Mój plan treningowy - ocencie i poprawcie
Napisano Ponad rok temu
Poniedziałek
Trening Boksu
Wotrek
Klata+Bic
Środa
Trening Boksu
Czwartek
Barki+Kaptury
Piątek
Trening Boksu
Sobota
Motyl+Tric
i pozniej basen
Wiem że to bardzo wyczerpujacy mysle ze dal bym rade.
ocencie;)
Napisano Ponad rok temu
motyl tzn cale plecy czy tylko najszerszy? bo musial by dodac prostownik grzbietu,
dodatkowo jeszcze w tym samym dniu co basen cwiczysz plecy a podczas plywania glownie zaangazowany jast m. najszerszy grzbietu,
poza tym brak nog i brzucha, no i ogolnie tydzien zajezdni
Napisano Ponad rok temu
brakuje przedramienia proponuje dolozyc w tym dniu co biceps,
nie robie przedramienia poniewaz nie chce miesni nadwrezac tych bo miałem problem z przedraminiem prawy.
motyl tzn cale plecy czy tylko najszerszy? bo musial by dodac prostownik grzbietu,
no motyl tzn robie motyla nie robie tylko dolnych narazie ale zaczne. a jakie sa te prostownik grzbiety czu huj tam ?
dodatkowo jeszcze w tym samym dniu co basen cwiczysz plecy a podczas plywania glownie zaangazowany jast m. najszerszy grzbietu
to dobrze czy nie ?
bo mi rybka kiedy robie motyla czy barki moge zmienic.
no nóg zapomniałe a brzuchy co dzien robie tylko nie napisałe
nogi do którego treningu dodać ?
a zajezda .... lubie wysiłek dla mnie to może być tylko nie wiem może jak w sobote motyla
to w czwartek bary + kaptury i basen bo mam troche czasu wiecej niz w inny dzien
wiec poprawiam :
Poniedziałek
Trening Boksu
Wotrek
Klata+Bic + Brzuchy
Środa
Trening Boksu
Czwartek
Barki+Kaptury + brzuchy + nogi + basen
Piątek
Trening Boksu
Sobota
Motyl+Tric
[ Dodano: Czw 13 Sty, 2005 ]
brakuje przedramienia proponuje dolozyc w tym dniu co biceps,
nie robie przedramienia poniewaz nie chce miesni nadwrezac tych bo miałem problem z przedraminiem prawy.
no motyl tzn robie motyla nie robie tylko dolnych narazie ale zaczne. a jakie sa te prostownik grzbiety czu huj tam ?
dodatkowo jeszcze w tym samym dniu co basen cwiczysz plecy a podczas plywania glownie zaangazowany jast m. najszerszy grzbietu
to dobrze czy nie ?
bo mi rybka kiedy robie motyla czy barki moge zmienic.
no nóg zapomniałe a brzuchy co dzien robie tylko nie napisałe
nogi do którego treningu dodać ?
a zajezda .... lubie wysiłek dla mnie to może być tylko nie wiem może jak w sobote motyla
to w czwartek bary + kaptury i basen bo mam troche czasu wiecej niz w inny dzien
wiec poprawiam :
Poniedziałek
Trening Boksu
Wotrek
Klata+Bic + Brzuchy
Środa
Trening Boksu
Czwartek
Barki+Kaptury + brzuchy + nogi + basen
Piątek
Trening Boksu
Sobota
Motyl+Tric
i wszystko zaprawiam kratyna.
A np. w czwartek jak bym po silce na basen polecial to nie wiem czy po silce wypic kreatyne czy po basenie ?
tak sam czy jak mam trening boksu to tez po treningu pic krete czy tak jak w dzien nie treningowy ?
czekam na odp.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
[you] looknij na moj dziennik: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
i se myslalem ze jak bym hajsu pozbierał to po kazdym treningu ( nie wazne czy boks czy silka ) na basen isc... co wy na to ? no...
a powiedzcie mi odrazu czy krete brac po basenie czy jak ?
i czy po boksie tez ?
a jak mam silke i basen ( z silki na basen odrazu ide mam z okolo 800 m ) to po silce czy po basenie krete pic ?
czekam na odp: P
ps. Jasqoo bardzo lubie wysilek
Napisano Ponad rok temu
kreatyne stosuj przed silownia ale zapomij o rozwoju masy miesniowej przy takim planie dnia
Napisano Ponad rok temu
dlaczego mam zapomniec o masie ? przeciez nie bede sie opierdalal......
i ten chce usłyszec głos jakiegos z modó ( WBD ) jak byś mógł bo wiem ze oni sa spece w tym
wagarf sie nie obraz ze wiesz.. podwazam twoja odpowiedz ale chce na 100 % wiedzieć pozdro
Napisano Ponad rok temu
nie nabierzesz masy majac taki wyczerpujacy tydzien !! poniewaz na treningu pocisz sie i spalasz wszystko co bys mial nabrac !! mniej wysilku poza silownia - wiecej masy !!dlaczego mam zapomniec o masie
[you] looknij na moj dziennik: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
odnosnie uzyskania masy miesniowej to dlatego uwazam ze nie zbudujesz bo miesien potrzebuje odpowiednio długiego czasu na odpoczynek aby mogl "rosnąć" .
Odpowiednio jezeli jest to krotki wysilek to potzrebny jest krotki czas na regeneracje przykład bieg na 100m a jezeli jest to długotrwały wysilek np maraton to organizm potrzebuje ponad tygodnia czasu a czasem nawet dłuzej aby w pełni sie zregenerować. dlatego tez plan trenigu u sportowcow jest podzielony na mikro i makro cykle w ktorych to buduje sie albo szybkosc albo wytrzymalosc albo sile nigdy wszystko jednoczesnie.
dlatego jezeli planujesz chodzic na boks , silownie a jeszcze dodatkowo na basen (sa to dyscypliny o roznym czasie trwania wysilku oraz jego natezeniu) to miesnie twoje nigdy nie zdaza sie w pełni zregenerowac datego tez przyrost masy miesniowej u ciebie bedzie duzo wolniejszy niz u innych.
Napisano Ponad rok temu
po nowym tygodniu zmieniam silke i zobacze co tam jest i jeszcze raz se ułoze tylko ze bez boksu i dwa razy w tyg. basen
dziekuje wam za rady pozdro
Napisano Ponad rok temu
Mam jedno pytanie, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem - rezygnujesz z boksu na rzecz siłowni?
Przede wszystkim tak jak mówi wagraf z masą będzie bardzo ciężko.
Skup się na diecie, ogranicz - w miarę możliwości trening - do 3-4 w tygodniu.
I życzę powodzenia :-)
Napisano Ponad rok temu
nie sadze ze wagraf jest nie dobrym expertem ale wiesz chcialem sie dowiedziec od ciebie tez toznaczy twoje zdanie usłyszec
pozdro wagraf
dzieki za wsio pozdro dla wszystkich co udzielali sie :bije:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam!