Kilka podstawowych pytan ktore warto sobie zadac...
Napisano Ponad rok temu
W skrócie tylko nadmienie ze ponad 2 miesiace temu rzuciłem palenie i od 2 tyg. stosuje diete na mase ( cel 75 kg ) obecna masa 69 kg - w dodatku staram się , powtarzam Staram ćwiczyc na siłownie 3 x w tyg. - jednak nie zawsze pozwala mi na to praca wiec z tym ćwiczeniem jest różnie ale do rzeczy...
Wczesniej stosowałem gainera ( jakis 1rok temu ) teraz zabrałem się za dietę bez żadnych odżywek.. wielu mawiało że odzywki są w cale nie potrzebne jezeli mamy dobrą dięte, no wlasnie...
Plan treningowy NA MASE w moim przypadku nie jest specjalny bo sciagniety z "Trening z uzyciem sztangi,sztangielek i drążka" na tym forum.
Prosze tylko o konkretne wskazówki co do przedewszystkim tego czy w ogóle plan treningowy w\w jest planem SKUTECZNYM tzn. nie żebym chodził i 3 x w tyg. ćwiczył ta 1godz. bez sensu tylko żeby męczyc miesnie
2 rzecz... czy przed i po treningu koniecznie zjadamy jakies specjalne białka i węgle , jak szybko , co pic najlepiej itd. to jest ważne...
Co do samej diety , staram się trzymać składników jednak musze sie przyznac ze chyba odżywiam się bardziej na zasadzie to co mam pod ręką , a nie to co mam napisane ( praca )
Kolejna kwestia to poradnik czy ksiązka napisana przez autora który sprzedaje swoja publikacje na allegro >>> podaje link oraz nr.aukcji 187987124 :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jak widac cos w tym jest , jak sądzicie czy warto kupic...
Mi poprostu zalezy na optymalnym i skutecznym planie zarówno na siłowni jak i w sprawie odżywania się - bo jak wiemy jedno i drugie ma spore znaczenie podczas przyrostu masy... licze na wasze zdanie
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Tak, ten trening jest skuteczny, miesni nie meczysz niepotrzebnie, meczysz je w celu ich rozbudowania, przeczytaj to:Prosze tylko o konkretne wskazówki co do przedewszystkim tego czy w ogóle plan treningowy w\w jest planem SKUTECZNYM tzn. nie żebym chodził i 3 x w tyg. ćwiczył ta 1godz. bez sensu tylko żeby męczyc miesnie
http://www.forum-kul...ndpost&p=388171
Godzine przed treningiem bialko serwatkowe(wpc, wpi) lub aminokwasy rozgalezione, po posilku. Zaraz po treningu carbo lub bialy ryz, wogole produkty bogate w wegle o duzym ig, 45 min pozniej "szybkie" bialko, tzn. tunczyk lub chociazby odzywka.2 rzecz... czy przed i po treningu koniecznie zjadamy jakies specjalne białka i węgle , jak szybko , co pic najlepiej itd. to jest ważne...
Nie musisz jesc codziennie tego samego, najwazniejsze zeby to co jesz spelnialo twoje zapotrzebowanie dzienne na wartosci odzywcze.Co do samej diety , staram się trzymać składników jednak musze sie przyznac ze chyba odżywiam się bardziej na zasadzie to co mam pod ręką , a nie to co mam napisane ( praca )
Co do tej ksiazki to koles napewno niczego nowego nie wymysli, wszystko co najwazniejsze zostalo juz powiedziane, jak nie chce ci sie szukac w necie to sobie kup, droga nie jest. btw to nie wolno dodawac linkow do allegro, chyba bedzie warn, lepiej go usun.
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Dziennie spożywam 4 - 5 średnich posiłków , założmy ze każdy z nich ma po 500 kcal - zatem z płynami i ogolnym spożyciem dziennym wychodze na jakies od 2000 do 2900 kcal , pisze przedziałami bo każdy dzien jest inny , nie zawsze mam czas zjesc o porze , nie zawsze te 5 posiłków , tylko 4 a czasem nawet i 3. Staram sie jesc zanim poczuje głód , nieraz nie zjem nic przez nawet 5 -6h , czy takim trybem da sie przybrac na masie ? Mam tu na mysli wahania diety , w jeden dzien zjem sporo a znow w inny o wiele wiele mniej...
Diety jakiej staram sie trzymac niemoge takze oszukiwać przez dopełnianie sobie kalorii np. Czekoladą , albo batonikami typu snickers itd. rozumiem że tego typu kalorie nie sa w takiej diecie skuteczne...
Slyszalem że powinno sie pic nawet do 5 Litrów wody dziennie , to dosc sporo jak na dzien nie sądzicie..
Napisano Ponad rok temu
pij 3llyszalem że powinno sie pic nawet do 5 Litrów wody dziennie , to dosc sporo jak na dzien nie sądzicie..
do tematu wracajac zawodowcem nie jestes wiec nie musisz sie tak przejmowac, wazne ze rosniesz, staraj sie tylko odzywiac w miare jak najlepiej ale jesli jednego dnia zjesz mniej trudno przeciez sie nie zabijesz ewentualnie w tych dniach mozesz stosowac zastepnik posilkow (gainer,bulk itd.)
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
dobrze rozumiesz.Diety jakiej staram sie trzymac niemoge takze oszukiwać przez dopełnianie sobie kalorii np. Czekoladą , albo batonikami typu snickers itd. rozumiem że tego typu kalorie nie sa w takiej diecie skuteczne...
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Gdy ćwicze - jak najlepiej sobie dobrać ciężar sztangi i sztangielek ?
Joks >> to fakt zawodowcem nie jestem - ale rzecz w tym jak już cos robic to robic to porządnie - a kto pyta ten nie błądzi
Napisano Ponad rok temu
Ciezar odpowiedni do twoich mozliwosci, przy normalnej masowce ciezar taki, abys mial jeszcze 1-2 powtorzenia w zapasie, przy ostatniej serii danego cwiczenia do zalamania ruchu.Gdy ćwicze - jak najlepiej sobie dobrać ciężar sztangi i sztangielek ?
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Kolejna kwestia to poradnik czy ksiązka napisana przez autora który sprzedaje swoja publikacje na allegro >>> podaje link oraz nr.aukcji 187987124 :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zobaczyem ta stronke i jedno co mi sie na niej podoba (sorki ze nie do tematu) ale ten koles na samym dole 6 zdjec kolo siebie jesli ten poradnik prowadzi to czegos takiego to hehe zaje** poradnik , a ten kolo ma wyj*** zezbe
wybaczcie mi tego posta nie moglem sie powstrzymac