Witam,
Od pewnego czasu zacząłem się zastanawiać czy to nie pora zabrać się za siebie i zacząć chodzić na siłownię. W maju stuknie mi 16 lat, według mnie to odpowiedni wiek, aby zacząć się budować. Teraz sprawy się lekko komplikują - Jestem za granicą i chciałbym zakupić Plan Treningowy na fabrycesily i chcę zbudować masę i powiększyć mięśnie - Pieniądze na plan potrafię zarobić, nie będzie z tym problemu, gorzej z dietą, lecz jej bardziej postaram się trzymać. Teraz kilka pytań, czy to jest odpowiedni wiek, bo chce zacząć chodzić przez dłuższy okres czasu i czy nie lepiej poczekać, a następnie zabrać się za to na poważnie. Druga sprawa to siłownia - nie jestem pewny, czy w mojej okolicy są takie siłownie, co posiadają wystarczające sprzęty, abym mógł dokładnie śledzić mój plan treningowy. Chęci na chodzenie mam, mam możliwość chodzić codziennie nawet po kilka godzin, kwestią jest czy w wyżej wymienionych punktach wszystko będzie w porządku się zgadzać. Figurę mam w miarę "wyrzeźbioną" jak na szesnastolatka, mając 13 lat chodziłem przez dwa miesiące, lecz po tym czasie zrezygnowałem, gdyż siłownie nie pozwalały mi na podnoszenie większych ciężarów.
Także jeżeli jest możliwość, aby jakakolwiek osoba udzieliła pomocy początkującemu, byłbym bardzo wdzięczny.
Dziękuje,
Szymon.