Skocz do zawartości

Zdjęcie

pomoc w starcie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

prt
  • Użytkownik
  • 1 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

pomoc w starcie
Wiem, że tematów o rodzajach treningu jest od groma, ale ja mam tu chyba sytuację nietypową jak na to forum. Krótko i na temat:
1. ja: 100 kilo tłuszczu
2. zero pojęcia na temat ćwiczeń fizycznych
3. potrzeba zmiany
4. na start dysponuję: sztangą prostą (gyf: 7-8 kilo, ciężary 2x10kg, 2x5kg, 2x2kg), dwoma chantlami 5kg, dwoma chantlami 10kg, ławką z możliwością podnoszenia oprcia z poziomu do (chyba) 60 stopni, ławką "opadjącą" do brzuszków, dorymi chęciami i motywacją
5. efekt, który chcę osiągnąć: w pierwszej kolejności zamiana tłuszczu w mięśnie, później rzeźba, podnoszenie siły i kondycji...

Proszę o wszelkiego rodzaju rady: o odżywianiu, o treningach, ćwiczeniach (+opisy), ewentualnych odżywkach (żadnych sterydów!), o tym na jakie rzeczy (przyrządy etc.) ciułać w pierwszej kolejności, a jakie samemu można łatwo zrobić.

Będę wdzięczny za każdą radę, bądź odesłanie do tekstu, który zawiera przejrzyste i zrozumiałe dla laika teksty.
  • 0

WBD

ziomal

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4088 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:(: Cezar Project :)

Napisano Ponad rok temu

Re: pomoc w starcie
Witam...
Przede wszystkim należy zorientować się co robimy źle (napewno odżywianie) - ale co jemy nie tak. Należy wyeliminować tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, węglowodany proste - słodycze, chleb biały, itd. Ogólnie będziesz MUSIAŁ ZMIENIĆ tryb odżywiania.
Odnośnie treningu - to polecam piękny temat FAQ (podwieszony w dziale trening). A także wizytę na mojej prywatnej stronie ---> [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
A także na stronie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - gdzie masz opisane ćwiczenia itd.

Zajrzyj też do działu odżywianie tu na forum jak i na mojej stronie. Czytaj - a potem pytaj.
PAMIĘTAJ - TŁUSZCZU NIE ZAMIENISZ W MIĘŚNIE... Możesz go jedynie spalić.

• 0