Gubrin- co z tego ze wklejasz jak kij wie co to za badania równie dobrze mógłbyś cytować wikipedie, na jedno wyjdzie.
Badania naukowe, które wklejam są ZAWSZE z podanym źródłem, więc najpierw doczytaj a potem komentuj.
Nie rozumiesz o czym mowa, co pokazujesz tym tekstem:
Stosowanie izoflawonów (podobnych strukturalnie do kobiecych estrogenów) pochodzenia sojowego do regulacji gospodarki hormonalnej kobiet też nic go nie obchodzi.
To, że mogą zmieniać proporcje hormonów na bardziej kobiece w organizmie mężczyzny (co potwierdzają badania wskazujące na obniżanie testosteronu).
Czytaj wiec uważniej moje posty pisze wyżej ze soja zawiera związki podobne do kobiecych estrogenów i m.in dzieki nim chroni przed rakiem prostaty.
Ależ czytam tylko, że pominąłeś wyżej wymienioną sprawę przy zachwalaniu działania ochronnego.
Mężczyźni również mają kobiece hormony (zapewne jest to dla ciebie nowość) tak jak i kobiety hormony męskie, różnica tkwi w proporcji i mogę cię uspokoić że żadna ilość zjedzonej soji u normalnego faceta nie spowoduje dominacji estrogenów nad testosteronem.
Twoje uspokojenia są nic nie warte. Negujesz poważne badania naukowe swoimi niczym nie popartymi projekcjami (i nigdzie nie pisałem o dominacji estrogenu).
Problemy emocjonalne mają żrący testosteron (bez względu na to czy to ich własny wymysł czy tez sugestie innego debila uznawanego przez taką jednostkę za autorytet), a nie trenujący.
Ty wiesz, że nie ma odżywek/suplementów z testosteronem czy nie bardzo ? :roll:
Negatywny wpływ dużych ciężarów na początkujących - ale trenujących SW a nie kulturystykę
Tak to wręcz uniemożliwia nauczenie się techniki bokserskiej (co do nóg się nie wypowiadam bo nie mam tu doświadczenia)
Ja również mówię o SW, podaj obiektywne źródła tego twierdzenia.
Mikrourazy nie mają potwierdzenia naukowego, jak wiele innych „zdroworozsądkowych teorii” tworzonych właśnie przez takich „inteligentów’ co im się wydaje że jak ktoś dobrze boksuje to napewno debil- bo jakby inaczej jak się po głowie tyle tłucze- ale to taka filozofia gospodyni domowej..
„przy setkach tępych bokserów głupiejących wraz ze stażem zawodowstwa ...”:
czy mógłbyś podać kilka nazwisk z tej setki?
Może nie mają potwierdzenia naukowego, nie wiem bo nie szukałem badań na ten temat, ale to tak samo jak wszystko co tutaj piszesz netowy inteligencie. Problem w tym, że skutki tych "mikrourazów" widać gołym okiem, a bzdur które wygadujesz nie ma jak namacalnie potwierdzić ...
Gołota, Michalczewski, Tyson ...
Co do witamin, jak nie rozumiesz tego co pisze to trudno, nie będę tego powtarzać- syntetyczne są niewiele warte, i wyjaśniam to szczegółowo w poprzednim poscie.
Najpierw zobacz czy te witaminy nie działają na osoby z niedoborami, a potem pisz że nie rozumiem co piszesz.
Jak chcesz coś wyjaśniać to podaj badania, które na to wskazują, bo napisałeś wyraźnie że syntetyczne witaminy "nie skutkują", a jakimś cudem pomagają w przypadkach niedoboru. Magia czy sie wtedy cudownie pojawiają te naturalne katalizatory ?
Z tego co mi sie wydaje to te zmiany (faktycznie u ludzi występujące)
[..]
, ale z tego co mi sie wydaje jest to bzdura.
Owszem wydaje ci się, dobrze powiedziane ... Przeprowadź swoje badania naukowe, opublikuj je w szanowanych źródłach medycznych i wtedy kłuć się z wynikami innych badań, ewentualnie znajdź badania (z szanowanych źródeł) które potwierdzają twoje tezy ...
Gubrin