Dziennik Treningowy Bartka :)
Napisano Ponad rok temu
Suple:
-5g mono rano
-Zma przed snem.
Jutro bary i triceps! Dodałem po 1 serii do każdego ćwiczenia na barki, ponieważ po 3serie ćwiczenia chyba jak dla mnie za mało, a więc będzie razem na bareczki 15 serii, a na triceps dałem wycisk wąsko zamiast francuza leżąc do czoła - ponieważ napieprzają mnie po tym konkretnie łokcie. No to tylko takie mini zmiany
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Jedziesz na pełnej.
Napisano Ponad rok temu
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
BARY:
Arnoldki : 4 serie : 12-10-10-8 (15kg)
Wzniosy boczne sztangielek : 4 serie : 16-14-14-12 (6, 7.5kg)
Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia : 4 serie : 12-10-10-8 (32, 37, 37, 42kg)
Wzniosy boczne sztangielek w opadzie tułowia : 3 serie : 16x (7.5kg)
TRICEPS:
Wyciskanie sztangi wąsko : 3 serie : 8-8-6 (60, 70, 80kg)
Francuskie wyciskanie hantla zza głowy siedząc : 3 serie : 10-8-8 (23.5, 26, 28.5kg)
Pompki w podporze tyłem : 3 serie : 12x (42, 47, 52kg - położone na nogi)
Trening super wszedł!! Mega pompa na barkach i tricu
Napisano Ponad rok temu
jak nisko schodzisz ??
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
A schodzę nawet nisko, ale nie aż do oporu
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Szama:
- 3 jaja sadzone + razowe.
- 80g ryż + szynka + sos.
- Omlet + jagody.
- 125g twaróg + jagody. - będzie
Suple:
- 5g mono rano.
- ZMA przed snem.
Rozmyślałem nad tym, aby przymasować konkretnie w 2-3miesiące nawet kosztem trochę masy tłuszczowej i później taka lepsza wycinka 2-3 miesiące do wakacji. A chciałbym dobić właśnie do wagi 78kg a jakby szło to i więcej troszkę jakby się udało. Po prostu taki plan aby zrobić się troszkę bykiem hehe bo przy wzroście 172cm będzie łatwiej niż wiadomo dla kogoś wysokiego A później z 2 miechy wycinki i jakoś by to wyglądało.
A plany są takie co do treningu aby obciąć ilość powtórzeń w ćwiczeniach wielostawowych, a tylko w izolowanych dowalić 15-12x, brzuch robić 2x w tyg. bezpośrednio po siłce i rower także tylko 2x w tyg. po siłce tylko po 15-20min.
Co do michy ideału nie ma u mnie, ale pomyślałem że bilans kaloryczny zacznę podbijać oliwą z oliwek i rozmyślałem nad dorzuceniem węgli przed snem (ostatni posiłek jem zawsze ok. godz 21, a kładę się spać 23, 23+ godz.) Więc może nie byłoby źle zarzucić WW na ostatni posiłek.
P.S. Co do treningu jeszcze bym dowalił giry i byłyby trenowane z barkami bo mam możliwość chodzenia na siłkę tylko i wyłącznie 3 dni w tyg.
Co Wy na to Pany?
Napisano Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Ponieważ chce tak spróbować bo nigdy tak nie próbowałem aby zrobić tak masę pod tzw. "niedźwiedzia" heh że nawet trochę nabrać i tej tłuszczowej, ale aby zrobić się wielkim że tak powiem, a później 2-3 miechy przed wakacjami taka wycinka do ok. 72kg
Bo przy moim wzroście tak jak nabiorę do 78 lub jak się uda (ale bardzo ciężko będzie i nie wiem czy uda się ) do 80 to byłbym już spory że tak powiem i później wycinka i poprawa jakości
Dzięki za odpowiedzi i czekam na opinię innych
Napisano Ponad rok temu
80 też do zrobienia tylko musisz podkręcić troche michę i zainwestować w dobre suple
będe trzymał kciuki cel wg mnie bardzo fajny
pzdr
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
A więc od jutra startujemy do celu 78kg! Mam na to równe 3 miesiące
Układ treningowy będzie wyglądał tak:
Poniedziałek: Klata + Biceps + brzuch i rowerek 15min.
Środa: Plecy + Triceps + brzuch i rowerek 15min.
Piątek: Barki + Nogi (Wiem że najpierw powinny być nogi, ale ja zrobię po swojemu i pierwsze będą bareczki Co do nóg to będzie skromnie i bez szału. Będą 3 ćwiczenia na uda + 1 na łydy).
Ćwiczenia wielostawowe będą się opierać na liczbie powtórzeń 10-6, a izolowane 15-12x.
Aha i niestety na razie wywalam MC z treningu ponieważ 4 dni po zrobieniu martwego bolał mnie dolny odcinek kręgosłupa, za jakiś czas spróbuje jeszcze raz, ale na razie te ćwiczenie odpada.
Plany są takie bo ostatnie dni poprawiłem jakość mięśni i nawet żyłki na barkach się pokazały hehe, ale jakoś od kilkunastu dni czuję się mały, jakoś mam takie uczucie że za mały jestem i chcę dobrze przymasować także trochę kosztem masy mniej wartościowej, ale czuję potrzebę że muszę zrobić się większy i pojadę też kosztem masy tłuszczowej troszkę
Najpierw trzeba się zrobić dobrym bykiem, a następnie poprawa jakości i będzie cud, malina, miód
Więc start od jutra!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na 16 jadę na siłkę i musi być konkret!
Pzdr.
P.S. Jeszcze co do brzucha to może zrobię tak że będzie robiony 1 raz w tyg. w poniedziałki tylko Myślę że na konkret masie wystarczy zrobić raz w tygodniu I przedramię przełożyłem na środę i takim sposobem będzie wychodzić mi na każdym treningu 3x w tyg. po 27 serii wszystkiego
Użytkownik koksu123 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawet nie widziałem ,że masz tyle wzrostu co ja
Myślę ,że spokojnie zrobisz 80kg
Powodzonka!
Napisano Ponad rok temu
Trening:
KLATA:
Ławka pozioma : 3 serie : 10-8-8 (70, 75, 80kg) - za tydzień jak będzie git to trza kończyć serię 85kg na 6 ruchów
Ławka skośna w górę : 3 serie : 10-8-6 (60, 65, 70kg)
Rozpiętki lekki skos w górę 15stopni : 3 serie : 15-12-12 (12.5, 15, 15kg)
Przenoszenie hantla za głowę w poprzek ławki : 3 serie : 15-15-12 (23.5, 26, 28.5kg)
BICEPS:
Gryf prosty : 3 serie : 10-8-7 (32, 37, 42kg)
Młotki : 3 serie : 10x (12.5kg)
Uginanie na ławce skośnej siedząc z supinacją : 3 serie : 15-12-12 (5, 7.5, 7.5kg)
BRZUCH:
Unoszenie nóg do pionu leżąc : 3 serie : 20x
Spiny brzucha zwykłe : 3 serie : 20x
Trening zayebisty! Pompa gigant, a bice to myślałem że rozerwie hehe Te ostatnie ćwiczenie na bicki to jest masakra - tak pompuję o jej
Na razie rowerkiem nie jeździłem zobaczę przez kilka dni jak to będzie bez rowerka
I jakieś tam pleców:
Napisano Ponad rok temu
Plecki fajne niezly byczek juz z ciebie sie robi
jedziesz dalej na pełnej !!
Napisano Ponad rok temu
Dzięki
Napisano Ponad rok temu
pozdro i walcz do 80 kg ( ja wierze że się uda )
pzdr
www.massagepeter.se