Nurtuje mnie pewne pytanie. Czy z punktu widzenie amatorskiego warto kupować droższe białka? Większość osób na forach pisze żeby kupować białka zwierzęce. Z ciekawości sprawdziłem czy na opakowaniu mojego białka jest jakaś informacja na temat pochodzenia i okazało się że moje białko jest sojowe. Np na C-6 od Hi tec nie ma żadnej informacji jakiego pochodzenia jest to białko. Jak poznać czy białko jest pochodzenie zwierzęcego? Czy zwierzęce białko = białko wołowe? Czyli musiałbym kupować białka z magicznym słowem "beef" w nazwie?
Białko zwierzęce, czy warto płacić więcej?
Napisano Ponad rok temu
Białko serwatki kazeiny jajeczne czy wolowe to najbardziej wartościowe białka..
A nie jakiś przeniczne czy sojowe
Napisano Ponad rok temu
Soja powoduje też wytwarzenie estrogenu, dlatego klatka zamienia się w piersi. Lepiej zainwestować już w twaróg albo w kurczaka, ogołem w jedzenie.
Mój DT #BedeBestia http://www.fabrykasily.pl/topic/115291-dt-bedebestia-street-workout
Napisano Ponad rok temu
napisane jest " skład: koncentrat białek serwetkowych z mleka, lacetyna sojowa"
hmm czyli te wszystkie białka gdzie kupuje sie 2 kg za 100 zł to o kant tyłka potłuc ?
Możecie wymienić jakieś konkretne białka w rozsądnej cenie które warto kupić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Srrwatkowych to dobre jest zwykly ostrowit
Jajeczne które sam stosuje to izolat egg megabol jakiściowo dobre jest
Napisano Ponad rok temu
OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN CONCENTRATE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak, mój błąd. Jednak to nie rozwiewa moich wątpliwości, czy warto dopłacać i kupować droższe białko?
Napisano Ponad rok temu
O jakości decyduje skład aminokwasow..
Mowa tu o bialku zwierzęcym oczywiście bo roślinnego wgl pod uwagę nie biorę..
Napisano Ponad rok temu
Białka musi być strawiane do aminokwasów.. by mogło się wchłonąć..
Co też ma nie wiele wspólnego z rodzajem białka ale najwazniejszy wpływ na wchlanianie aminokwasow i trawienie białka ma to co dzieje się w naszym żołądku a właściwie to jakie panuje tam środowisko..
Musi być odpowiednia ilość kwasu solnego bez tego nie ma mowy o trawiwniu bialek.
I wgl o wchanianiu jakichkolwiek substancii odzywczych przez organizm typu wit czy minerały..
Ale to osobny temat..
Napisano Ponad rok temu
Więc tak, białko sojowe odpada kategorycznie o czym wspomnieli już moi przedmówcy. To dobra alternatywa dla osób stroniących od pokarmów pochodzenia zwierzęcego.
Białko wołowe testowałem 2 razy: Dymatize Primal oraz MuscleMeds Carnivore. W obu przypadkach nie odnotowałem jakichś większych różnic w stosunku do klasycznej serwatki. Ja najczęściej decyduje się na matrixy proteinowe, oczywiście po uprzedniej analizie składu by uniknąć wtop jak Kazeinian wapnia czy białka roślinne
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Czy już?? |
Inne sporty |
|
|
||
SIŁA czy KONTROLA czy SZYBKOŚĆ i DYTSANS ...? |
KARATE |
|
|
||
Dyskusja nie wiadomo o czym |
AIKIDO |
|
|
||
Jak zachować się na kolacji czy randce. |
Lifestyle |
|
|
||
Czy można dodać drążek do każdych ćwiczen? |
Trening dla początkujących |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Białko
- Ponad rok temu
-
Black bomb tabsy
- Ponad rok temu
-
Suplementy/odżywki dla amatora.
- Ponad rok temu
-
Białko
- Ponad rok temu
-
Białko, multiwitamina, Kreatyna, BCAA,itp. Pytania ogólne
- Ponad rok temu
-
Co dla 15 latka-ektomorfika
- Ponad rok temu
-
Gainer czy białko + carbo
- Ponad rok temu
-
Odżywka białkowa a basen
- Ponad rok temu
-
Kilka porad dla amatora
- Ponad rok temu
-
Jak stosować odżywki
- Ponad rok temu