![:)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Składniki:
1 papryka
2 cebula
4 łyżki cukru
5 łyżek octu (polecam jabłkowy, winny oraz balsamiczny) odradzam spirytusowy ze względów zdrowotnych
![;)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
4-5 plastrów ananasa z puszki (najlepiej taki pocięty na plasterki, a nie w drobnych kawałkach)
4 łyżki ketchupu (osobiście polecam pikantny z tego względu, że macie już tu cukier i raczej ketchup lekko słodkawy nie nada już smaku )
250 wody (w większych ilościach można dodać wodę z ananasa)
2 łyżki mąki
Wykonanie:
Paprykę oraz cebule kroimy w kostkę najlepiej, jest to sprawa indywidualna
![;)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
Tak pokrojonego ananasa, paprykę oraz cebule wrzucamy na lekko rozgrzana patelnie, czekamy chwile aż wszystko się ze sobą zaprzyjaźni. Po czym dodajemy 4 łyżki cukru, 4 łyżki ketchupu oraz 5 łyżek octu, wszystko razem mieszamy, nie chcemy aby coś nam się przypaliło.
Między czasie rozrabiamy 2 łyżkami w 250 ml wody. Po czym wlewamy całą zawartość na patelnie. I teraz tak patrzymy jeśli za gęste dodajemy po prostu wodę
![;)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
![;)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
Wartości odżywcze:
Białko: 6.4g
Węglowodany: 59g
Tłuszcz: 1.3g
Z tak zrobionego sosu mamy około 2-4 porcji na torebkę ryżu w zależności ile kto używa. Oczywiście można robić w większych ilościach.
Smacznego
![:)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jedno zdjęcie dodatkowo jak ja kroje ananasa
![;)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownik Kwiatek edytował ten post Ponad rok temu