Massacra + mono
Napisano Ponad rok temu
bo piszesz ze hmb nie działa
a odczules na sobie kiedykolwiek działanie BCAA, bo piszesz ze ich brak w skladzie massacry to minus, a sa jeszcze drozsze niz owe nieszczesne hmb, ktore tu ma spelniac role antykatabolika i "wspieracza kreatyny". mimo ze najwazniejszym z tych aminokwasow jest leucyna, ktora jest w skladzie. do tego dolicz NAG i ester glutaminy, betaine, beta alanine i HMB, wtedy masz pelen zestaw antykatabolikow. Czy nadal uwazasz ze brak bcaa to minu?
co do małej iloscvi pompowaczy to jest ich 3,25g ( w tym AEE i AAKG) dolicz do tego 5g energy shota i masz 8g substancji przedtreningowych ktore daja pompe ( ktora sama w sobie niewiele daje)
weglowodany w massacrze to nei tylko dekstroza, ale tez wegle zlozone. dekstroza jest wymieniona na drugim miejscu w skladzie wiec jest jej mniej
fakt ze mogloby ich byc duzo mniej, tyle aby smak byl dobry, ale w jakims celu sa dodane, ceny raczej nie zawyzaja
biorąc pod uwage cene i ilosc skladnikow na porcje ( szczegolnie kreatyny) to w dni beztrningowe starcza spokojnie 1 porcja massacry dla zawodnikow o umiarkowanej wadze. dla tych wiekszych 1,5 -2 porcje
w dni treningowe 1 porcja przed treningiem + jakas kreatyna po treningu i jest ok
sklad massacry jest ok, tyle ze porcji troche mało i zbyt duzo wegli
moim zdaniem jest tez zbyt duzo rodzajow kreatyn. mogloby byc np CEO + CEE + CEEM + chelat magnezowy. zwykly jablczan i pirogronian zbedne.
składowo dobry, na pewno nie wychodzi tanio, ale jesli chodzi o dzialanie to mysle ze jeden z lepszych.
ma swoje zalety i wady.
a no i nie myslcie ze tak pisze ze wzgl na moj podpis. bo osbiscie uwazam ze sa lepsze stacki np KO , Xtreme stack, Clout (chociaz ten to typowy stack potreningowy)
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Dzieki chlopaki. W takim razie bede walil w DT: massacra przed treningiem, po treningu kretka + tauryna (+ chyba dokupie i glutamine bo jest akurat w promocji w smiesznej cenie); DNT: na czczo kretka + tauryna (+ glutamina)
Napisano Ponad rok temu
ma smak tak gorzki ze juz nie jestem w stanie go lykac, ale trzepie milo co do masacry rynek i ludzie zweryfikują i ocenia czy bedzie hitem czy porazkaXtreme stack
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
rozwlnienie tez jest dobre
ale działanie ok
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie- nie ma chyba takiej opcjiCzy monohydrat nie bedzie sie "kłócił" z ktorymś ze skladnikow z massacry
takStormie oprucz kilku rodzajow kreatyn jest tez i monohydrat wiec chyba to nie ma znaczenie co nie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
naukowe doniesienia mowia ze i 5g kreatyny robi swoje a ludzie i tak laduja wiecej heheCzy np. nie bedzie osłabiał dzialania ktorejs z kreatyn zawartych w massakrze ? Czy są jakies naukowe doniesienia na ten temat ?
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
możesz- aminki to wkoncu prawie to samo co białko tylko tłuszcze hamuja transport kreatyny- wiec ww i białko możesz walicA moge łykac kapsułki krety (glutki i tauruyny) i jednoczesnie łykac tabletki aminokwasów ??
Napisano Ponad rok temu
teraz widze madrosc przemawia przez Ciebiemożesz- aminki to wkoncu prawie to samo co białko tylko tłuszcze hamuja transport kreatyny- wiec ww i białko możesz walic
musialbys bardzooo duzo brac wapnia by uposledzic wchlanianie cynkucZMA z wapniem
yop, bcaa omija watrobemoge łykac kapsułki krety (glutki i tauruyny) i jednoczesnie łykac tabletki aminokwasów ??
