Na podstawie mojej wiedzy Ty powinieneś pić chociaż 3 litry wody. ( według mnie 30 g na 1 kg masy ciała w okresie zimowy , gdy jest bardziej ciepło naturalnie pijemy więcej. Zatrucie wodne cię raczej nie będzie dotyczyć bo musiałbyś wypić z 7-10 litrów wody.
Woda jest twoim przyjacielem!
Spalacz tłuszczu jedynie co mogę powiedzieć to, że bez diety nie będzie skuteczny wraz z nią przyśpieszy troszkę efekty, ale nie wiem czy powinieneś go stosować - może ktoś się jeszcze wypowie.
Co do diety no nie mogę już nic więcej podlinkować - nie mogę znaleźć.
Powinieneś korzystać z produktów pełno wartościowych.Nie trzeba się trzymać sztywnych reguł "jakiś tam olej kokosowy" - jest wiele innych olejów, nieprawdaż?.
Unikaj węgli prostych no bo rzadko się przydają - szybki zastrzyk energii na krótką ilość czasu x> 60 minut a i tak zaraz będzie głodny.
Możesz jeść np owsianki,wszystkie warzywa, mięsa, jaja, ryże , kasze, orzechy.
Każda dieta działa ale nie każda jest zdrowa. Osobiście mam kolegę, który stosuję złą dietę -efektywną ale złą ( niszczy sobie gospodarkę hormonalną strasznie no i źle wygląda...). Schudł strasznie ale jadło mało i tak naprawdę nieregularnie.
Ode mnie mogę powiedzieć tyle... trzymaj się kalorii a efekty będą. Moim zdaniem zdrowe chudnięcie to 0,5-0,7 kg na tydzień. Ze względu na ciebie jak schudniesz do kilograma nic się negatywnego nie będzie dziać.
Odnośnie kalorii.Załóżmy,że mamy osobę 70 kilogramów. Aby prawidłowo funkcjonować potrzebuje 70*24 ~+100 ~ 1780 kcal.
Aby osoba o tej wadze mogła utrzymać wagę potrzebuję 2700 kcal. By przytyć prawdopodobnie 3100/3200 choć może i więcej zależy od przypadku. By schudnąć 2700-400 = 2300 (jak waga nie schodzi w dół przez ponad tydzień obcinamy 100 kcal..)
To samo można przełożyć na Ciebie samego ale nie wiem nawet jak obecnie jesz i jak to wygląda..
Skorzystaj z kalkulatora , popatrz jak jesz sprawdzaj ilość kalorii z produktów zobaczysz jak to wygląda.
http://www.fabrykasily.pl/bmr
Z ilością wiedzy jaką dziś doświadczyłeś musisz sobie poradzić jakby coś to pisz na forum, ktoś zawsze postara się coś doradzić.