i akurat 4 mega kapsy to 3,2 g hmb czyli dzienna dawka
tak ale wtedy wezmiesz tylko 2 porcje dziennie bo dwa razy po 1600mg, rozumiesz? wiec do dupy takie dawkowanie, najlepiej to rozdzielic na 3 porcje a z megakapsami to juz nie bardzo sie da. "Tylko taka systematyczna 3-krotna suplementacja w ciągu dnia gwarantuje osiągnięcie względnie stałego stężenia HMB we krwi i w konsekwencji jego największą skuteczność". A jak masz 500 miligramowe kapsy to masz akurat i bierzesz 3 razy dziennie po dwa kapsy a nie 2 razy po dwa kapsy i w ten sposob dawkujesz tak jak powinno sie dawkowac, nie marnujac przy tym ani grama hmb ani nie biorzesz za mało.
a co do dawkowania to czy ja wezmę idealnie 1 g
czy 1600 mg to nie ma wiekszego znaczenia
to nie leki ze trzeba odmierzać co do miligrama.
nie no oczywiscie ze nie, mozesz nawet wziasc 5g hmb i przypuszczam ze nie odczujesz zadnego ubocznego skutku, ale po co brac wiecej i tracic kase skoro wystarczy 3 g ? a tu przeciez sie rozchodzi o cene. A chcac brac megacapsy tak jak sie powinno brac 3 razy dziennie by utrzymac to stale stezenie hmb we krwi, musialbys brac 3 razy po 2 kapsy co daje 6 kapsow dziennie a wiec 4800 mg dziennie a wtedy nie dosc ze marnujesz hmb wysikujac je z moczem to jeszcze przeplacasz w cholere i wtedy megakapsy wystarcza ci tylko na 50 dni jak napisalem wczesniej
sa tez mega mega kapsy o zawartosci 1000 mg czystego hmb w kapsulce, wydawalo by sie super okazja i lykasz tylko jedna kapsołke w porcji 3 razy dziennie ale:
- OLIMP HMB 1250 Mega Caps 150 kap. - 90 zeta - 1000mg hmb w kapsie - co daje tez 50 dni suplementacji czyli lepiej niz zwykle megakapsy a gorzej niz zwykle kapsy.
bo ja patrzyłem w necie i jest głównie dostepne hmb trec 440 kaps za 99 zł
no i olimp za ok 109 zł (z przesyłką na allegro) 300 mega kaps
zeby porowanie cen bylo miarodajne i rzetelne bierzez ceny produktow z jednego sklepu a nie ze jeden produkt wziales z jednego sklepu gdzie np. akurat jest nie za tanio a drugi z innego gdzie akurat byla promocja. Ja wszystkie 3 ceny (dwa produkty w poprzednim poscie i produkt w tym poscie) wziolem z jednego sklepu (a nawet tej samej firmy).