herbata/kawa które są moczopędne.Soki owocowe im bliżej lata to bym odstawił,mają za dużo cukrów.
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z Litwin81. Osoby ćwiczące mają większe dzienne zapotrzebowanie na wodę i inne płyny. Wszystko zależy od Twojej aktywności fizycznej. Mi lekarz poradził, żebym wypijała ok 2 litrów wody dziennie + dodatkowo inne płyny.
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem organizm najlepiej zasygnalizuje ile wody potrzebuje. To normalne że aktywnej fizycznie osobie 2l wody po prostu nie wystarczą rzadko kiedy się widzi że osoba cięzko trenująca nie pije bo nie czuje pragnienia aczkolwiek tez jest to możliwe.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Większe zapotrzebowanie wynika również z tego że mięsień składa się głównie z wody. Dlatego osoba z dużym stażem na siłowni, która jest dobrze zbudowana ma większe zapotrzebowanie, w sumie to wszystko logiczne Większy wysiłek, mięśnie = więcej wody
Ja piję 3l wody + inne płyny.
Napisano Ponad rok temu
Trzeba też niestety uważać,zbyt duża ilość płynów wiąże się z przewodnieniem. A podczas treningu może prowadzić do hiponatremii czyli stanu,w którym w organizmie brakuje sodu,został wypłukany.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jakie to by musiałby być ilości,piłem po 3 litry wody na treningu i było ok,więcej ciężko by było wypić.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jak ktos normalnie soli do smaku a nie wierzy w brednie że sól to wróg i trzeba ją zlikwidować nie ma szans jej wypłukać doszczętnie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Co do ilości pitej wody,to akurat mi zdarza się wypić od 2 do 4 litrów dziennie,wtedy po prostu lepiej się czuje i nie tylko po treningu,ale generalnie w przeciągu całego dnia.
Napisano Ponad rok temu
Woda - ile? Jak najwięcej, chyba z tego, co sie orientuję, około 2 litrów dziennie... Niewykonalne...
Napisano Ponad rok temu
nie, tylko Woda jako Woda, ale w innych, napojach, Owocach, Wrzywach, zjadanym ryżu, makaronie, mleku i td...
więc Woda to nie tylko ta dostarczana z butelek...
np taki ryż po ugotowaniu zwiększa obietosc 3 krotnie dlaczego?
bo wciąga wodę, która Ty puzniej dostarczasz, zjadajac go...