Konserwy Rybne (dieta niskowęglowodanowa)
Napisano Ponad rok temu
Otóż jestem na diecie nisko węglowodanowej (wzdęcia, gazy itp) i próbuję sobie ułożyć jakoś jadłspis, strasznie ciężko mi zastąpić chleb (gdzie nawet ten pełnoziarnisty jest nie wskazany)
Ostatnio smakuje mi Konserwa Rybna (Śledź) w oleju (olej odlewany ile się da) + Twaróg + oliwa, wydaję mi się do dobre połączenie ze względu na łatwość/szybkość przyżadzenia i wartość posiłku.
Tylko teraz jak to jest z tymi konserwami, dodam że wybieram tylko śledzia bo jest w kawałkach ( nie jakaś zmialona papku nie wiadomego składu, i kwasy omega-3 się tak nie ulatniają).
Jego skład z opakowania: Sledź (ok. 70%), olej roślinny (ok. 27%), sól, ocet. Nie widzę tutaj żadnej chemii, konserwantów.
Jak myślicie czy można wprowadzić taką rybę do stałej diety?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kurcze nie wiem czemu myślałem że Tuna ma dużo węgli... To mogę mieszać w porach dnia albo co drugi dzień takiego śledzia z tuną...
A znajdę na forum jakieś sałatki z tuną ? O ile takiego śledzia idzie zjeść z twarogiem, to tuna mi się taka mdła wydaję (chyba że się posoli)... albo z kromką chleba też smakuję ale jego muszę ograniczyć do minimum...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Postaram się zacząć jeść dużo ryb, bo nawet na tych puszkach pisze że zawierają Omega-3, coś wykombinuję poczytam jeszcze na forum, fajnie właśnie że te konserwy są dobre Dodam że w tych "Oscar King" jest taki skład bo jak czytałem inne (tańsze) to był konserwant, aromat. Także etykieta priorytet przy wyborze
Dzięki na pomoc. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mięso ładuj : chudego wieprza,woła można wychaczyć w dobrej cenie ,rybki tak samo Kura ,nabiał
Są lepsze formy niż KONSERWY
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Konserwy też mi się zawsze kojarzyły z szitem, lecz patrząc na skład ( o ile można im ufać) wydaję się być w porządku i tak właśnie chciałbym typową szynke w miare możliwości wymienić na ryby...
A jak myślicie lepszy taki śledź czy taka szynka ze sklepu...? Wydaje mi się że w szynce jest wiecej konserwentów
a jak nie masz czasu gotować to są jeszcze pyszne rybki wędzone
wędzono nie zdrowe, poza tym czytałem że ta "pyszna" wędzona makrela nie zawsze musi być wędzona tylko moczona w jakimś roztworze który daje efekt wędzenia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie tylko ryby sa maczane w tym czymś co nadaje posmak jakby był produkt wędzony...
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się że taką rybę czy tuńczyk można jeść 3-4 razy w tyg bez większych obaw o zdrowie, lecz postaram się celować głównie w świeże ryby i tak jw; kura + twaróg
Napisano Ponad rok temu
Podstawa to unikać ciężkich i przetworzonych produktów . Jeść powoli i do posiłków nie pić żadnych napojów (30min przed lub 30min po )
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Co to za problemy trawienne ??
Podstawa to unikać ciężkich i przetworzonych produktów . Jeść powoli i do posiłków nie pić żadnych napojów (30min przed lub 30min po )
to wszystko wiem, lecz muszę wyeliminować chleb bo mi się po nim pogarsza ( po większych ilościach piersi z kurczaka też tak dziwnie się czuję ale to może dlatego że ojciec kupuje z promocji...) i tak np, robie sobie sałatki z kurczakiem (sałata zielona, kurczak, oliwa, pomidor,szczypior) do wszystkiego prawie jem ćwikle bo jest bardzo zasadowa i się super po niej czuję, i działa rewelacyjnie na zaparcia (lepiej niż razowy chleb, i płatki owsiane),
i tak po prostu szukam czym tą sałatkę można by jeszcze zastąpić/zmienić żeby się nie znudziła, bo np; taką rybe z twarogiem +oliwa zjemy same, a jakąś szynkę z kurczaka to ciężko bez chleba.
może ktoś z was się zmagał z refluksem ? przy dużych ilościach białka (mięso, twarogi) wyczytałem że często występuje zgaga i objawy refluskowe... niby tego pełno w necie a przychodzi co do czego to ciężko coś ułożyć
czytam aktualnie o tym jeszcze i sklejam dieta, wieczorkiem wrzucę abyście jeszcze coś doradzili...
Użytkownik baba12 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakby na badaniach wyszło coś nie po mojej myśli to na pewno się odezwę i trzeba będzie dobrą dietę skleić, na razie łagodzimy objawy :") i tak powiem szczerze że tutaj można więcej podyskutować niż na nie jednym forum ze zdrową żywnością czy związanym z układem trawiennym...
Napisano Ponad rok temu
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Trening i dietaPomocy! :) |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Dieta |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Trening + dieta |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Dieta oraz plan treningowy |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Dziennik Treningowy i dieta ! POMOCY |
Trening dla początkujących |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dieta
- Ponad rok temu
-
Produkty w większych ilościach
- Ponad rok temu
-
Pomóżcie mi kaloriami.
- Ponad rok temu
-
Dietka na start :)
- Ponad rok temu
-
Dieta Rotacyjna na Redukcję
UkaniU - Ponad rok temu
-
dieta na lekką redukcję na okres do października
- Ponad rok temu
-
Jaka dieta jak zaczac? co jesc?Pomocy
- Ponad rok temu
-
Dieta na masę dla amatora.
- Ponad rok temu
-
Problemik amatora.
- Ponad rok temu
-
Proste sosy na słodko i słono?
- Ponad rok temu