dieta, muay thai + silownia( przyrost sily) prozba o pomoc
Napisano Ponad rok temu
wzrost: 183cm
masa: 79kg
wysilek fizyczny: 3 x w tyg muaythai, 2x silownia(sila), 3 x bieg na 3000m.
Z gory dziekuje za pomoc :562:
Napisano Ponad rok temu
nie rob z siebie kaleki masz czlowieku 23 lata !! wes z podwieszonych diet diete numer 3 przytnij w niej bialko do poziomu okolo 2 g/kgmc i wegle do poziomu 7g/kgmc ( bo jest tam tego wiecej) i bedzie gitniestety pomoc w stylu 20g serka 100 ryzu niewiele mi pomoze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiesz co z tym zrobić?20g serka 100 ryzu
mieszasz i masz szame...
masz diety w podwieszonym temacie ,masz tez tabele.Wybierasz produkty,obliczasz białko,węglowodany i tłuszcze dla własnych potrzeb i to wszystko....
Napisano Ponad rok temu
1. 80g płatków owsianych+ 4 bialka bez żółtek+banan
2. brązowy ryz 50g, piersi z kurczaka 150g+wazywa
3. kasza gryczana50g+ 150g cieleciny+warzywa
4. puszka tunczyka w sosie wlasnym ok 180g+ 6 wawli ryzowych+ wazywa
5. filet z mintaja 200g+ 250g ziemniaków, + wazywa
Do tego suplementy: HMB, glutamina, BCAA
trening muaythai 3X w tyg silownia2x biegi 3x waze 79kg
tyle na poczatek, potem bede dopasowywal dietke w zaleznosci do efektów
Mam jeszcze pare pytan.
1 mozna przyprawiac kurczaka, i np polewac sosem z pieczarek? czy wogule moge stosowac sosy w stylu slodkokwasny do ryzu, oliwa z oliwek do warzyw?
2 czy podana dieta na poczatek moze byc?
Napisano Ponad rok temu
mozna1 mozna przyprawiac kurczaka, i np polewac sosem z pieczarek? czy wogule moge stosowac sosy w stylu slodkokwasny do ryzu, oliwa z oliwek do warzyw?
policz BTW tej diety, ostatni posilek jest zly, kartofle pzred snem nie bardzo
Napisano Ponad rok temu
no ale z czym Ty chcesz zjeść te płatki?80g płatków owsianych
brązowy ryz 50g, pi
tyle to sie daje na redukcje, a Ty pewnie masz dzienne zapotrzebowania z 4000kcalkasza gryczana50g
tak naprawde są to suple które troszke kosztują a mogą Ci nic nie dać, ile czasu trenujesz MT?Do tego suplementy: HMB, glutamina, BCAA
może1 mozna przyprawiac kurczaka, i np polewac sosem z pieczarek? czy wogule moge stosowac sosy w stylu slodkokwasny do ryzu, oliwa z oliwek do warzyw?
musisz zmodyfikować i policzyś bialko, tłuszcz, węgle, uważam że powinieneś jeść koło 4000kcal/ dzień ale Ty w sumie pewnie lepiej to czujesz. nie ukrywam jak wrzucisz siłke to dojdzie Ci jeszcze problem z regenarcja...i tak szczęscie że chcesz siłe nie mase. chociaż nie wiadomo czy masz odpowiednio przystosowabe stawy itp. żeby od razu z siłą lecieć...2 czy podana dieta na poczatek moze byc?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co rozumiesz poprzez niezdorowo?baaaardzo niezdrowo
no ok, ale jak patrze na te porcje ryżu to on chyba nie znal całej Twojej aktywności, bo za mało węglowodanów w tej diecie, możesz przez to mieć mniej siły. musisz walnąć wiecej ww i tłuszczu, przy takiej aktywności. no i jak już mówiliśmy policz se BTW tej diety, bo tak to cieżko oceniać.wsumie ulozyl mi ja facet z silowni razem
Napisano Ponad rok temu
podliczylem i wyszlo mi tak:
bialko 220g
tluszcze 30g
weglowodany 370g
Energia 2900 kcal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o ile dobzre to policzyles to smiech na sali z tej diety i wiedzy tej osobybialko 220g
tluszcze 30g
weglowodany 370g
Napisano Ponad rok temu
rozumie, że chodzi ci o sniadanie.ps jak sobie przyzadzac bialko z jajez z bananem?? na patelnie moge? czy w piekarniku, bo nie wiem jak to jesc
Więc ładujesz szklanke płatków owsianych do miski, trochę rodzynek i zalewasz mlekiem. Do mikrofalki i już masz gotowe jedzenie.
Co do samych białek, to nic ci nie będzie jak będziesz jadł całe jajka. Gotujesz i jesz, proste. Na koniec banan i masz z głowy śniadanie, pozdro
Brzuch ma w dwudziestu pięciu minach.
Biją mu brawo, on się kłania
na odpowiednich witaminach.
Napisano Ponad rok temu
co rzucilo mii siem w oczy to:
hmb - nie kupuj - dziadostwo
glutamina - jaka jak nie Nacetylo l-glutamina to tez nie ma sensu kupowac
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bialko : 2g/kgmc -->158 --> 632kcal
tluszcze : 1,2-1,5g/kgmc --> 95(przy tej nizszej wartosci czyli 1,2g) --> 855kcal
ww: 7g/kgmc --> 553 --> 2212 kcal
Ogolem: okolo 3700 kcal
mysle ze sobie spokojnie z takimi proporcjami poradzisz i nie bedzie zalewac cie , rozpisz swoj trening na silce
Napisano Ponad rok temu
to raczej nierealne, osoba która za bardzo nie pilnuje diety nigdy nie uzyska raczej 220g białka tak po prostu i tylko 30g tłuszczu.madmadej na silce zaczynasz od ogólnorozwojówki?bialko 220g
tluszcze 30g
weglowodany 370g
Energia 2900 kcal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu