DOKŁADNIE OPISANY PROGRAM TRENINGOWY DLA AMATORÓW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli miałbym ci coś doradzić to najpierw zbuduj sobie trochę masy mięśniowej, dopiero później weż się za rzeźbę...coś mi się wydaje, że z masą mięśniową to u ciebie jest krucho...pozatym aby mieć siłę to trzeba mieć masę(mięśniową), bez mięśni nie będzie siły, tak więc ćwicz, i to dużo!!!Sorry, ale ja jestem laikiem z siłownią, i nie wiem od jakich ćwiczeń zacząć. Czy na mase, czy na rzeźbę.Prosił bym o doradzenie mi ile poświęcić czasu na masęmięśniową, a po jakim czasię przejść do kształtowania. A budowa ciała tego gościa jest zbliżona do budowy Bruca Lee, albo Davida Belle. Szczerze to bym wolał tak wyglądać jak ten koleś. On jest bardziej umięśniony niż ten facet na tym zdjęciu co ty podałeś, a ja bym chciał ograniczyć swoją wagę, a być umięśnionym i silnym, bo mam zamiar trenować sporty.
Napisano Ponad rok temu
PS
Użytkownik maciek40 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fuck regeneration & overtraining
Napisano Ponad rok temu
Jest co zrzucać więc trzeba zakasać rękawy i do boju Popołudnia mam zawsze wolne więc na wszystko znajdzie się czas Do aerobów również zaliczamy basen?Tak, ale dieta musi być bogata w białko, mniej trochę węgli, napewno masy nie przybędzie jak nie ma diety na mase, ale przy redukcji też trzeba ćwiczyć. Ale na redukcje najważniejsza jest dieta i areoby, ale ćwiczyć tym treningiem też można
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczę na domowej siłowni (drążek,ławka skośna do brzuszków,atlas) już długi czas i jestem całkiem zadowolony.Mój trening bazuję głównie na pompkach,podciąganiach nachwytem i podchwytem oraz katowaniu brzucha.Jest całkiem dobrze.Chciałbym się dowiedzieć czy ćwicząc bez jakichkolwiek odżywek dojść do naprawdę zadowalających rezultatów.Mam na myśli przekroczyć granicę 20 podciagnięć ("na raz") czy widoczne zwiększenie masy mięśniowej.Niestety życie studenckie (piwo,wóda i fast foody) ograniczywy moje wyniki w pewnym stopniu ale jestem gotów z tym aktywnie walczyć.Mam 180 cm wzrostu i jakieś 71 kg wagi.Chciałbym dojsć maksymalnie do 80 kg bez odżywek prowadząc zdowy tryb życia i (wiem,może to naiwne) ćwiczyć bez,lub z małymi obciążeniami.Czy jest to mozliwe stosując odpowiednią dietę (pochodzenia naturalnego) i wykorzystując własną masę ciała (różnego rodzaju pompki,drążek).
Dzięki jeszcze raz za wyrozumiałość i konkretne odpowiedzi od konkretnych ludzi.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale co za filozofia sobie poszukać? szukanie nie boli
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TKWM
Napisano Ponad rok temu
witam.
chciałem zacząć ćwiczyć tylko nie bardzo wiem jak dobrać odpowiednie obciążenia żeby trening był najkorzystniejszy dla przyrostu mięśni.
Napisano Ponad rok temu
witam.
chciałem zacząć ćwiczyć tylko nie bardzo wiem jak dobrać odpowiednie obciążenia żeby trening był najkorzystniejszy dla przyrostu mięśni.
Napisano Ponad rok temu
Podlacze sie do pytania. Ja np. zaczynalem od 30 kg na klatke, 18 na biceps(na sztandze i po 8 na hantlach, 8 na triceps(wyciskanie francuskie). Staralem sie tak dobierac obciazenia zeby w kazdej serii zrobic max 8-10 powtorzen. Jakie przykladowe ciezary stosowac i jak dlugo trenowac zanim bedziemy gotowi na inny program.witam.
Stosuje ten trening od 5 tygodni. Kontynuowac czy przejsc do jakiegos innego, np. Podwieszonego przed Experto. Jesli tak to do ktorego?
Użytkownik Porto edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja na klate bez problemu 50 kg wezme i powtorze ponad 10 razy 25kg na sztandze i po 10kg na hantelkach.
takie obciazenia beda dobre?
Użytkownik Bieces edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wielkie dzięki za cenne wskazówki
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie tak.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie mam drążka. Jakim ćwiczeniem moge to zastąpić?
I drugie pytanie. Jak długo robić ten plan i co później?