Skocz do zawartości

Co myślicie o tym gainerze ???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

GośćGuest_Kain_*

Guest_Kain_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

Co myślicie o tym gainerze ???
Chce kupic jakiś w miare dobry gainer ale mieszkam w anglii i nie mam dostępu do tych wszystkich polskich suplementów o których się tu tyle pisze. Mam jednak na oku jeden taki gainer (stosunkowo drogi jak na tutejsze realia więc może dobry, kosztuje 23 funty za 2030g), nazywa sie Muscle & Weight Gainer firmy Body Fortress.

na 100g jedna dawka (85g)
energia 373 kcal 316 kcal
bialka 28.6g 24.3g
weglowodany 62.3g 53g
tłuszcz 1g 0.8g

Ponad to zawiera 9 podstawowych witamin, 6 minerałów i 18 aminokwasów.

Jest na tej stronie

Kliknijcie przy tym dużym opakowaniu 2043 g (np. o smaku waniliowym) na "view label" to ukaże wam się etykieta - trzeba miec zainstalowany Adobe Reader by to otworzyc.
Jak dacie potem na powiększenie to wszystko można dokładnie przeczytac.

INEED$
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2079 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Busine$$, killin'

Napisano Ponad rok temu

Re: Co myślicie o tym gainerze ???
Dobry gainer, nawet duzo bialka ( o ile to serwatkowe), jak bedzie napisane na nim whey protein to bierz bez wachania.
  • 0
Gotta whole top diamond and tha bottom rowz gold

MIKOŁAJ BIERZE STERYDY

IRSET
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 78 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kain napisał

Chce kupic jakiś w miare dobry gainer ale mieszkam w anglii i nie mam dostępu do tych wszystkich polskich suplementów o których się tu tyle pisze. Mam jednak na oku jeden taki gainer (stosunkowo drogi jak na tutejsze realia więc może dobry, kosztuje 23 funty za 2030g), nazywa sie Muscle & Weight Gainer firmy Body Fortress.

na 100g jedna dawka (85g)
energia 373 kcal 316 kcal
bialka 28.6g 24.3g
weglowodany 62.3g 53g
tłuszcz 1g 0.8g

Ponad to zawiera 9 podstawowych witamin, 6 minerałów i 18 aminokwasów.

Jest na tej stronie

Kliknijcie przy tym dużym opakowaniu 2043 g (np. o smaku waniliowym) na "view label" to ukaże wam się etykieta - trzeba miec zainstalowany Adobe Reader by to otworzyc.
Jak dacie potem na powiększenie to wszystko można dokładnie przeczytac.

W Angli tak jak i w Polsce sa dostepne produkty z usa poszukaj sobie na internecie mam kolege ktory mieszka w Angli i tam kupuje suplementy.Na moze cos znajdziesz
  • 0
Przyjaciele do grobowej deski BKS STAL -ZAGŁEBIE SOSNOWIEC

GuZu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2691 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

IRSET napisał

mam kolege ktory mieszka w Angli i tam kupuje suplementy.Na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] moze cos znajdziesz

ja bym jednak radzil w tamtejszych sklepach szukac.. no chyba ze na *** to tez jacys pozadni ludzie sprzedaja ;)
  • 0
Everybody wants to be a bodybuilder but nobody wants to lift so heavy ass weights

GośćGuest_Kain_*

Guest_Kain_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

Sorry Joks, chyba nie doczytałem regulaminu. Psieplasiam ;)

Tak jak powiedział kolega na *** wole nie kupowac, potem kupie gainera zmieszanego z mlekiem w proszku, już takiego znałem co tak robił.

INEED$ napisał

jak bedzie napisane na nim whey protein to bierz bez wachania

No właśnie większośc odżywek białkowych jakich tu uzywałem były serwatkowe (whey).
Teraz mam np. taką odzywkę tez z firmy Body Fortress i pisze na niej Whey protein, w składzie pisze: Protein Blend (Whey Protein Concetrate, Whey Protein Isolate, Hydrolysed Whey protein).

Natomiast w tym gainerze nie pisze nigdzie "whey". W składzie pisze: Protein Blend (Non-Fat Milk Solids, Calcium Caseinate, Egg White Solids). Oprócz tego na etykiecie pisze że (po przetłumaczeniu): zawiera wysokiej jakości białko mleczne oraz z jaj naturalnie zbalansowane z witaminami, minerałami i aminokwasami.
Więc nie wiem czy może byc czy nie bardzo.
Inna rzecz która zwrócila moją uwage - z tego co patrzyłem polskie gainery opierają się na glukozie i maltodekstrynie. Ten gainer ma fruktoze i maltodekstryne. Czyli nie ma glukozy, wygląda mi to na wade.

Joks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 6459 postów
16
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

zadna wada to nie jest :) no chyba ze chcesz miec hustawki hipoglemiczne, uczucie sennosci itd objawy jakie przyjmuja po przyjeciu ww prostych o duzym ig w wiekszej dawce
  • 0

...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru  :P]=+-:::...