dieta do oceny
Napisano Ponad rok temu
1.owsianka80g,rodzynki 20g,orzechy ziemne20g,4 jaja okolo 320g(2 cale),lyzka miodu
2. 3 bulki z ziarnami dyni,3plasterki piersi kurczaka,zielona salata,plasterki pomidora,oliwa polana po buleczkach
lub 3 bulki z ziarnami dyni,tunczyk 145g w sosie wlasnym,oliwa polana po buleczkach
3.ryba z przyprawami200-250g(pieprz,sol,cytryna)duszona w piekarniku w foli aluminiowej,lub smazone na teflonie,gotowany bialy ryz 160g,surówki,lyzka oliwy
trening 30 min przed bcaa olimp i bezposrednio po,banan po treningu,30-35 g OLIMP Pure Whey Isolate 95 okolo pół godziny po treningu
4.gotowana piers kurczaka200-250g,gotowany bialy ryz 160g,brokuły,lyzka oliwy
5,200-250g chudego sera,pomidor,szczypiorek
w dni nietreningowe bcaa nie biore,a izolat przed snem,do tego miedzy posilkami owoce
Napisano Ponad rok temu
-2 posiłek taki sobie ale to zapewne w pracy, wiec skoror nie da rady inaczej musi być
-160g ryżu? chyba 60
Ogólnie to troche za dużo ryżu i oleju, BCAA w treningowe też bierz 9g powinno wystarczyć.
BTW Obecnie też jestem na redukcji, 4tyg -7kg -3cmw pasie, brak jakich kolwiek supli, dieta:
-jogurt naturalny 200g+musli+4jajka
-szejk(serek wiejski, banan, 2łyżki płatków owsianych, łyżka mleka w proszku, 250 maślanki)
-200g kury+30g ryżu+warzywa(najczęściej na parze wszystko brokuł,marchew,szpinak,kalafior)
-200g kury+banan+warzywa
-tuńczyk
-twaróg 250
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja na uczelnie biore kurczaka z ryżem i warzywami...to żaden problem ugotować rano co trzeba, wrzucic do zykłego pojemnija na jedzenie za 0.99zł z biedronki i jeść poza domem. Wywaliłbym tą oliwe z oliwek całkowicie, śnaidanie masz pełnowartościowe, miód tak samo, cukier odpada.ten 2 posiłek to w pracy masz rację,mogę coś pokombinowac,co proponujesz?60 gram gotowanego ryżu to jakieś 2 łyżki,tyle mam jeść w posiłku?wspomniałeś że za dużo oleju z czego wywalić?moja redukcja też trwa jakieś 4 tygodnie z tym że ją robię to dopiero poraz pierwszy,dopiero się uczę,zrzuciłem 4 kg i jakieś 3,5 cm w pasie,bcaa biorę w dni treningowe,napisałem że nie biorę w dni nie treningowe
BCAA bierzesz w treningowe i nietreningowe, best body mówił, zeby pzred treningiem 1g/kg masy a po treningu ok 15g BCAA, a w dni nietreningowe 1g/kg, tego banan razem z białkiem zaraz po treningu.
Napisano Ponad rok temu
powiedz mi jeszcze odnosnie tego ryzu,mowisz 60 g do posilku,oczywiscie mowimy juz o ugotowanym?tj jakies nie cale 2 duze lyzki,wydaje mi sie ze to bardzo malo,no ale to redukcja,wiec bede musial jakos przywyknac
wogole redukcja to troche paskudny okres,zauwazam takie spadki
Napisano Ponad rok temu
Ryż odmierzyć przed ugotowaniem, podziel woreczek na 2 razy. Dla mnie redukcja na takie ciepłe dni lepsza niż robienie masy i wpier*dalanie na siłe, co prawda koło godziny 17 zaczyna ssać w brzuchu, dziwne uczucie, ale da sie przyzwyczaić, zapijam wtedy to wodą, albo jakiś owoc typu pomarańczka, jabłko zjem.
Redukcja czyli low carb a z 320g ryżu masz ok 240g WW, do tego z płątków na śniadanie ok 70+pieczywo i warzywa.
BCAA jak carbo, czy białko, można jeść i jeść, wszystko zależy od rozmiarów i stażu. BTW jakie BCAA masz?
