Plecy - zmiana treningu...
Napisano Ponad rok temu
1. Martwy Ciag 3 serie - 12,10,8
2. Sciaganie drazka wyciagu gornego (do klatki)w siadzie szerokim nachwytem 3 serie 12 powt.
3. Wioslowanie sztanga (do brzucha) 3 serie 10 powt.
4. Przyciaganie linki wyciagu dolnego siadzie podchwytem (rozstaw rak na szerokosc barkow) 3 serie 10 powt.
I chcialem zmienic trening, dodam tylko, ze jesli chodzi o 2 cw. to jest sciaganie drazka nie odczuwalem zbytniej satysfakcji, probowalem zmniejszac ciezar i skupic sie bardziej na technice, moze troche pomoglo, ale w dalszym ciagu nie czulem tego czego oczekiwalem , z kolei jesli chodzi o wioslowanie, to bylem mega zadowolony, pompa masakryczna , dlatego tez planuje zrobic cos takiego:
1. Martwy Ciag 3 serie - 12,10,8
2. Wioslowanie sztangielka 3 serie 10,8 powt.
3. Wioslowanie sztanga 3 serie 10 powt.
4. Hmm i tutaj nie wiem co dac, zalezy mi bardzo na masie plecow, chociaz chcialbym tez je poszerzyc dlatego nie chce tutaj robic podciagania konca sztangi w opadzie, tylko mimo wszystko jakies cwiczenie na wyciagu, co mi proponujecie?
Ain't no sunshine when it's on
Only darkness every day
Ain't no sunshine when it's on
Napisano Ponad rok temu
2. wioslowanie sztanga tu sproboj wersje z podchwytem bo nastepnie cwiczenie nr 4 zrobisz nachwytem
3. tu taka nowosc...wioslowanie jednoczenie sztangielkami w tym samym czasie i nie koniecznie przy boku ciala i w podparciu jak klasyczne ale poprostu cos jak sztanga ze lapiesz 2x sztangielki pochylasz sie i tu masz ta zalete ze sztangielki mozesz tak obrocic (rączki) pod takim katem ze najlepiej bedziesz czul te cwiczenie ja np obracam przewaznie o kilka stopni w gore od linii prostej (nachwytu)
4. jesli lubisz wioslowania to moze to byc wioslowanie na lawce skosnej w szerokim chwycie na poszerzenie plecow , takie cwiczenia sa najbardziej masowe na plecy wyciagi itd. to dla dziewczyn
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...