kiedy jest BTW??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na śnaidanie jeść białko węglowodany i tłuszcze w ciagu dnia stopniowo obcinać węglowodany i na kolacje same białko ew tłuszcz. tłuszczu unikać w posiłkach okołotreningowych dorzucić dużo warzyw
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
węglowodany proste przed i po treningu, ale w parze ze złożonymi:) w tym czasie powinny być węglowodany o różnym indeksie glikemicznym.
na śnaidanie jeść białko węglowodany i tłuszcze w ciagu dnia stopniowo obcinać węglowodany i na kolacje same białko ew tłuszcz. tłuszczu unikać w posiłkach okołotreningowych dorzucić dużo warzyw
Czyli śniadanie jak najwięcej białka i wegli, w ciagu dnia węgle i troche białka?? przed treningiem węgle z białkiem?? po trenngu wegle proste(carbo) i na wieczór samo białko??
Czy tak może to wyglądać??
rano 6:00- serek wiejski(200g) mleko (200ml)Platki(50g) gainer (8g białka) (30 wegle)
teraz praca -8:00 duża kromka chleba z maselkiem i kurczakiem
10:00 to samo
12:00 to samo
14:00 to samo w sumie (350g) chleba (200g)kurczaka ewentualnie 150g sera zółtego
16:00(koniec pracy) gainer jak wyżej???
17:00 (dom) 17:30 obiad 100g ryżu+250 g piersi z kurczaka+warzywa
18:30 trening do 20 po treningu zaraz carbo
21:00 100g ryżu + dzem truskawkowy
22:00 200g sera białego tłustego???
może być taki rozpis?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik e4r5t edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nalezy jesc co 2-3 h pelnowartosciowe posilki. Jesz 5- 6 posilkow dziennie, (w dni treningowe 6, w dni nie treningowe 5) wyznaczas swoje dzienne zapotrzebowanie na bialko, wegle i tluszcze, i dzielisz przez ilosc zjadanych posilkow. I juz wiesz ile czego w kazdym posilku ma byc. Sniadanie to najwazniejszy posilek dnia. Bialko najlepsze jajeczne. Wegle z platkow owsianych. Dla uzupelnienia w zdrowe tluszcze mozesz dodac wiorki kokosowe ( MCT) po treningu bialko serwatki. Natomiast ostatni posilek bialko wolnowchlanialne. Np serek wiejski. Z doswiadczenia wiem ze dobrze jest tez w szejkerze przygotowac bialko serwatki przed samym snem i jesli wstajesz w srodku nocy np " zrobic siuśiu":-) lyknac taka niewielka porcije dobrego bialeczka:-)
w nocy nie wstaję siusiu:D jak się kładę spać o 24 to śpię twardo do 6 i nic mnie nie obudzi:) Jesteś pewien, że po treningu serwatke, a nie wegle proste? co do posiłków potrafię obliczyć zapotrzebowanie itd. tylko chodzi mi o to kiedy węgle a kiedy bialko i tluszcze. Na noc wiem, że 100% białko, rano węgle i białko, przed siłownia węgle i teraz piszesz, że po białko? a powiedzmy między godzina 10-16 co jesc?
Napisano Ponad rok temu