Dieta pod masę/lepsze samo poczucie
Napisano Ponad rok temu
Chciał bym przede wszystkim zacząć się zdrowo odżywiać i licze na jakies wskazówki. Moja obecna waga to 75kg przy 178cm wzrostu planuje jeść dziennie 3k kcal tylko nie za bardzo wiem jakie posiłki jakie kwoce i warzywa so tego. Przy okazji jakie do tego stosowac suplementy typu witaminy itd. Dodatkowo chciałbym spożywać posiłki które dodadza mi energii bo często odczuwam zmęczenie. Z gory dziękuje za pomoc. ;D
Napisano Ponad rok temu
Jak dopniesz dietę na tip top to suple są niekonieczne.
Podaję przykład ale tego cały czas nie można jeść Może to być np. 3 dni w tygodniu. Na kolejne 4 ułóż sam.
07:00, 11:00, 14:30, 18:00, 21:00 - godziny posiłków Trening musi wpaść między 2 posiłki Nie można po treningu nic nie zjeść. Staraj się jeść około 2 godziny przed treningiem bo z pełnym brzuchem słabo się ćwiczy. Podczas treningu pij wodę. Woda to minimum 2l na dzień (kawa herbata i płyny z diety się nie liczą)
Pamiętaj że do tych 2l musisz doliczyć to co wypocisz podczas ćwiczeń (około 1l minimum)
Nie podjadaj niczego między posiłkami. Każda pierdoła którą zjesz podbije kalorie a wtedy się zalejesz tłuszczami. Raz na tydzień zjedz normalne żarcie ale pamiętaj o białku około 2g na kilogram masy mięśniowej ciała.
Użytkownik branetre edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałem napisać. Należy ważyć przed obróbką termiczną woreczek ryżu=100g Pierś z kurczaka ważymy przed gotowaniem smażeniem. Oliwą polewaj ryż albo pij z kielicha (na zdrowie)
Napisano Ponad rok temu
Witam, zamierzam zacząć pierwszą dietę w swoim życiu która ma mi pomóc w osiągnięciu postanowiego celu http://forum-kultury...y/#entry1448896
Chciał bym przede wszystkim zacząć się zdrowo odżywiać i licze na jakies wskazówki. Moja obecna waga to 75kg przy 178cm wzrostu planuje jeść dziennie 3k kcal tylko nie za bardzo wiem jakie posiłki jakie kwoce i warzywa so tego. Przy okazji jakie do tego stosowac suplementy typu witaminy itd. Dodatkowo chciałbym spożywać posiłki które dodadza mi energii bo często odczuwam zmęczenie. Z gory dziękuje za pomoc. ;D
Jak wspomniał mój poprzednik, przy prawidłowo zbilansowanej i dostosowanej diecie nie ma potrzeby stosowania wsparcia suplementami - witaminy i omega polecam zakupić profilaktycznie. Co do układania diety, sprawdź ten wątek → Kompendium wiedzy o diecie
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ta woda to kolejny trik by coś namieszać ludziom w głowie.. Lepiej wydać pieniądze na produkty żywnościowe niż jak na tą wodę
Zadbaj o dobrą dietę i trening a ciało to wynagrodzi ładną sylwetką
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za opinię Mimo wszystko chyba jednak się zdecyduję, moi znajomi bardzo ją zachwalają.
Twój wybór
Pod lepsze samopoczucie to też warto wykluczyć wszelkie produkty powodujące alergie, nietolerancję.
„Be strong, u never know who you are inspiring”