Witam. Od trzech miesięcy zwalam tłuszczyk. Zaczynając warzyłem 103 kg przy wzroście 181cm. Do karnetu na siłownie dostałem od trenera plan treningowy. Trening przedstawia się następująco:
- podciąganie na TRX 3x15
- przysiady z obciążeniem kettlebell lub sztangielka 3x15 obciazenie 16kg
- deska 3xmax
- wyciskanie sztangielek na ławeczce skośnej głową w górę 3x15 20kg
- nogi i barki na maszynach 3x15
- wyciskanie franuskie krążka oburącz stojąc 3x15 10kg
- uginanie ramion ze sztangą stojąc 3x15 20kg
- spięcia brzucha z obciążeniem 3xmax
- cardio 40 min
Korzystając z internetowego kalkulatora wyszło mi 3000 kalorii do przyjęcia. Moje menu:
Posiłek 1: 3 sadzone jajka 2 kromki chleba z wedlina lub serem lub 100g owsianki na 200g mleka i banan
Posiłek 2: 100g ryżu lub kaszy, makaronu albo 400g ziemniaka do tego 100g mięsa (pierś z kurczaka, schabowy bez panierki) 100g surówki lub warzyw. Druga opcja do wyboru to 2 kanapki(4 kromki chleba oczywiscie żytni lub inny uznawany za zdrowy) z wędlina lub serem żółtym i owoc. Zamiast masła stosuje serek śmietankowy.
Posiłek 3: 100g ryżu lub kaszy, makaronu albo 400g ziemniaka do tego 100g mięsa (pierś z kurczaka, schabowy bez panierki) 100g surówki lub warzyw.
Posiłek 4: 250g serka wiejskiego, 170g jogurtu naturalnego, 100g owsianki, banan. Zamiennik 170g jogurtu naturalnego, 200g białego sera, łyżka dżemu, 2 kromki chleba z wędliną lub serem i owoc.
Stosując takie odżywianie i trening zwaliłem z siebie 11kg nadwagi. Teraz moje pytania:
Co sądzicie o takim jedzeniu?
Co sądzicie o treningu?(trening bede mial zaraz nowy w ramach karnetu wiec nie wiem jak bedzie teraz wyglądał)
Czy po zwaleniu tych zbędnych kilogramów powinienem zmniejszyć przyjmowane kalorie?
Czy stosować jakieś suple? Bo spotkałem się z stwierdzeniem, że nie ma sensu w moim przypadku.