np witaminy c z dibencodize, ale tego niemasz w zestawienie raz tak jest ze czego z czyms nie mozna brac
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
yop, bcaa omija watrobe
eee ale ja nie napisalem ze to sa bcaa. Kurcze czemu jak ktos napisze ze bierze aminki to musza byc odrazu bcaa, a inne aminokwasy juz nie istnieją ? Ja kupuje zawsze pełen zestaw aminokwasow - w tym takze sa tam BCAA (walina, leucyna i izolecunyna). A wyglada tak:
L-Alanine 81mg
L-Arginine 42.83mg
L-Aspartic Acid 166.67mg
L-Cysteine 41.17mg
L-Glutamic Acid 267.67mg
L-Glycine 30.5mg
*L-Histidine 32mg
*L-Isoleucine 82.5mg
*L-Leucine 182mg
*L-Lysine 143.83mg
*L-Methionine 38.17mg
L-Ornithine-HCl 27mg
*L-Phenylalanine 53.5mg
L-Proline 81mg
L-Serine 82.5mg
*L-Threonine 100.83mg
*L-Tryptophan** 34.5mg
L-Tyrosine 50.33mg
*L-Valine 78mg
Wiec ? Mimo wszystko moge łykac razem z monohydratem razem ?? sorry ze jestem taki dociekliwy ale lubie miec zaplanowany cykl w szczegółach
Napisano Ponad rok temu
*L-Leucine 182mg
*L-Valine 78mg
1 tab olimp mega caps*L-Isoleucine 82.5mg
L-leucyna 550mg
L-walina 275mg
L-izoleucyna 275mg
z czego jaki aminokwas jest najwazniejszy do budowy masy ??
stawiam na leucyne , dlatego juz wiesz czemu ludzie kupuja bcaa ;]
kreatyna najsilniej stymuluje anabolizm w obecności argininy i wlasnie leucynymoge łykac razem z monohydratem razem
w sumie jesli juz mowie o leucynie to na dzien dzisiejszy stwierdzono ze wlasnie ona jest najwazniejszym aminokwasem, wazniejszym niz nawet glutamina, arginina. dlatego bcaa z duza dawka leucyny maja obecnie złote czasy
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Postanowilem ze dokupie sobie jakies carbo, nie chcialem gainera bo jak juz pisalem sie troche upaslem po swietach a w gainerze jest juz zaproponowana proporcja wegli i bialka. A ja chcialem sam dobierac ilosc ww, bo chce ich spozywac tylo troche. Pytanie mam takie - czy to carbo ujdzie od biedy ??:
Nutritional Information
Each serving (42.5g) contains:
Energy 653kJ and 154kcal
Protein 0.0g
Carbohydrate 38.4g
of which sugars 30.8g
Fat 0.0g
of which saturates 0g
Fibre 0g
Sodium 0.342g
Ingredients
Sucrose, Maltodextrin, Citric Acid, Sodium Citrate, Flavourings, Sodium Chloride, Choline Bitartrate, Potassium Chloride, L-Phenylalanine, Caffeine, Vitamin C (as Ascorbic Acid), Colour (Beta Carotene), Taurine, Inositol, L-Tyrosine, Magnesium Carbonate, Vitamin E (as dl-Alpha Tocopheryl Acetate).
Jak widac sa tu tylko dwa rodzaje węgli: Maltodextrin (czyli maltodekstryna) i Sucrose - ni e mam zielonego pojecia co to moze byc, sprawdzalem w slowniku i nie ma, zgaduje ze to jakis weglowodan, ale jaki ? Tak czyk siak moze od biedy byc takie carbo ?? Tanie jest bardzo a nie swiece groszem (pensem).
Napisano Ponad rok temu
sacharoza czyli dwucukier (glukoza + fruktoza) jako transporter sie nie nadaje ig 65 i jest zla dla organizmu. ale jest jej zapewne mala ilosc bo carbo produkuje sie glownie z malto.Sucrose
yop z tego robia carbo, jakbys chcial wypasione carbo to kup vitargo ale cenowo nie jest juz to takie pieknemaltodekstryna
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
- sacharoza
aaaaaaaaaaaaa no tak
jakbys chcial wypasione carbo to kup vitargo
ale ja nie mieszkam w Polsce a tu raczej tego carbo nie dostane a nastepny raz bede w Polsce za pare miechow, teraz bylem w swieta i przywiozlem sobie massacre, reszte supli tu kupuje, tylko nie stacki bo te ich tutejsze to shit oparty na monohydracie
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
A co do tego carbo to moge go mieszac razem z bialkiem i woda i wypijac, czy lepiej osobno najpierw wypic bialko rozrobione z woda a potem carbo ?