Zaczynam przygodę z siłownią...Pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Jem dużo mięsa, ale mam skłonności do słodyczy... Teraz czego od siebie oczekuje, to aby zniwelować do jak najmniejszego stopnia moją deformację klatki. Ogólnie, to chciałbym zrobić kaloryfer, zrobić ładną rzeźbę brzucha, klatki, bicek większy też by się przydał, nie zależy mi na razie na nogach i plecach, nie chciałbym iść tutaj w szerokość. Od paru miesięcy ćwiczę, mam w domu hantle, ławeczkę, gryf łamany, prosty, bieżnie. Biegam od czasu do czasu, ale nie przynosiło efektu, ćwiczę nieregularnie, bywa że ćwiczyłem co dziennie przez tydzień, po 1,5h dziennie, a potem robiłem znów tydzień przerwy i tak w kółko. Teraz czuję pełną mobilizacje i jestem gotowy na ostry wysiłek fizyczny i mogę poświęcić sporo, żeby były efekty. Macie tutaj parę zdj. bez wcześniejszych ćwiczeń, wieczorem dodam po siłce. Proszę o pomoc, co i jak mam zacząć, dieta, masa, odpowiednie ćwiczenia, redukcja itp. Nie chce brać żadnych wspomagaczy, ćwiczyłem i ćwiczyć zamierzam na sucho. Pozdrawiam i czekam na opinie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zdjęcie robione po obiedzie, po napięciu mięśni, ale bez ćwiczenia
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] bicek, także bez wcześniejszego ćwiczenia
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] z profilu, bez napinania, sadło jest
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] od przodu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zdjęcie po zrobieniu 100 brzuszków
Napisano Ponad rok temu
'' Bądź bardziej ambitny kiedy cie nie docenili robisz to dla siebie nie dla tych debili ''
Napisano Ponad rok temu
Nie masz nawet podstawowej wiedzy a ty już ćwiczysz ciekawe jak wiec do czytania !!! bo nikt za ciebie tego nie zrobi chyba ze masz kupe kasy i masz na trenera osobistego i dietetyka
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik tief93 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fuck regeneration & overtraining
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pzdr.
Fuck regeneration & overtraining
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam, wracam po roku, powiem tak, ćwiczyłem sporadycznie, ponieważ czas nie pozwalał na regularne treningi - studia, dziewczyna. Moja waga w grudniu wynosiła 87 kg, także przytyłem 7kg, ćwicząc sporadycznie - 1,2 razy w tygodniu.
Maj- 83 kg. Koniec roku akademickiego. Od czerwca a właściwie od 25, wziąłem się ostro za siebie- moim celem było zrzucenie sadła, tłuszczu. Trening 5 dni w tygodniu, 1h - biegania na bieżni i trening FBW oraz brzuszki. Obecnie ważę 74 kg .
9 kg zrzuciłem przez 1,5 miesiąca, a ogółem od grudnia, aż 16 kg. Teraz wrzucam parę zdjęć, może i nie są jakiejś najlepszej jakości, ale innych nie potrafię zrobić
Przyznaję, że dużego postępu nie ma, ale dopiero, że tak powiem ćwiczę regularnie od 1,5 miesiąca, stąd i może brak jakiś większych efektów, aczkolwiek z brzucha jestem zadowolony. Oceniajcie.
Zdjęcia robione dzisiaj
Biceps 33cm
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym teraz pójść w rzeźbę, tylko nie wiem czy dalej zrzucać wagę np. do 70 kg, i wtedy wziąć się za trening na rzeźbę, później rzecz jasna nabiorę troszkę masy, suchego mięsa. Co o tym sądzicie, jest dobrze czy jeszcze redukować?
Napisano Ponad rok temu
Troszkę mało jak wyrzeźbisz bd to licho wyglądać.
Pomasuj jeszcze
Nie rezygnuj z czegos tylko dlatego , ze wymaga to czasu, Czas i tak uplynie
Napisano Ponad rok temu
Ja bym jeszcze zrzucił ten kałdun zeby chociaz było widać jakies miesnie brzucha i dopiero masa.