Białko czy gainer.
Napisano Ponad rok temu
Jak stosować, białko czy gainer (gainer wyjdzie za drogo chyba), czy trening na drążku przynosi efekty? Proszę o pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Słodczye trzeba wyrzucić , nie ma sensu kupować białka lub gainera bez diety , są to tylko uzupełniacze diety
Napisano Ponad rok temu
Pamietaj jednak ze podstwa jest dieta jesli bedzie ona na plus, twoja waga bedzie skakac do gory .
Napisano Ponad rok temu
UNS ECONO!!!! Największa szmira na obecnym rynku. Nie boję się tego powiedzieć, testowałem na samym sobie i nigdy więcej.
Ja poleciłbym zainwestować w bulk, gainer który ma w sobie o wiele więcej białka niż typowe odżywki węglowodanowe. Fakt faktem koszt niewiele większy od białka, ale na pewno lepszy jakościowo niż typowe gainery i masz większe bezpieczeństwo co do tego by nie zalać sylwetki .
Niemniej jednak polecam skupić się na jedzeniu. Jak będziesz pilnował bilansu, który odpowiednio rozplanujesz, to nie będziesz musiał stosować żadnych supli podbijających kalorykę Polecam zajrzeć tutaj: Kompendium Wiedzy o Diecie
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Słodycze na pewno wypadają, czysta miska to podstawa. Oblicz swoje zapotrzebowanie kcal i dodaj do niego powiedzmy 300 kcal i tyle dziennie jedz. Jeśli masa nie ruszy, zwiększ o np, 100 -200 kcal. Jak mimo to nie ruszy, to będziemy szukać dalej;) Białko dobrze by było dostarczać głownie z diety, niestety nie zawsze się udaje. Więc najlepszym rozwiązaniem by był izolat po treningu, nie mniej jednak zwykłe wpc w ramach uzupełnienia białka wystarczy. Gainer wyjdzie taniej jak białko (mam na myśli gainera typowo węglowodanowo-białkowego), ponieważ jest tam po prostu mało cennego białka a dużo węgli. Najlepszym rozwiązaniem byłby bulk (odżywka gdzie ilość białka = ilości węgli, czyli typowo np. Jumbo Hardcore), ale to już trochę droższe suple, nie mniej jednak, te 500 kcal porcja dostarcza... Zależy od Ciebie, od zasobności portfela, celu i zaangażowania:) ale pierwsze to, co spróbuj podbić kcal na misce.