jestem otyły :( "dieta"
Napisano Ponad rok temu
Wiec tak mam 19 lat,178 cm wzrostu i waga (szoook) 130 kg
Prosze was o jakas dieta odchudzajaca
widzialem w necie duzo diet ale nie wiem jaka jest najbardziej skuteczna,doradzcie mi jakas.docenie kazde wzkazowki.
chodzi mi o wmiare szybki spadek wagi ,chce wreszcie wygladac jak czlowiek a nie jak potwor
Napisano Ponad rok temu
-Płatki owsiane 70g (mleko chudziutkie 200ml lub (gryczane,sojowe,owsiane) + 4 białka jajek
lub to
- 2 kromki chleba razowego lub 2 grahamki z (tuńczykiem,piersią z kurczaka lub chudą wędliną) + troszke margaryny+pomidor,ogórek,sałata
2 ryż brązowy lub paraboliczny 60g+filet z kurczaka lub indyka 150g + 10ml oliwy z oliwek lub oleju lnianego
3 (makaron pełnoziarnisty,kasza gryczana) 80g+ryba lub filet z indyka 100g, kurczaka + warzywa (nie skrobiowe)
4 ryż paraboliczny 50gr + (ryba,filet z kurczaka,indyka 100g) warzywa (nie skrobiowe)
5 puszka tuńczyka / twaróg 100g + ewentualnie ( brokuł,kalfior,brukselka, marchewka,szpinak 200-300g)
Masz tu taka rozpiske na początek.
Do tego przydałyby sie aeroby tj. rower, stepper, orbitek, marsz i jezeli miałbys mozliwosc to rano na czczo dla lepszych efektów.
Najlepiej abys zaczoł od takiej długosci treningu abys nie dopuscił do zadyszki i zwiększał co np. 1-2 tyg o 5-10 min az dojdziesz do ok 60 min.
Trenuj w równym i niezbyt szybkim tepie aby oddech był spokojny. 3-4 x w tyg.
Pamietaj takze o wodzie, pij wiecej niz 2L wody niegazowanej i mozesz pic czerwona herbate po 3 posiłkach (nie na czczo).
I just a fire a go dun dem.......
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I just a fire a go dun dem.......
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez niej ani rusz. Znam wielu ludzi którzy staraja sie odchudzic , ale ich dieta konczy sie na tym kiedy dopada ich głód.
Proponuje zainwestować w Thermo Speed Extreme... po 7-tygodniowym okresie używania suplementu zauważysz ogromne efekty.
No i oczywiscie dieta. Zapomnij o słodyczach i chipsach lub paluszkach. A o Fast Food'ach nawet nie wspominam.
Ustal, że Twoj ostatni posiłek bedzie nie później niż 17.00-18.00 Po tych godzinach pij dużo płynów. Wtedy oszukasz troche głód.
Nie próbuj sie głodzic na maxa , zeby spalic tłuszcz NATYCHMIAST bo skutki sa nieprzewidywalnie negatywne. Stracisz tłuszcz , owszem . Ale wytopisz mięśnie i co gorsza bedziesz wyglądał jak worek bo skóra Ci "obwiśnie''.
POWOLI DO CELU , trzymam kciuki