Napisano Ponad rok temu
ryz dobrze jem,zle cie zrozumialem,myslalem ze po ugotowaniu mam zjesc 60g,dlatego sie dziwilem dlaczego tak malo!ale wlasnie robie tak ze ugotuje torbe 100g i dziele ja na pol
sluchaj widze ze sie znasz,powiedz mi jak mam poukladac ta diete,bo chodzi o to ze to co ci przedstawilem wyżej to kolejnosc posilkow jakie konsumuje kiedy mam 1 zmiane
wiec tak,wstaje o 4.30 i jem sniadanie,pozniej w pracy jem te trzy bułki o godzinie 10 bo tak mam przerwe,miedzy czasie jem owoce,przeważnie sa to jablka,nektarynki,czy brzoskwinie
przychodze do domu tj mniej wiecej godzina 14.40 i robie sobie ta rybe z ryzem i surówką
pozniej drzemka okolo godziny,okolo 17 trening,po bcaa,banan,bialko,
posilek po treningowy jem po 19,czasem okolo 20,czyli piers,ryz,brokuly,no i pozniej ten twarożek po 22 i spac
czy tak to moze wygladac jesli pracuje na 1 zmiane czy moze poradzilbys cos zmienic?
a i powiedz czemu calkowicie wywalic ta oliwe?czytalem po forach to na redukcji maja w diecie oliwe
kiedy pracuje na 2 zmiane to wyglada to u mnie tak:
budze sie 6.30 sniadanie bez zmian,trening minimum godzine po sniadaniu
po treningu znow bcaa jak i przed,banan,bialko
wracam do domu i szamam piers,ryz,brokuly,po uplywie 2 godzin jem ta rybke z ryzem i surówkami,zaraz potem musze wyjsc do pracy i po uplywie 2,5 h do 3h jem te 3 buleczki tj godzina miedzy 15,30 a 17,pozniej okolo 20,czasem 21 jem twarozek wczesniej przygotowany w domu,oczywiscie sa tez miedzy tymi posilkami owoce
tak to wyglada u mnie
powiedz czy taki system moze byc czy cos pozmieniac,bede bardzo wdzieczny za kazda rade,pozdrawiam
Użytkownik moxia edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie mam jako takiej diety, bo mam różne dni, czasem wstaje o 6 czasem o 10 więc ilość posiłków w granicy 5-7, podobnie z węglami, jeżeli dużo wysiłku dokłądam troche więcej węgla, jeżeli mniej to nie jem tyle ryżu czy płatków.
Jeżeli trening po śniadaniu to daj kurczaka z ryżem/płatkami a jajka do pracy albo na inny posiłek, albo wywal z nich żółtka cąłkowicie bo są dość tłuste, wtedy do śniadania możesz dać ten miód
Użytkownik Belial edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z ta leucyną jest tak;7 kaps to bedzie 3,85g a 8 4,4g to ile radzisz 7 czy 8 kaps?
dzieki za wszystkie wskazowki,pozbieram wszystko do kupy i cos wymysle
Użytkownik moxia edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślałem że masz popularnego Activlaba Xtra:) W białku też są aminokwasy, skoro je bierzesz po treningu więc nie potrzeba będzie aż tylu kaps BCAAczekaj czekaj,pisales wczesniej zeby po treningu brac bcaa okolo 15g,zeby tyle bylo musze wziasc jakies 13 kaps,wtedy bedzie dokladnie 14,3g,musze spojrzeć na sklad
z ta leucyną jest tak;7 kaps to bedzie 3,85g a 8 4,4g to ile radzisz 7 czy 8 kaps?
dzieki za wszystkie wskazowki,pozbieram wszystko do kupy i cos wymysle
Napisano Ponad rok temu
w dnt 9g,moze tak byc?
Napisano Ponad rok temu
W białku które pijesz też są aminokwasy z BCAA, więc w zależności ile tego białka wypijesz(sprawdź skłąd powinno pisać o leucynie) i potem dokładasz tabsy BCAA, zeby uzupełnić te 4gwiec bcaa w dt pol godziny przed trningiem okolo 9g,po tak by bylo 4g leucyny czyli jakies 7,8 kaps
w dnt 9g,moze tak byc?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu