Wejście na redukcję.
Napisano Ponad rok temu
Do września robiłem masę dobiłem do 76-77kg i od tego momentu do teraz stoję w miejscu z tym,że dziennie spożywam coś koło 1700-2000kcal. Pytanie jest czy lepiej wejść na dawną masę czyli 3.3k kcal i trzymać tak miesiąc i po miesiącu ścinać kalorie np o 100 na tyydzien i stopniowo redukować czy może wejść na 1700-1800kcal bo np na 2tyś kcal redukowałem 3tyg i nic wagi nie spadlo. Nie wiem czy moj organizm nie przyzwyczail sie do malej ilosci kalorii i musialbym drastycznie zmniejszyc by redukować bo mi sie wydaje ze teraz jakbym jadl 2100-2200 waga rosłaby do góry. Co tu zrobic? Niech ktos podpowie
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Pewnie organizm ma już dość niskich kalorii, bo serio to są niskie kalorie jak na faceta.. Proponuje nie wchodzić na masę tylko na normalne utrzymanie wagi - takie bezpieczne kalorie. Wtedy organizm odżyje z pewnością i Ty sam będziesz się czuć lepiej. A jak potem tak przetrzymasz parę miesięcy to robisz co chcesz
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie, tak niskie kalorie to wręcz głupota, szczególnie w przypadku mężczyzn. Zwiększ trochę kalorie i zobacz czy jest jakaś poprawa.
Napisano Ponad rok temu
W takim razie wchodzę na takie kalorię, co pozwolą utrzymać wagę. Tylko myślę przez jaki współczynnik
pomnożyć swoje bmr ( 77 kg x 24 = 1848 kcal x ? (1.2 , 1.3, 1.4, 1.5).
Moja aktywność w ciągu tygodnia wygląda tak, że praca biurowa (siedząco 8h dziennie od pon do pt), trening będzie FBW 4x w tyg, który zajmie max 2h. Czyli oprócz tych treningów siłowych jestem mało aktywny w ciągu dnia. Podpowie ktoś przez ilę to pomnożyć?
Użytkownik marcin96stce edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym to potraktował jako większą aktywność fizyczną - czterodniowy FBW to naprawdę spory wydatek energetyczny dla organizmu i to pomimo pracy biurowej. Proponowałbym przemnożyć przez współczynnik 1,4.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