Zwiększenie masy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chcę się z Tobą kłócić bo jestem od Ciebie sporo młodszy. Po pierwsze barki, bicepsy i inne małe partie jak najbardziej można robić z takim obciążenie, ale jeżeli ty chcesz przybrać na masie wyciskając na płasko hantle o łącznej wadze 20kg to powodzenia. Chłopak chciał szybko zyskać na masie to mu konkretnie odpisałem - kupuje ławeczkę na sztangę zakłada 70kg, na hantle po 10kg na łamaną 20kg i sobie spokojnie ćwiczy, nie bawi się w jakieś przekładania itp.Troche mnie zszokowała odpowiedz jednej osoby ze bez obciążenia 150kg lepiej nie zaczynać, mam 30lat, 90kg, 175wzrostu, cwicze od 2-3 miesiecy ale dopiero od miesiąca prowadze konkretną diete. Cwicze bicki hantlami 2x 12/14kg. Barki, plecy, nogi tez robie takim obciązeniem.
Nie wyobrażam sobie zrobić tricka zza głowy obciazeniem 20kg bo ledwo robie to 12kg.
Przedramienia robie 6kg i przy 20-stym powturzeniu nie jestem w stanie utrzymać szklanki, ręce mi pękają z bólu.
Takie posty powodują ze odechciewa mi sie ćwiczyc...
Masz rację z tym, że jak wykonujesz poprawnie ćwiczenia to nie musisz zakładać dużych ciężarów. Też zaczynałem tak jak ty. Bynajmniej dalej nie rozumiem Twojego postu.
To się nazywa wypowiedź wice-admina. Gdybym ja był początkujący za dużo bym się z niej dowiedział. Napisałeś to co można wyczytać w co drugim poście. Zero konkretów. Chłopak ma się przyjrzeć genetyce? Niech się przyjrzy...No niestety możemy przeczytać na naszym forum nieraz jakieś herezje Lecz jeżeli chodzi o temat siły to musimy przyjrzeć się genetyce, odpowiedniemu treningowi, odżywianiu oraz suplementacji itp.Logiczne jest że osoba z małym lub zerowym stażem nie będzie podnosiła takich ciężarów jak osoba z kilkuletnim stażem... Co na początek wydaje się nie realne, później staje się normą
Pozdrawiam.
Co do mięśni brzucha to można ułożyć własny plan obejmujący wszystkie partie brzucha- po prostu kilak ćwiczeń które będziesz robił
No z chęcią bym sam ułożył własny plan ale ja się na tym nie znam jakie ćwiczenie na jakie partie brzucha ...
Zobacz w google ABS II i wybierz z niego te ćwiczenia, które nie wymagają drążka. Gdy dojdziesz do etapu, gdzie będzie potrzebny drążek, to wykonuj dalej te ćwiczenia z poprzednich etapów tylko zwiększ liczbę serii.
Paulo Coelho
No Pain No Gain
Napisano Ponad rok temu
Na początek wystarczy 80-90kg obciążenia z czasem można to dokupić.
"A6W to spalacz tłuszczu" zdecydowanie nie, programy treningowe takie jak A6W rozwijają mięśnie brzucha ale nie spalają tłuszczu lub w małym stopniu, tłuszcz jest spalany z całego ciała a nie częściowo i od tego jest trening cardio oraz dieta szpecu
Napisano Ponad rok temu
Vavi a rozpiętki na ławeczce pochyłej? tez cwiczenie na klate i nie zrobisz ich z cięzarem 70kg tylko bierzesz po 10kg w łape.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno pytanie mogę np A6W i kilka ćwiczeń z ABS ?
I jeszcze jedno mogę np na rano poćwiczyć trochę i w południe taki szczegółowy przez godzinę czy nie za bardzo ?
Napisano Ponad rok temu
Co do 70 kg nie wiem czy dał bym radę raczej nie za nic poćwiczę trochę w domu zobaczymy co z tego będzie i później an siłownię się zapiszę.
Jeszcze jedno pytanie mogę np A6W i kilka ćwiczeń z ABS ?
I jeszcze jedno mogę np na rano poćwiczyć trochę i w południe taki szczegółowy przez godzinę czy nie za bardzo ?
Przykładowy plan
Brzuszki
Brzuszki skośne
Spięcia
Unoszenie nóg w górę
Odwrotne spięcia
Nożyce
W pierwszym tygodniu rób jedną super serie (czyli wszystkie ćwiczenia bez odpoczynku) i z zakresem powtórzeń np.20 a w każdym następnym tygodniu zwiększaj serie i powtórzenia, powinno dać radę
Nie, ćwicz tylko raz dziennie 3-4 razy w tygodniu jeżeli chodzi o siłownię
Napisano Ponad rok temu
Odwrotne spięcia
Pozycja taka jak do spięć czyli nogi ugięte w górze, nogi spinasz do klatki piersiowej odrywając biodra od ziemi
podobnie jak tu tylko że nóg nie kładziemy tylko mają być cały czas w górze ugięte
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak tak to np dzień super serii to mam zrobić 2 super serie czy 1 super seria jedna zwykła ?
Napisano Ponad rok temu
Przykładowy plan
Brzuszki
Brzuszki skośne
Spięcia
Unoszenie nóg w górę
Odwrotne spięcia
Nożyce
W pierwszym tygodniu rób jedną super serie (czyli wszystkie ćwiczenia bez odpoczynku) i z zakresem powtórzeń np.20 a w każdym następnym tygodniu zwiększaj serie i powtórzenia, powinno dać radę
Nie, ćwicz tylko raz dziennie 3-4 razy w tygodniu jeżeli chodzi o siłownię
A jakie można co dziennie ? Rozumiem że chodzi o biceps itp idt 3-4 razy w tyg a np mięsie brzucha co dziennie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czym się różni Kreatyna 60 caps od Kreatyny 120 caps ?
Napisano Ponad rok temu
Aby nie zakładać nowego tematu odświeżę ten i napisze moje pytanie.
Czym się różni Kreatyna 60 caps od Kreatyny 120 caps ?
Ilością kapsułek w opakowaniu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prosiłbym o trening dla osoby początkującej, mam do dyspozycji obciążenie: 2*10kg 2*2kg + 2*2kg(ale takie wypełnione w środku chyba piaskiem, czy czymś) + Gryf 150cm, gryf 36cm, ławeczkę i drążek do podciągania.
Zależałoby mi najbardziej na mięśniach klatki piersiowej, biceps, triceps i mięśnie brzucha oraz mięśnie nóg. Z góry dziękuje i proszę o "pomoc".!