Trening do komentarza
Napisano Ponad rok temu
1. klata + przedramie
2. bic + bary
i robic to na zmiane te treningi?;p bo plecy,nogi nie sa moja priorytetowa sprawą , o!
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
nie, ze stazem 3 miesiace to cwicz normalnie bez zadnych priorytetow bo te miesnie i tak nie ursona jakbys je katował nawet co trening
a mowia ze w pierwszych miesiacach treningu sa najwieksze przyrosty. ja juz nie wiem
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
teraz chyba watpliwosci rozsiane dlatego w innym temacie odpisalem ci takze ze nie nalezy przemeczac miesni a zwlaszcza bica i trica bo te miesnie pracuja prawie caly czas
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
pon - klata przedramie (lub basen, jesli basen to caly trening przesuwam jakby o.)
sr - bic , bary
sobota - plecy , nogi
byloby okej jol?
po ilu miesiacach stazu moge ustalac priorytetu ? ( w sumie dotychczas jechalem bez priorytetow ..... no moze minimalne ale to tak podswiadomie;p)
Napisano Ponad rok temu
pon - klata przedramie (lub basen, jesli basen to caly trening przesuwam jakby o.)
sr - bic , bary
sobota - plecy , nogi
a czemu nie uwzgledniles tricepsa , jak bedziesz mial staz 6 miesiecy mozesz przejsc na system 12 serii na duze i 9 serii na male. po minimum roku mozna ustalac priorytety i wykonywac treningi typu armageddon. aha i polecilbym w tym planie polaczyc bic z plecami.
Napisano Ponad rok temu
klatka + tric
plecy + bic
barki + nogi
i dzieciak nie przejmuj sie priorytetami bo jeszcze ci sie silownia znudzi, a jak nie to dluuuga droga przed toba
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
a tric.. a no fucktycznie zaopmnialem , moze bede dorzucal w sobote o! tak.
yyy. a to 12 seri na duze i 9 serii na male to o co chodzi?;p ze bede niektore partie mogl robic wiecej (priorytety?) a niektore mniej razy ?
@ INEED$, dobrze prosze pana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czyli jesli zastosowalbym plan pana Ineed$ :
klatka + tric
plecy + bic
barki + nogi
to wygladaloby to tak
1.
a)klata
lawka prosta 3 serie
lawka ukosna 3 serie
rozpietki 3 serie
tric (maly miesien - 2 cwiczenia)
1 reka trzyma druga reke za lokiec a druga robi taki ruch hantelkiem za glowe i do gory(nie znam nazwy cwiczenia)3 serie
stoje se przed takim wyciagiem ze sznurem i ciagne ten sznur rekami do wyprostu wzdloz tulowia 3 serie
2.
a) plecy
ciagniecie takiego metalowego co sie w rekach trzyma na siedzaco lekko odchylony 3 serie
ciagniecie sztangi za plecy z gory na dol i popuszczanie 3 serie
ciagniecie sztangi do klaty (to jest na plecy bo ja czuje ze mi tam pracuje pod lopatkami ej.) 3 serie
b)bicepsq (maly miesien? ok.) czyli 2 cwiczenia
hantle na siedzaco pojedynczo opierajac lokiec o wewnetrzna czesc uda.oj!
21 (3 serie)
3.
a) barki
lawka siedzaca wyciskanie zza plecow 3 serie
hantelki na stojaco na boki 3 serie
hantelki na rekach wyprostowanych jedna reka od dolu do kata prostego miedzy talia a reka i potem opad a potem druga (zamota.. mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi) 3 serie
nogi
na krzesleku takim ze macham nogi od dolu do wyprostu 3 serie
leze se i zginam nogi (takie na uda oj ) 3 serie
leze se i wypycham takie cos do gory po ukosie 3 serie
poprawcie jak cos (na to licze.) dzieki.
