czy mozna walnac bialko do platkow?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lub moze posypac nim twarog
Jak to zjesz to gratki
Napisano Ponad rok temu
czy mozna dodac bialko do mleka z platkami?
no jasne ze mozesz, sypiesz do miseczki płatki, potem do szejkera walisz białko i mleko mieszasz i wylewasz to do miski z płatkami jest pychaaaa ja tak robię
powodzenialub moze posypac nim twarog? mozna laczyc tak bialko? pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
bo bardziej ufam diecie,
problem w tym ze nie zawsze ma sie czas zeby zjesc porzadnie i trzeba dodac porcje bialka
sam sobie zaprzeczasz panie kolego
to masz diete super cod miód i orzeszki czy masz ja na tyle kiepska ze do posiłków chcesz dodawac bialko ?
pozatym oczywiscie ze dieta to podstawa i lepiej dostarczac skladnikow takich jak bialko czy wegle z diety ale moim skromnym zdaniem i pewnie zaraz zostane za to zaatakowany, w zyciu profesjonalnych kulturystow dobra dieta to za malo , dlatego ze jak juz wyzej napisalem - walisz ostry trening i zaraz po musisz szybko dostarczyc porcje wegli i bialka i co ? zjesz kurczaka czy tunczyka i bedzie git ? jak myslisz co szybciej sie wchlonie dobrej jakosci bialko serwatkowe najlepiej izolat (lub w izolat + koncentrat lub takie jak ja biore czyli koncentrat + izolat + hydrolizat) - i nie jakas tam badziewna ostrowia - czy piers z kurczaka. A jak powiedzialem odrazu jak odlozysz sztange wazne jest by dostarczy bialko bo trzeba do tego jeszcze wziasc pod uwage ze ono musi sie strawic i wchłonac.
Natomast jesli cwiczysz czysto rekreacyjnie i nie zanlezy ci na wielkich przyrostach to faktycznie dobra dieta w zupelnosci wystarczy.
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
1) Rano bierz bialko tylko wtedy gdy poprzednim dniem byl dzien treningowy - mieszaj z woda i pij go na czczo.
czyli np. cwiczyles w srode po poludniu , potem idziesz spac i wstajesz rano w czwartek i wal bialko odrazu jak otworzysz oczy. W takie ranki twoj organizm bedzie go potrzebowal szczegolnie mocno.
2) i zawsze wal bezposrednio po treningu - rowniez mieszaj z woda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
po treningu najlepsze sa wegle...
nie, a raczej nie tylko wegle. Zeby zachamowac katabolizm i przejsc w stan regeneracji potrzebne jest i jedno i drugie pilnie zaraz po treningu. Nawet napisalem o tym wyzej:
"Naukowcy twierdza ze spozyte bialko w czasie nie dluzszym niz 5 minut daje o niebo lepsze efekty niz po 30 minutach - podobnie jest z welgowodanami zresztą."
Wegle sa potrzebne do uzupełnienia zasobow glikogenu ktorego jest nie za wiele po treningu a bialko do zachamowania rozpadu bialek - oba te skladniki sa kluczowe, do tanga trzeba dwoja, nie zachamujesz katabolizmu samymi weglowodanami ani samym bialkiem. Ale poniewaz temat byl o BIAŁKU wiec nie rozpisywalem sie o weglach
Napisano Ponad rok temu
to juz wersja dla osob majętnych
wystarczy gainer
albo torrent
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
to juz wersja dla osob majętnych , najszybciej po treningu katabolizm powstrzymuja wegle i to niezaprzeczalna prawda
zle
dwuja nie zgodze sie z toba joks , jesli zaraz po treningu nie dostarczysz odpowiedniej ilosci bialka szybkowchlanialnego to spowodujesz ujemny bilans bialkowy ktory bedzie sie dlugo utrzymywal i nastapi wiekszy rozpad bialka niz jego synteza a stan taki bedzie sie utrzymywal nawet dobę - to nie sa warunki sprzyjajace regeneracji a juz napewno nie wprowadza cie w stan anaboliczny. Niestety niezbedne jest i jedno i drugie bo i bialko i wegle potrzebne sa do zgola czego innego.
Napisano Ponad rok temu
dobrzezle
Kain, poczytaj troszke jeszcze to sie dowiesz ze wegle odrazu odnowia zapas glikogenu a co za tym idzie organizm nie bedzie rozkladal wlasnych bialek na uzupelnienie strat energii (przerobienie ich w enegie) a bialko przyjete przeciez nie wchlonie sie w 10 min. wiec co najszybciej powstrzymuje katabolizm ? wegle hehe dalej przyjmujac same bialko po treningu jest to jego marnotrastwo...
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
dobrze
Kain, poczytaj troszke jeszcze to sie dowiesz ze wegle odrazu odnowia zapas glikogenu a co za tym idzie organizm nie bedzie rozkladal wlasnych bialek na uzupelnienie strat energii (przerobienie ich w enegie) a bialko przyjete przeciez nie wchlonie sie w 10 min. wiec co najszybciej powstrzymuje katabolizm ? wegle hehe dalej przyjmujac same bialko po treningu jest to jego marnotrastwo...
a ja nigdy nie napisalem zeby samo bialko mialo zachamowac katabolizm . Temat byl o bialku wiec nie rozpisywalem sie o weglach. I tak masz racje ale i nie masz jednoczesnie bo :
Tak - Wegle sa potrzebne do odnowienia zapasow glikogenu i dzieki temu cialo nie bedzie czerpac energi z bialka
Nie - bo ok uzuplenilismy braki glikogenu wiec organimz jako zrodlo energi wykozysta sobie jego zapas. Ale w wyniku treningu wciaz jednak pozostaje deficyt bialka i to w chwili gdy nasze cialo go najbardziej potrzebuje.
Pomimo mojego calego ogromnego szacunku do ciebie za Twoja wiedze musze sie z toba nie zgodzic