Witam, mam 14 lat ważę 52 kg, mam 170cm wzrostu. Jestem dość chudy i chciałbym zacząść ćwiczyć. Mam zamiar kupić ławeczkę, drążek, hantelki i gryf. Dacie mi jakieś wskazówki jak zacząść, co kupić? Co najlepiej jeść? Rygorystycznej diety nie będę trzymać, nie chce by mama musiała mi cały dzień robić jedzenie. Dzięki za odpowiedzi

Ćwiczenia dla nastolatka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardziej bym celowała w kalistenikę przy Twoim wieku

Co do jedzenia także nie ma sensu być na jakiejkolwiek diecie, jesteś młody i to nie o to chodzi, by zajechać organizm. Staraj się po prostu odżywiać zdrowo, wyeliminuj przetworzone jedzenie, śmieci, słodycze i na początku wystarczy

„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Słodyczy nie jem, coca coli nie pije. Dodam tyle, że gram w klubie piłkarskim, dużo jeżdżę na rowerze i rolkach Chciałbym nabrać trochę masy mięśniowej, wyglądam jak szkielet
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możliwe, że masz rację. W czasię gdy moja aktywność fizyczna była na najwyższym poziomie, mecze treningi itp. potrafiłem zjeść tylko dwa tosty i obiad. Gdybym więcej jadł to mam zacząść robić jakieś ćwiczenia? Pompki, brzuszki, może przysiady?
Napisano Ponad rok temu
Słodyczy nie jem, coca coli nie pije. Dodam tyle, że gram w klubie piłkarskim, dużo jeżdżę na rowerze i rolkach
Chciałbym nabrać trochę masy mięśniowej, wyglądam jak szkielet
Rolki, rower i piłka to aktywności stricte sprzyjające wyszczupleniu sylwetki. Sam widzisz, że piłkarze nie posiadają zbyt dużych gabarytów.
Poleciłbym jeść nieco więcej, a może nawet i sporo więcej) i 3 razy w tygodniu ćwiczyć na siłowni, najlepiej FBW. W Twoim wieku organizm chłonie wszystko jak gąbka, także i efekty powinny pojawić się szybko
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja chcę tylko troszkę mięśni, nie mam możliwości iść na siłownie. Jestem zmuszony ćwiczyć w domu
Napisano Ponad rok temu
No to u nas na forum masz dział Street Workout, poszukaj tam czegoś, no i przede wszystkim poczytaj. I wklej tutaj co tam wymyśliłeś
Ale no jakiś rower czy coś byś mógł Chociaż te 2x w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Ania, rower i piłka nożna jest u mnie codziennie, tego nie mam zamiaru zmieniać
Napisano Ponad rok temu
Według mnie nic nie stoi na przeszkodzie, byś kupił ławeczkę, gryf + hantelki i drążek. Zrobisz na tym praktycznie wszystko, a jeśli nie masz możliwości pójścia na siłownię to w takim wieku da Ci to masakrycznie dużo. Skup się tylko na jedzeniu, widzę że jesteś kumaty to zrób sobie konto na myfitnesspalu i licz stamtąd kalorie. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie gotujesz sobie sam, ale w przypadku np obiadu staraj się to robić w miarę na oko - przykładowo xxx gram ziemniaków, xxx gram takiego i takiego mięsa itd. Ewentualnie próbuj to ważyć jeśli mama nie będzie mieć oporów Z czasem będziesz wiedział coraz więcej i dorzucisz sobie kolejne kalorie. Edukuj się, są fora, jest youtube, za 2 lata będziesz miał taką wiedzę że w liceum będziesz najbardziej estetyczny w szkole, a o to Ci pewnie chodzi
Napisano Ponad rok temu
Ja myślę tu warto zadać podstawowe pytanie !
chcesz trenować z własną masą czy z ciężarami ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
Napisano Ponad rok temu
Jeśli jest możliwość to z własną masą, jeśli nie będzie się dało to oczywiście, że ciężary
Napisano Ponad rok temu
W takim razie zapraszam do zapoznania się z tym działem !
Zwłaszcza zobacz tematy podpiete !
Tam zamieszczałem filmiki oraz opis wszystkiego.
http://www.fabrykasi...-i-kalistenika/
Zapraszam na mój fanpage