Napisano Ponad rok temu
tu bedziesz mial opisane jak prawidlowo wykonywac wszystkie cwiczenia oraz na barki unoszenie sztangielek w opadzie ktore bedziesz robil zamiast tego zamotanego cwiczenia
Napisano Ponad rok temu
co prawda ciezko widze 2 lawki z rzedu na klatce ... no ale trudno ;p
ps. ja tam napisalem ze czuje w mi w plecy wchodzi (to cwiczenie brzmi jakby bylo na klate i dlatego tak napisalem ze to na plecy jol)
ps2 . okej juz zakapowalem .ale to cwiczenie jest bardzo podobno do podnoszenia hantelkow bokiem... wiec moze zastosuje wyciskanie sztangielek ;p (w ostatecznosci arnoldki . . oj)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a nie musze chyba mowic ze dieta zajmuje 1 miejsce 2 regeneracja a trening dopiero na samym koncu calej listy , trening moze byc nawet d*** byle bys spalil włókna i dal im czas do naprawy
Nie moge sie z tym zgodzic , moim skromnym zdaniem trening mimo wszystko jest wazniejszy od diety, wiem to na swoim przykladzie ;]. Jak jechalem na samej diecie bez zadnych cwiczen, zanim wykupilem sobie karnet na silke (wczesniej cwiczylem w piwnicy, ale przestala ona istniec), to tylem co prawda, ale tylko na twarzy, brzuchu i ewentualnie na udach i troche na plecach w dolnym odcinku, a gorna czesc ciala (moim zdaniem najwazniejsza ) stala w miejscu. Jak zaczalem cwiczyc to praktycznie po 3 tygodniach juz zauwazylem roznice, klata sie zrobila wieksza, motyle urosly troche, napewno w duzej mierze jest to zasluga diety, ale bez bodzca gowno mozna zdzialac. Podam inny przyklad kumpel ktory jechal bez jakiejkolwiek diety (czasem jadl na sniadanie drozdzowke i do 17 nic nie szamal ) w rok zdolal troche przypakowac, napewno nie byl to wynik godny podziwu, ale jednak miesnie zwiekszyly swoje obwody w jakims stopniu. Takze moim zdaniem trening jest najwazniejszy !! A potem dieta i regeneracja, ktore sa w rownym stopniu wazne, bo co z tego jak bedziemy cwiczyc, nawet z dieta, skoro nasze miesnie beda katowane codziennie i nie beda mogly sie odnowic, a co dopiero powiekszyc i odwrotnie co z tego, ze bedziemy odpowiednio cwiczyc, jezeli nie uzyskamy odpowiedniego bilansu azotowego z bialek i weglowodanow.
Ain't no sunshine when it's on
Only darkness every day
Ain't no sunshine when it's on
Napisano Ponad rok temu
a myslisz ze od diety miesnie rosna ?Jak jechalem na samej diecie bez zadnych cwiczen
jakby mial diete to bylby 2 lub 3 razy wiekszy niz bez dietyPodam inny przyklad kumpel ktory jechal bez jakiejkolwiek diety rok zdolal troche przypakowac
napisalem ze trening moze byc byle jaki pod wzgledem cwiczen wazne zeby zerwac tylko wlokna miesnioweale bez bodzca gowno mozna zdzialac
cala światowa czolowka kulturystów uwaza inaczej ale coz mogą sie mylic a wtedy ucaluje ci stopy hehe.Takze moim zdaniem trening jest najwazniejszy
jak masz czas przesluchaj wywiad z czolowym polskim kulturysta to co ciebie powinno interesowac zaczyna sie od 4 minuty dziwnym trafem od rowniez potwierdza moja teorie ze trening jest na samym koncu oczywiscie w miare rozsadkow powinien tez miec jakies rece i nogi ale wazniejsza jest dieta i regeneracja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
40g (2 łyżki) tego tłuszczu z pewnoscia nie zaszkodzi.
Ja też moge tak dawkować oliwe z oliwek czy w mniejszych dawkach? Jak mniejsze to podaj jakie
Napisano Ponad rok temu